Lithe Audio 6.5 tums Bluetooth Master In-Ceiling
- 2-vägs aktiv infällnadshögtalare
- Inbyggt 50 watts Klass D slutsteg
- Streama trådlöst med Bluetooth 5.0 aptX
- Upp till 30 meters räckvidd
- 6.5 tums baselement i kevlar, 0.75 tums titandiskant
- Parkoppla upp till 3 Masterhögtalare med Lithe Link
- Bilda ett stereopar med en extra passiv högtalare
- Diskret galler med slimmad design
- Behöver endast anslutas till ett strömuttag
- Priset är per styck

Lithe Audio 6.5 tums Bluetooth Master In-Ceiling är en aktiv och trådlös infällnadshögtalare som du streamar trådlöst till via Bluetooth. Komplettera med en extra passiv högtalare för stereoåtergivning.
[underrubrik]Inbyggnadshögtalare med Bluetooth 5.0[/underrubrik]Lithe Audio 6.5 tums Bluetooth Master In-Ceiling är en ganska unik produkt då marknaden inte direkt varit överöst av den här typen av högtalare. Det absolut vanligaste är passiva infällnadshögtalare som kräver en konventionell förstärkare eller ett multirumssystem för att fungera.

Med den här högtalaren slipper man dragning av högtalarkablar (förutom då man vill koppla ihop en extra högtalare för stereoåtergivning) och det enda man behöver göra är att koppla inhögtalaren till ett strömuttag eller använda sig av elkablage dragna för belysning. När detta är gjort pairar man ihop högtalaren med sin telefon, surfplatta, dator eller TV via Bluetooth och streamar sin favoritmusik från nån av de hundratals oika streamingtjänsterna som finns tillgängliga på nätet.

För den som vill ansluta en extern källa som CD-spelare eller liknande finns även en stereo RCA-anslutning som aktiveras i Lithe Audio appen genom att välja RCA som source (källa). För en snygg lösning rekommenderar vi att man installerar ett paneluttag med RCA-ingångar på väggen vid din elektronik och därifrån drar en RCA-kabel av god kvalitet till högtalaren. Vi har en mängd olika typer av uttag från tillverkaren [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/keystone-kontakter/]Keystone[/url] i vårt sortiment.

[produktbild]317146-lithe-audio-65-tums-bluetooth-master-in-ceiling-657[/produktbild]

[underrubrik]Påkostad konstruktion[/underrubrik]Elementbetyckningen till Lithe Audio Bluetooth Master In-Ceiling består av ett 6.5 tums baselement av vävd kevlar vilket ger ett vridstyvt element med hög effekttålighet som klarar att spela ner till 65Hz. En 0.75 tums titandiskant ger kristallklart ljud för att kunna njuta av även de högsta frekvenserna med full detaljåtergivning.

[underrubrik]Spela upp i stereo[/underrubrik]Du kan använda Masterhögtalaren som en stand alone monohögtalare vilket kan vara lämpligt i mindre utrymmen. Högtalaren tar då stereoinformationen och spelar upp den i mono. På baksidan av högtalaren finns en switch där du kan välja mellan mono- och stereoåtergiving. Genom att koppla till en passiv högtalare som [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/hogtalare/tak/317120-lithe-audio-passive-in-ceiling-65-tum]Lithe Audio Passive In-Ceiling 6.5[/url] tum via Masterhögtalarens högtalarutgångar får du äkta stereoåtergivning. Till den passiva högtalaren drar du vanlig högtalarkabel.

[produktbild]317149-lithe-audio-65-tums-bluetooth-master-in-ceiling-046[/produktbild]

[underrubrik]Länka ihop flera masterhögtalare[/underrubrik]I större rum krävs det fler högtalare för att få till en jämn ljudbild...enstaka högtalare ger blinda spotar där musiken hörs dåligt eller inte alls.

Med Lithe Link kan du koppla ihop tre stycken masterhögtalare och deras respektive passiva slavhögtalare i samma zon vilket ger en bra spridning med jämn ljudbild över hela lyssningsområdet. Masterhögtalarna kopplas ihop med en 3.5 mm anslutning (medföljer ej) och bildar då en kedja för att samtliga högtalare skall spela samtidigt.

