Emotiva Airmotiv Vaulta AVL 6.5
- Säljs per par
- Ingår i hyllade Airmotiv-serien
- Folded Ribbon diskant, för exakt återgivning
- Diskanten kan vinklas upp till 20 grader
- 6.5 tums mellanregister/bas-element
- Hög komponentkvalitet hos delningsfiltret
- Tunn vit frontgrill som kan målas på
- Guldplätterade anslutningsterminaler
- 60 Hz - 30.000 Hz återgivning inom plus/minus 3 dB
- Fungerar utmärkt till Atmos-kanaler

Airmotiv Vaulta AVL 6.5, säljs som par och integreras i taket för musik eller filmljudåtergivning. Tack vare den vinklingsbara diskanten så kan den med fördel användas i kombination med övriga Airmotiv-serien som Atmos-kanaler i ett biosystem. Högtalarna levererar en naturlig och oansträngd återgivning genom hela arbetsregistret.
[underrubrik]Allt startar med bra högtalarelement[/underrubrik] Med Airmotiv Vaulta så får du en inbyggnadshögtalare utrustad med speciellt framtagna högtalarelement för att skapa en naturlig och dynamisk återgivning som inte låter ansträngd. Diskanten är speciellt framtagen för Airmotiv-serien och består av ett veckat polymidband (storlek 25 x 25 mm) som genom att bandet trycks ihop, forcerar iväg luften som skapar ljudvågorna. Detta hanteras av starka neodymmagneter och kontrollen över luften är mycket exakt vilket skapar ett diskantljud som har väldigt låg distorsion och blir lättlyssnat och har mycket hög detaljrikedom.
[produktbild]320277-emotiva-airmotiv-vaulta-avl-65-443[/produktbild]
6.5 tums bas/mellanregisterelementet är även det av hög kvalitet, NBR upphängningen håller ett vävt kolfiberelement som ger ett jämn och bra frekvensåtergivning. Elementen känner man ingen från övriga Airmotiv-serien vilka hyllats för sin höga ljudkvalitet av hifi-pressen.

[underrubrik]Kvalitetskomponenter[/underrubrik] Inte bara högtalarelementen är noggrant utformade, även delningsfiltret är noggrant optimerat till att göra en jämn övergång mellan diskant och mellanregister, samtidigt som det inte påverkar ljudkvaliteten. För att utföra detta använder Emotiva filmkondensatorer och induktorer utformade för hög ljudkvalitet och även övriga elektriska komponenter är väl utvalda och håller hög kvalitet.
[produktbild]320274-emotiva-airmotiv-vaulta-avl-65-107[/produktbild]

[underrubrik]Inbyggnadshögtalare[/underrubrik] Vaulta är en inbyggnadshögtalare. Diametern på hålet som behöver tas upp i taket är 8 tum (203 mm) och det minsta djup som behövs (inkl takgips) är 4 tum (102 mm). Med fördel så sätter man högtalaren in en backbox som byggs ovan taket men det är inget krav. Backbox bör vara ca 20 liter, storleksmässigt.

Högtalaren fästs i taket via så kallade Dog Legs som fälls ut och fäster högtalaren mot takkanten.
[produktbild]320279-emotiva-airmotiv-vaulta-avl-65--02[/produktbild]

Specifikationer:
Crossover frequency: 3.7 kHz.
Crossover slope: 12 dB / octave.
Nominal impedance: 8 Ohms.
Efficiency: 85 dB / 1 watt.
Power handling capability: 150 watts, nominal.
Terminals: Gold plated spring return push button.


 
Modeller
Vitt galler 5.990:-


Typ:
Tak

Diskant:
1 st 25 x 25 mm band

Mellanregister:
1 st 6.5 tum

Känslighet:
85 db / 1 watt

Impedans:
8 ohm

Frekvensomfång:
60 - 30.000 Hz

Mått:
Grill 235 mm diameter 102 mm djup

Vikt:
1.9 Kg

Inkom i sortimentet:
2020-12-14