Triangle Borea BRA1
- Dolby Atmos Enabled högtalare
- Klangmatchade mot Borea serien
- 2-vägs konstruktion
- Placera på front och/eller surroundhögtalarna
- Går även att använda som height eller surround
- Två valbara delningslägen beroende på placering
- 16 cm bas/mellanregister och EFS diskant
- Tygfronter med magnetfäste
- Finns i flera olika finishar

Triangle Borea BRA1 är en Dolby Atmos enabled högtalare som du smidigt placerar på dina frontar för att återskapa den tredimensionella ljudbilden som de objektbaserade ljudformaten Dolby Atmos, DTS:X och IMAX Enhanced skapar.
[underrubrik]Högtalare för Dolby Atmos och surround[/underrubrik]Triangle Borea BRA1 är den minsta högtalaren i Triangles EISA-Awardbelönade högtalarserie och är främst tänkt att användas som högtalare för de objektbaserade ljudformatet Dolby Atmos, DTS:X och IMAX Enhanced.

[underrubrik]Olika placeringsmöjligheter[/underrubrik]Med sin vinklade baffel fungerar de ypperligt att placeras ovanpå de främre och/eller bakre högtalarna för att skapa ett biosystem med upp till fyra objektbaserade högtalare. Högtalarna är klangmatchade för Borea-serien men fungerar till de flesta högtalarna på marknaden som har en plan ovansida.

[produktbild]327746-triangle-borea-bra1-397[/produktbild]

Borea BRA1 går även utmärkt att använda som väggmonterade surround eller heighthögtalare. Med switchen på baksidan ändrar du enkelt högtalarens delningsfrekvens beroende på om den placerats på dina främre högtalare eller monterats på vägg.

[produktbild]327749-triangle-borea-bra1--03[/produktbild]

[produktbild]327741-triangle-borea-bra1-779[/produktbild]

[underrubrik]Prisvinnande högtalarserie[/underrubrik]Borea-serien är en helt ny serie högtalare från den franska högtalartillverkaren Triangle. Med denna serie i en lite lägre prisklass återfinner vi mycket av det som gjort Triangle så kända bland HiFi-entusiaster världen över: spelglada högtalare med en härlig detaljåtergivning och dynamik över hela frekvensregistret. För den som vill bygga ett biosystem finns även en dedikerad centerhögtalare som är perfekt klangmatchad till både golv- och stativhögtalarna i serien.

[produktbild]327748-triangle-borea-bra1-079[/produktbild]

[underrubrik]Teknik från de dyrare serierna[/underrubrik]En del teknik har hämtats från den dyrare Esprit-serien men mycket är helt nytt och framtaget just för denna serie. En nyutvecklad hornladdad diskant baserad på en 25mm tygdome som utrustats med ett system som kallas EFS (Efficient Flow System) hanterar de högre frekvenserna, diskantens dome är placerad i hornet vilket reducerar reflektioner och återger de högsta frekvenserna på ett klart och verklighetstroget sätt. Mellanregistret känner vi igen från Esprit-serien och består av cellulosa vilket ger låg vikt för styvheten och levererar de naturtrognaste rösterna i musiken.

Kabinetten är helt nyutvecklade och omfattande forskning har gjorts för att reducera interna vibrationer i dessa. Samtliga högtalare i Borea-serien använder sig av perforerade invändiga paneler i MDF och EVA-skum för att styva upp kombinationen av kabinett och element. Denna teknik minskar inte bara vibrationer i själva strukturen utan minskar även vibrationerna som kan uppstå från baselementens rörelse. Triangle kallar detta unika patenterade system för DVAS (Driver Vibration Absortion System)

 
Modeller
Vit 4.690:-
Svart Ask 4.690:-
Valnöt 4.690:-
Ljus Ek 4.690:-


Typ:
Dolby Atmos

Diskant:
25 mm tygdome

Bas:
16 cm

Känslighet:
89 dB SPL (2.83 V/1m)

Impedans:
Min 4.2 ohm

Frekvensomfång:
90 - 22.000 Hz +/-3dB

Mått:
205 x 170 x 300 mm (liggande)

Vikt:
3.8 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-04-23