Monitor Audio IMS-4 4-kanalsstreamer BluOS
- BluOS multi-room streaming
- Fyra zoner med olika musik
- Kompletteras med slutsteg eller aktiva högtalare
- MQA-stöd upp till 24-bit/192 kHz
- Analog RCA och digitala ingångar för lokala källor
- Appstyrd via BluOS
- Spotify Connect, Tidal Connect mm streamingstöd
- Röststyrning kan utföras via Alexa, Google Assistant eller Siri
- Kompatibel med styrning via Crestron, RTI, BluOS, Roon, Control4 mm
- Airplay 2 kompatibel


IMS-4 är en 4 zons streamer med ingångar för lokala källor. Den bygger på BluOS multizonsystem och genom att använda flera enheter kan man bygga system upp till 64 zoner som kan spela olika musik eller låta alla spela samma i partyläge. IMS-4 ingår i Monitor Audios Custom Install-serie med matchande slutsteg och inbyggnadshögtalare.
[underrubrik]IMS-4 multizon BluOS streamer[/underrubrik] Med IMS-4 så skapar du en flexibel lösning för att bygga ett multizon system för hem eller offentlig miljö. Varje IMS-4 har 4 st strömmar och kan kombineras tillsammans med fler IMS-4 enheter ända upp till totalt 64 zoner. IMS-4 har flexibel funktionalitet och kan styras via flera olika system, bl.a. röststyrning via de populära lösningarna från Google, Amazon och Apple. Förutom det så kan du styra via BluOS app via telefon eller surfplatta. Önskar du mer traditionell styrning så kan IMS-4 kopplas till de allra flesta styrsystemen på marknaden som tex RTI, Control4 och till och med inom KNX-standarden finns det kompatibla lösningar. IMS-4 kombineras med matchande slutsteg för ditt system. Vi rekommenderar dig att kontakta oss så hjälper vi dig att skapa en totallösning för ditt behov.

[underrubrik]Vad kan jag spela upp på IMS-4?[/underrubrik] Inom BluOS så finns det stöd för de allra flesta musikstreaming-lösningarna som Spotify, Tidal, internetradio mfl. men du kan även spela lokalt digitalt lagrad musik, tex från USB, eller som är utdelad i ditt nätverk. Enheten hanterar hög kvalitet upp till 24bit/192 kHz och tar de flesta filformat samt har stöd för MQA. Friheten finns dock att ansluta normala ljudkällor via optisk digital (tex TV, CD-spelare) samt analog RCA-ingång. Det som spelas upp via dessa blir då tillgängligt för alla 4 zoner.
[produktbild]317755-monitor-audio-ims-4-4-kanalsstreamer-bluos-899[/produktbild]
[underrubrik]Hur bygger jag ett system baserat på IMS-4?[/underrubrik] Det är lätt att bygga ett system med IMS-4. Allt som behövs är nätverksanslutning, IMS-4 som kopplas via analoga RCA-kablar till matchande slutsteg, till exempel från Monitor Audios custom install serie. Från slutstegen kopplas högtalarkabel till högtalarna. Styrning av respektive rums musik görs sedan via BluOS app eller tex Spotify Connect. Vill du ansluta en zon till ett befintligt system som källa så går det att dra t.ex. en optisk toslink-kabel till en hembioreceiver i det rummet. IMS-4 har en 12 volts triggerutgång vilket gör att det kan starta/stänga av slutsteg som har motsvarande ingång, per automatik.

[underrubrik]Låter det bra?[/underrubrik] IMS-4 har signal to noise ratio på 110 dBA vilket är en hög siffra, den har möjlighet till digitala utgångar samt sample rate som hanterar upp till 192 kHz, stöd för Tidal och MQA, vilket totalt gör den till en kvalitativ streaminglösning även för mer kräsna kunder som önskar ett multi-zon system.
[produktbild]317754-monitor-audio-ims-4-4-kanalsstreamer-bluos-692[/produktbild]
[underrubrik]Hur går jag vidare?[/underrubrik] Kontakta oss för en genomgång av ditt totala behov för multi-zon ljudsystemet så skräddarsyr vi en lösning som vi kan offerera dig. Ofta levereras dessa i kombination med slutsteg, kablage, högtalare och ibland styrsystem eller nätverkslösningar. Alla komponenter gör sitt till att skapa en väl fungerande helhet vilket gör att vi gärna hjälper dig i systemdesignen. Be att få tala med en av våra multiroom experter.

 
Modeller
Svart 19.500:-


Typ:
Mediaspelare

D/A-Omvandlare:
24bit / 192kHz

Digitala ljudutgångar:
4 (optisk / coaxial SPDIF)

Analoga ljudutgångar:
4 stereo RCA

Digitala ingångar:
1 Optisk toslink

Spelar:
Spotify Connect, Amazon Music HD, TIDAL Connect, Deezer, Qobuz, Napster, KKBox, Bugs, Taihe Music Zone, SoundMachine, IDAGIO, Orastream, MP3, AAC, WMA

Mått:
438 x 45 x 237

Vikt:
2.8 Kg

Inkom i sortimentet:
2020-10-21