Anthem AVM 90 15.4-kanals A/V-processor
- 15.4-kanals flaggskepps A/V-processor
- ARC Genesis rumskorrektion
- HDMI 2.1 med 8K/60Hz, [email protected]
- Torodialtransformator, 32bit/768kHz referens DAC
- Dolby Atmos, DTS:X Pro och IMAX Enhanced
- Webbaserat gränssnitt för inställningar & mappning av utgångar
- Baserad på en flerkärnig DSP-plattform
- 4K-stöd inkl. HDR 10+, HLG, Dolby Vision och IMAX Enhanced
- WiFi med stöd för AirPlay2, Chromecast
- Bluetooth-stöd, Roon och Spotify Connect (uppdatering)

Anthem AVM 90 är en 15.4-kanals A/V-processor och flaggskeppet bland Anthems A/V-försteg med tredje generationens ARC kalibreringssystem Genesis och HDMI 2.1 med 8K/60Hz, [email protected] Omfattande bild, ljud och streamingfunktioner med stöd för de senaste formaten.
[underrubrik]Flaggskepps hembioförsteg/processorer[/underrubrik]2020-års hembioförsteg från Anthem har fått sig en rejäl uppgradering med en hel del nyheter på såväl ljud- som bildsidan samt en uppfräschad design med ny frontpanel och högupplöst display.De bygger på en uppdaterad elektronikplattform för att kunna hantera upp till en 15.4-kanals processering. Plattformen har stöd för HDMI 2.1 ([email protected], [email protected]), eARC och HDCP2.3. Förstärkarna hanterar 4K med 4:4:4 Subsampling @4K60 (18.2 Gbps), BT2020, HDR, HLG och premiumformaten Dolby Vision och IMAX Enhanced. En uppdaterad nätverksplattform används för det webbaserade gränssnittet där både inställningar och mappning av de olika utgångarna kan göras på ett överskådligt sätt.

[produktbild]319209-anthem-avm-90-175[/produktbild]

Anthem har alltid varit kända för att ha en bra kalibrering och med tredje generationens mjukvara för ARC, kallad Genesis, får man tillverkarens mest avancerade kalibreringssystem någonsin. Dessutom har den medföljande mikrofonen förbättrats för mer exakta mätningar.

Stödet för både ljud- och bildformat har uppdaterats och förstärkarna hanterar nu även DTS:X Pro och IMAX Enhanced på ljudsidan samt Dolby Vision och IMAX Enhanced på bildsidan.

[produktbild]319206-anthem-avm-90-941[/produktbild]

För dig som vill streama din musik är den nya Agnostic Streaming plattformen en välkommen nyhet där vi hittar stöd för AirPlay 2, Google Chromecast, Bluetooth 4.2 samt Spotify Connect och ROON med kommande uppdatering.

[underrubrik]15.4-kanals hembioprocessor i referensklass[/underrubrik]Anthem AVM 90 är en 15.4-kanals referensprocessor med stöd för de senaste objektbaserade ljudformaten Dolby Atmos, DTS:X, DTS:X Pro och IMAX Enhanced. Utrustad med senaste generationens ARC Genesis rumskorrektion för ett ljud i toppklass! AVM 90 har hela fyra subwooferutgångar vilket ger möjlighet att indiviudellt kalibrera dessa för frekvensrespons och fasjustering. Inkoppling mot dina slutsteg kan göras antingen med balanserad XLR (samtliga kanaler) eller vanliga RCA.

Hela kretslösningen har uppdaterats och försteget är utrustad med en mycket avancerad och påkostad DAC-sektion där en[url=https://velvetsound.akm.com/global/en/products/home-audio/ak4499eq/]AKM AK4499EQ 32-bitars referens-DAC[/url] jobbar med en samplingsfrekvens på hela 768 kHz.

Den inbyggda torodialtransformatorn ger en hel del ljudmässiga fördelar som låg ljudnivå (hum), låg temperatur i drift, liten magnetisk strålning och är dessutom effektiva och kan därmed ha lägre vikt för samma prestanda. Sammantaget ger detta att torodialtransformatorer är uppskattade och används ofta för bättre och high-end inriktade ljudprodukter.

[underrubrik]ARC Genesis - Rumskalibrering[/underrubrik]Alla rum är olika och det spelar ingen roll hur fina högtalare du har om inte dessa placerats på rätt sätt och kalibrerats efter rummet. ARC Genesis är tredje generationens version och den mest avancerade hittills av det populära kalibreringssystemet som numera även har stöd för MAC (OSX: 10.12+), tidigare har detta endast funnits för PC (Windows 7/8/8.1/10).

Nya funktioner som fler val för justering av target curves inklusive hantering av djupbas och de högre frekvenserna, förbättrade algortimer och mycket annat. Gränssnittet har fått sig en uppfräschning både estetiskt och är nu lättare att förstå sig på och använda. Du kan dessutom memorera hela fyra olika högtalarprofiler.

[produktbild]319205-anthem-avm-90-996[/produktbild]

Den medföljande mikrofonen, som fått sig en översyn för att kunna ge ännu mer exakta mätningar, kopplas in till en dator (PC eller MAC) där man kalibrerar via Anthems egna programvara. Denna laddas kostnadsfritt ner från [url=https://anthemarc.com/]Anthems hemsida[/url].

Kalibreringen mäter bland annat av reflektioner från väggar, tak och golv som skapas av ljudvågorna från högtalarna i rummet, man har lagt mycket tid och tanke bakom kalibreringen för att kunna återge samma ljudkvalitet som i en proffsstudio i hemmamiljö. Allt från möbler till rummets utformning justerar kalibreringen in för att ge ett så ofärgat ljud som möjligt.

Anthems ingenjörer har rådfrågat ihop med National Research Council of Canada vilket ger en fingervisning hur seriös denna kalibrering är. Bland många olika kalibreringar på marknaden så är just Anthems egna en av marknadens absolut bästa! Upp till hela 11 positioner kan mätas av där minst 5 positioner är ett krav. Kitet som ingår består utav en mikrofon och stativ, mjukvaran laddas ner från Anthems hemsida.

[underrubrik]Webgränssnitt - Anthem Web User Interface[/underrubrik]Med det uppdaterade webgränssnittet kan du via din telefon,surfplatta eller dator enkelt komma åt alla funktioner i förstärkaren och på ett snabbt och smidigt sätt göra justeringar i realtid. Du kan justera volymen, byta ljudlägen, aktivera Zon 2 eller trimma högtalarinställningarna i förstärkaren och mycket, mycket annat.

[produktbild]319207-anthem-avm-90-788[/produktbild]

 
Modeller
Svart 87.490:-


Typ:
Hembioförsteg

Inbyggd dekoder:
Dolby Atmos, DTS:X Pro, DTS:X, DTS:X Virtual, IMAX Enhanced, Dolby Digital, Dolby True HD

D/A-Omvandlare:
32bit/768kHz AKM AK4499EQ

Digitala ingångar:
7 x HDMI 2.1, 3 x optisk, 2 x coaxial, USB, Ethernet

Analoga ingångar:
4 x stereo RCA , 1 X Phono (MM), IR, RS232

Digitala utgångar:
3 x HDMI 2.1 (varav 1 med eARC), optisk

Analoga utgångar:
15.4 Pre-Out XLR (balanserat), 15.4 Pre-Out RCA, hörlursuttag

Mått:
431.8 x 166 x 351.8 mm

Vikt:
9 Kg

Inkom i sortimentet:
2020-11-25