Triangle Comète 40th Anniversary
- 40th Anniversary, exklusiv limiterad jubileumsmodell
- Uppdaterad horndiskant i magnesium
- Finns i Golden Oak, Blond Sycamore & Santos Rosewood
- Handbyggda i Soissons - Frankrike
- 2-vägs stativhögtalare med framåtriktade basportar
- Baselement hämtat från Australe EZ
- Kabinett i HDF med optimerad intern uppstagning
- Uppdaterade filter och internt kablage
- Speciellt framtagna anslutningsterminaler


Triangle Comète 40th Anniversary är en exklusiv och limiterad jubileumsmodell framtagen för att fira Trangles 40-års jubiluem som högtalartillverkare.
[underrubrik]40 årig tradition som högtalartillverkare[/underrubrik]Triangle Hifi är en anrik fransk tillverkare av high-end högtalare. Grundat 1981 har de i över 40 år växt till ett av de mest respekterade tillverkarna i branschen. Idag finns modeller från prisvärd instegsnivå till high-end klass med den hyllade Magellan-serien.

Företaget grundades av Renaud de Vergnette, han skilde sig från dåtidens tillverkare genom att ha en tydlig vision att återskapa den live-känsla som han upplevde på konserter, samtidigt var han mån om att högtalaren skulle ha en snygg design och finish. Dessa ledord följs än i dag hos tillverkaren och de uppskattas för dess engagerande ljudkaraktär samt vackra utseende.

Produkterna idag har blivit mycket populära i Sverige och internationellt kom en höjdpunkt där Borea-serien valdes ut till bästa produkt och fick EISA-awards, där 23 länders Hifi-journalister valt favoritprodukter som lanserats under det gångna året.

Triangle är en av få högtalartillverkare som själva tar fram sina element i egna lokaler i Frankrike, för de högsta serierna handtillverkas de i Soissons, mellan Champagne-distriktet och Paris. Att äga en högtalare i Signature eller Magellan-serien är verkligen en investering för livet då det är en högtalare som det är svårt att slita sig ifrån.

[produktbild]325129-triangle-comete-40th-anniversary-492[/produktbild]

För att fira sitt jubileum har Triangle tagit fram limiterade och exklusiva specialversioner av två av de mest ikoniska högtalare de någonsin producerat; Comète och Antal. Högtalarna är helt omarbetade från grunden där inget lämnats åt slumpen för att kunna leverera det härliga och engagerande ljud som Triangle gjort sig kända för världen över.

40th Anniversary kommer i tre finishar i äkta träfanér, exklusivt framtagna för dessa modeller: Santos Rosewood i högglanslack som ger ett härligt djup till träets ådring, den skandinaviskt inspirerade Blond Sycamore som lackats med ett lager matt lack för att skydda ytfinishen och framhäva träets naturliga egenskaper samt Golden Oak, en fanér med lite mjukare och samtidigt lite färggrannare ton med mer markerad ådring. Högtalarna är numrerade och på anslutningspanelen på baksidan hittar du tillverkningsnumret för just dina exemplar.[underrubrik]Comète 40th Anniversary[/underrubrik]Jublieumsmodellen av 2-vägs stativhögtalaren Comète använder sig av en hornladdad TZ2520MG magnesium dome diskant som ytbehandlats i rose gold och utvecklats speciellt för de två 40th Anniversary modellerna. Diskanten har hög känslighet med minimal distortion och utmärkt riktingsverkan.

[produktbild]325125-triangle-comete-40th-anniversary-773[/produktbild]

Bas/mellanregistret är nyutevecklat och tillverkas av ett till 100 procent naturligt cellulosa pappersmembran, ett fibermaterial utan ytbehandling vilket förhindrar färgning av ljudet, för att på klassiskt Trianglemanér återge röster på ett precist och levande sätt för att verkligen få till den härliga närvaron som Triangle gjort sig kända för.

[underrubrik]Specialkablage och filter[/underrubrik]Internt har högtalaren uppdaterats med kablage som hämtat inspiration från Signature-serien. Det kombinerar två avskärmade kopparledare med extremt låg syrehalt (OFC) för bästa möjliga signalöverföring och bibehåller tonartens korrekthet. Vidare har kabeln isolerats med en skärm av PVC för att förhindra elektromagnetiska störningar.

[underrubrik]Snygga anslutningspaneler i rose gold[/underrubrik]Högtalarterminalerna i Comète 40th Anniversary är tillverkade i aluminium som anodiserats i den snygga finishen rose gold. Anslutningarna sväljer kablar med upp till 5 mm diameter och hanterar banankontakter där möjligheten finns att låsa kontakten för bästa kontakt.

[produktbild]325126-triangle-comete-40th-anniversary-521[/produktbild]

[underrubrik]Specialdesignade högtalarstativ[/underrubrik]Tack vare den framåtriktade basporten kan Comète 40th Anniversary placeras nära en bakvägg utan att få alltför mycket negativ inverkan på ljudet. Comète 40th Anniversary levereras med höjdjusterbara spikes i rose gold och för dig som vill skydda din bänk går det även att montera fötter i gummi. Genom att använda spikes eller gummitassar för du en bättre avkoppling mot underlaget vilket minskar oönskade vibrationer och förbättrar lyssningsupplevelsen.

Bäst gör sig dock Comète 40th Anniversary på [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/hogtalarstativ/325150-triangle-s04-40th-anniversary-stativ/]stativen S04 40th Anniversary[/url] (tillval, ingår ej), som även de tagis fram specifikt för den här jubileumsmodellen. Högtalaren kan även skruvas fast i stativet vilket ger en stabilare installation där avkopplingen mot golvet då sker i stativets fot. För ytterligare stabiltet går stativet även att fyllas med t.ex [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/dampning/293160-norstone-acoustic-metal-beads/]Norstone Acoustic Metal Beads[/url].

 
Modeller
Blond Sycamore 17.900:-
Santos Rosewood 17.900:-
Golden Oak 17.900:-


Typ:
Stativ

Diskant:
1 st hornladdad TZ2520MG

Bas:
1 x 6.5 tums cellulosa

Känslighet:
90 dB/1 watt

Impedans:
Min. 4.2 ohm

Frekvensomfång:
49 - 22.000 Hz (+/-3dB)

Mått:
200 x 400 x 324 mm

Vikt:
8.8 Kg

Inkom i sortimentet:
2021-03-10