SVS 3000 Micro
- EISA Awards belönad 2021-2022!
- Ultrakompakt högpresterande subwoofer
- Sledge STA-800D2 Klass-D förstärkare
- Styrbar via Bluetooth med SVS App
- Inbyggd 50 MHz DSP från Analog Devices
- Dubbla långslagiga sidomonterade 8-tums element
- LED-kontrollpanel på baksidan med touchkontroller
- Sluten konstruktion
- Soundpath Wireless Adapter kan strömförsörjas via USB-ingången
- USB-anslutning för mjukvaru-uppgraderingar


SVS 3000 Micro är en extremt kraftfull och ultrakompakt aktiv subwoofer från basmästarna hos SVS. Med teknik hämtat från sina större prisvinnande referensbasar utlovas en upplevelse utöver det vanliga från det här lilla mästerverket.
[underrubrik]Dubbla 8-tummare i superkompakt kabinett[/underrubrik]Med 3000 Micro visar SVS att en ordentligt konstruerad subwoofer i ett extremt litet kabinett kan mäta sig prestandamässigt med betydligt större basar. De dubbla aktiva 8-tums basarna som placerats på vardera sida av det 10 tum lilla kabinettet, vilket mekaniskt förhindrar vibrationer i kabinettet, motsvarar prestandan från ett tolv tum stort element. 3000 Micro är ett utmärkt val för dig som vill njuta av prestandan från en större bas men inte har platsen för den. Vare sig det gäller film eller musik kommer du bli hänförd av basens enorma potential.

[produktbild]325848-svs-3000-micro-444[/produktbild]

[underrubrik]Kraftfullt Sledge-slutsteg med inbyggd DSP[/underrubrik]I 3000 Micro har man hämtat teknik från referensbasen [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/subwoofers/aktiv/251100-svs-pb16-ultra/]SB/PB16-Ultra[/url] och använder samma framgångsrika Sledge slutsteg som i [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/subwoofers/aktiv/285540-svs-sb-3000/]den flerfaldigt prisbelönta SB-3000[/url]. Slutsteget är verkligen en slägga i ordets rätta bemärkelse med en kontinuerlig effekt på hela 800 Watt RMS och över 2500 Watt Peak effekt. Steget är uppbyggt som en effektiv High-current class-D konstruktion som kombinerats med 25-amp 600-volt diskreta MOSFET utgångssteg och drivning av Analog Devices DSP på 50 MHz med dubbel precisionsfiltering på 56 bit.

[produktbild]325849-svs-3000-micro-444[/produktbild]

Just Analog Devices DSP:n är den mest avancerade man hittills sett i en subwooferapplikation och som ger full kontroll på ljudet tack vare tuning efter ditt rums egenskaper, optimerad frekvenssvarskurva mm. Tack vare steget så spelar verkligen 3000 Micro helt utan ansträngning, även om man pressar på ordentligt, på ett sätt vi inte upplevt från någon annan tillverkare.

[underrubrik]Konstruktion[/underrubrik]En av de stora utmaningarna med att konstruera en liten bas med hög output som verkligen känns och hörs, är att bibehålla verkningsgraden samtidigt som man har kontroll på värmeutvecklingen som sker. Felaktigt konstruerad leder detta till en bas med dålig output, ofta med hög distortion och ett fenomen där basen kan vandra omkring i rummet.

SVS ingenjörer har löst detta på ett enkelt men genialiskt sätt. Genom att låta de två 8 tum stora sidomonterade elementen spela åt motsatt håll samtidigt elimineras den mekaniska energin som normalt överförs till kabinettet. Detta skapar en akustiskt inert låda och löser problemet med vandrande basar.

De båda elementen är kopplade parallellt till "motorn" i systemet, det 800 watt starka (2.500 watt peak) och DSP-kontrollerade Sledge STA-800D2 slutsteget som hämtats direkt från den prisbelönta [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/subwoofers/aktiv/285540-svs-sb-3000/]SB-3000[/url], och får exakt samma effekt vilket ger ett härligt bastryck med exakt skärpa helt utan distortion.

[produktbild]325846-svs-3000-micro-217[/produktbild]

Kabinettet är extremt gediget med tjock MDF på sidorna och den stabila interna uppstagningen för att supporta de aktiva elementen skapar en akustiskt inert låda som inte färgar ljudet eller ger resonanser från kabinettet.

[underrubrik]Kontrollera din bas via telefon/surfplatta[/underrubrik]En mycket smart funktion är att du kan styra subwoofern via SVS App som finns till Apple och Android enheter. Alla DSP-program och justeringar gör du smidigt från soffan utan att behöva gå fram och trycka på knapparna. Appen kopplas upp via den inbyggda Bluetooth-mottagaren. I appen finns en parametrisk EQ (3 per förval), justering för frekvens, fas, polaritet och rumskompensation. Du kan även, utöver de förvalda lägena, skapa upp till tre egna lägen som du enkelt kan växla mellan.

[produktbild]325847-svs-3000-micro-802[/produktbild]

[underrubrik]Anslutningspanel med intelligent kontrollinterface[/underrubrik]På baksidan av 3000 Micro sitter Sledgeslutsteget med anslutningspanelen och det intelligenta kontrollinterfacet (ICI). Här kan du snabbt och enkelt justera de nödvändigaste parametrarna som nivå, delningsfrekvens och fas. Du ansluter din förstärkare till 3000 Micro via lågnivå eller LFE-ingången och har du flera basar länkar du enkelt vidare till dessa via basens lågnivåutgång. USB-porten kan användas för att driva mottagaren till den trådlösa sändaren [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/tradlos-adapter/279490-svs-soundpath-wireless-audio-adapter/]SVS SoundPath Wireless Audio Adapter[/url] (tillval, ingår ej) vilket ger dig en flexibel placering av basen utan störande kablar.

[produktbild]325843-svs-3000-micro-429[/produktbild]

[underrubrik]Gary Yacoubian pratar om den nya 3000 Micro[/underrubrik]

[underrubrik]En, två eller flera basar?[/underrubrik]Man brukar ofta säga "less is more" men i fallet med subwoofers är det oftast tvärtom. Genom att ha flera basar i rummet skapas flera och därmed tätare rumsnoder. Där ena basen inte får till ljudet kan den andra täcka upp. Det gör stor skillnad att gå från en bas till två om man har problem med ljudet i lyssningspositionen. Notera att man vanligtvis inte skaffar sig en andra bas för att spela högre. Vill man ha högre ljud lönar det sig mycket mer att gå upp på en större modell snarare än att skaffa två stycken av samma. Mer om detta och hur du placerar dina basar på bästa sätt kan du läsa mer om på vår [url=https://www.hembiobutiken.se/hembioskolan/2023-subwoofers/]Hembioskola[/url].

 
Modeller
Vit högblank 13.490:-
Svart högblank 13.490:-


Typ:
Aktiv

Typ av subwoofer:
Aktiv i sluten konstruktion

Effekt:
800 watt Klass D (peak effekt 2.500 watt)

Element:
Dubbla aktiva 8-tums

Frekvensomfång:
23-240 Hz +/ - 3dB

Delningsfilter:
Justerbart

Mått:
297 x 278 x 271 mm (inkl. grill)

Vikt:
10.2 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-03-19