Cinema By Penaudio 6.2H
- 2-vägs sluten hemmabiohögtalare
- Perfekt för montering baffelvägg
- Går även att montera på vägg
- Ljusabsorberande mattsvart ytbeläggning
- Dubbla 6.5 tums baselement med 30 mm tygdome
- Andra ordningens delningsfilter, 2.1 kHz , 80 Hz subwoofer delningsfrekvens
- Gediget uppstagat kabinett i björkplywood
- Smart kabelhanteringssystem för väggmontering
- Integrerat nyckelhålsfäste samt VESA 200 x 200
- Högkvalitativa högtalarterminaler

Cinema By Penaudio 6.2H är en 2-vägs sluten högtalarmodell för hemmabiobruk. Elementbestyckningen består av dubbla 6.5-tums bas/mellanregisterelement och en 30 mm softdome diskant som placerats enligt D Appolitos princip. Beroende på rummets utformning och storlek kan högtalarna placeras vertikalt eller horisontellt. Det kompakta formatet gör den smidig att montera på vägg eller placera som bokhyllehögtalare men bäst gör den sig monterad i en dedikerad baffelvägg för hemmabio. 6.2H rekommenderas till mellanstora biorum och används som screen- och surroundhögtalare.
För att säkerställa att du når bästa prestanda rekommenderar vi att du kontaktar butikerna för rådgivning/konsultation!

[underrubrik]Konstruktion och byggkvalitet[/underrubrik]Cinema By Penaudio högtalarna är oerhört välbyggda med en härlig kvalitetskänsla i allt från kabinettkonstruktion, elementbestyckning, delningsfilter, anslutningsterminaler till ytfinish. Serien finns i ett antal olika modeller i olika storlekar och ljudtryck beroende på rummets storlek, allt från den mindre hemmabion till stora biografer, där en installation i en dedikerad baffelvägg rekommenderas för bästa ljudåtergivning.

[produktbild]326193-ice-62h-146[/produktbild]

Flera av modellerna går även att väggmontera eller ha placerade som en bokhyllehögtalare. Till skillnad mot andra high-end hembiotillverkare krävs inga speciella färdigkonfigurerade slutsteg anpassade till respektive modell vilket gör det möjlighet att välja slutsteg efter just dina specifika önskemål. Vi på Hembiobutiken rekommenderar gärna Emotivas slutsteg som finns i en mängd olika konfigurationer, allt från rena monoblock upp till 11-kanals steg i ett enda kabinett, och ger mycket ”bang for buck” eller bra pris/prestanda på svenska.

[underrubrik]Kabinett och element[/underrubrik]De rejäla kabinetten är byggda av tjock baltisk björkplywood som bultas ihop och stagats upp rejält invändigt för att få till en så stum låda och vibrationsfri konstruktion som möjligt. De högkvalitativa bas- och mellanregistren kommer från italienska SICA och används rakt igenom hela serien för bästa möjliga ljudåtergivning och klangmatchning. I de större modellerna använder man horn från Wavecore vilket ger en härlig spridning och detaljupplösning. Högtalarna från Cinema By Penaudio både hörs och känns!

[underrubrik]Ljusabsorberande mattsvart ytskikt[/underrubrik]Alla högtalare är ytbehandlade med en ljusabsorberande färg vilket tar bort alla irriterande reflexer som kan uppstå från externa ljuskällor, perfekt för den biogrottan!

[underrubrik]Montering och terminaler[/underrubrik]Ett smart kabelhanteringssystem på baksidan ser till att högtalarna kan monteras kloss an mot vägg och med ett djup på endast 165 mm blir installationen riktigt diskret. För upphängning krävs inga specialfästen utan man använder sig av de rejäla integrerade nyckelhålsfästena för en enkel installation. Högtalarna är även förberedda för fästen med VESA-standard 200 x 200.

För anslutning av högtalarkablarna används guldpläterade anslutningsterminaler som även sväljer kablar av grövre dimension.

 
Modeller
Svart 16.290:-


Typ:
Vägg

Diskant:
30 mm softdome

Bas:
2 st 6.5 tums bas/mellanregister

Känslighet:
90 dB (1 m/1 W)

Impedans:
4 ohm nominellt

Frekvensomfång:
70 - 20.000 Hz (-3dB)

Mått:
400 x 600 x 165 mm

Vikt:
13 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-03-23