Om lyssningsområdet är stort och högtalarna sitter en bit ifrån varandra är det inte alltid man får kontakt med den högtalaren som är den första i kedjan vilket innebär att bara den högtalaren du kopplar upp dig mot samt den efterföljande får signal. Detta behöver inte vara en nackdel då man i vissa fall endast vill spela i högtalare B och C men inte A eller kanske för tillfället bara vill ha musik i en högtalare.

Detta har Lithe löst med något de kallar Full-Loop. Full-Loop innebär att alla högtalarna i kedjan är anslutna till varandra med en 3.5 mm kabel, dessutom länkar man ihop den sista högtalaren med den första för att skapa en helt sluten kedja. Oavsett vilken högtalare du kopplar upp dig mot kommer alla högtalare i systemet spela.

[produktbild]317148-lithe-audio-65-tums-bluetooth-master-in-ceiling-727[/produktbild]

För att undvika jordloopar som kan uppstå när högtalarna ansluts till varandra rekommenderar vi att använda en [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/tillbehor/312870-earthquake-gli-200-isolator-fran-jordbrum/]jordavskiljare[/url] som finns som rekommenderat tillbehör.

[underrubrik]Fler inställningsmöjligheter med app[/underrubrik]Lithe Audio har tagit fram en kostnadsfri app som finns tillgänglig för både Android och iOS. Den är ett utmärkt hjälpmedel för dig som har lite fler högtalare i systemet där du bland annat kan namnge de olika högtalarna samt lösenordsskydda dom. Via appen kan du aktivera den analoga RCA-ingången om du har anslutit någon extern källa till denna. Du har även möjlighet att konfigurera högtalarna så de fungerar med Google Home och Amazon Alexa. På Lithe Audios hemsida kan du läsa mer om appen [url=https://www.litheaudio.com/bluetooth-5-setup-app.html]Bluetooth 5.0 Setup App[/url]

[produktbild]317147-lithe-audio-65-tums-bluetooth-master-in-ceiling-552[/produktbild]

[underrubrik]Enkla att installera[/underrubrik]Högtalaren levereras med en utsågningmall vilket gör det enkelt att skissa ut och såga till hålet för högtalaren. En ännu smidigare och snabbare lösning är att använda en hålsåg med diametern 210 mm. Anslut den medföljande strömadaptern till eluttaget eller använd elkablage dragna för belysning (OBS! Denna typ av installation skall utföras av en behörig elektriker) och dra eventuellt högtalarkablar om du valt till en extra passiv högtalare. Högtalaren har så kallade dog legs vilket är en smidig konstruktion för att fästa högtalaren i taket. Under det avtagbara magnetiska gallret hittar du fyra skruvar som du skruvar in så hakarna (dog legsen) fälls ut och nyper fast i taket. Var försiktig och använd helst handkraft för att inte överdra skruvarna.

Gallren är förresten lackningsbara om du vill färgsätta dom efter eget tycke och smak, tag av dom från högtalaren innan de lackas och följ tillverkarens rekommendationer för korrekt färgblandning.

[underrubrik]Tillbehör för brandskydd[/underrubrik]Då högtalaren innehåller elektronik bör man följa Boverkets regler för brandskydd vid takinstallationer. Lithe Audio har tagit fram en speciell [url=https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/lada-inbyggnadshogt/317130-lithe-audio-fire-acoustic-hood/]brandhuva[/url] som uppyller IEE:s krav för brandsäkerhet och akustikreglering av tak. Huvan är konstruerad av dubbla lager vävt glasfiber med brandskyddsklassat dämpningsmaterial mellan lagren vilket både ger ett brandskydd samt förbättrar högtalarens akustiska egenskaper då den fungerar som en back box. Huvan är enkel att installera, både vi nyinstallation och vid eftermontering.

 
Modeller
Vit 3.490:-


Typ:
Tak

Diskant:
0.75 tums titandiskant

Bas:
6.5 tums kevlar

Känslighet:
90 dB/1 watt

Impedans:
8 ohm

Frekvensomfång:
65 - 20.000 Hz

Mått:
Håltagningsmått: 210 x 95 mm
Yttermått: 230 x 95 mm

Vikt:
3.7 Kg

Inkom i sortimentet:
2020-10-08