Klipsch The Fives
- Aktiva högtalare med vintage design
- Streama trådlöst med Bluetooth
- HDMI med ARC
- Kompakta och lättplacerade
- Stöd för högupplöst musik, 24bit/192kHz
- Klipsch 90 x90 Tratrix horn med 1 tums LTS diskant
- Inbyggt RIAA-steg för skivspelare (MM)
- Utgång för subwoofer
- Handtillverkat kabinett av trä med fronter av vävt tyg
- Snygg design i matt svart eller valnötsfanér

Aktiva högtalare från Klipsch i skön retrodesign med bra streamingmöjligheter samt enkel koppling till din TV via antingen HDMI- eller optisk kabel. Den perfekta högtalaren för den som vill slippa förstärkare och ändå få utmärkt ljudkvalitet.
[underrubrik]The Fives[/underrubrik]Klipsch The Fives är ett par aktiva högtalare för musikälskaren som vill ha en komplett anläggning men slippa allt det krångliga runt omkring. Streama smidigt musiken från din telefon eller surfplatta via Bluetooth eller koppla in dom med kabel via nån av de analoga ingångarna. Din TV ansluter du enkelt via den ARC-kompatibla HDMI-ingången eller med en optisk digital kabel. När HDMI används kan du även styra volymen direkt med TV:ns fjärrkontroll.

Med den medföljande fjärrkontrollen kan du växla mellan de olika ingångarna samt höja eller sänka volymen. På ovansidan av den ena högtalaren sitter även två reglage i metall för volym och källval.

[produktbild]314968-klipsch-the-fives-833[/produktbild]

[underrubrik]Omfattande anslutningsstöd[/underrubrik]Primärt kommer nog många använda framförallt streamingfunktionen via Bluetooth för att spela sin musik. Klipsch har även, till vinylentusiasternas stora glädje, stoppat in ett RIAA-steg (MM) vilket gör att du kan koppla in din skivspelare direkt utan behov av en separat skivspelarförstärkare.

Inkoppling till din TV gör du enkelt med den ARC-kompatibla HDMI-ingången eller via optisk digital. Med den medföljande USB-A till USB-B kabeln kan du enkelt koppla in din dator direkt till högtalarna och njuta av din lagrade musik. Klipsch The Fives spelar bas med pondus men i ett större rum kan det krävas en separat subwoofer som enkelt kopplas in i högtalarens subwooferutgång. Sammankopplingen mellan högtalarna görs med den 4 meter långa högtalarkabeln.

[produktbild]314966-klipsch-the-fives-427[/produktbild]

[underrubrik]Konstruktion och elementbestyckning[/underrubrik]Den sköna retrodesignen är klart inspirerad av Klipsch mer klassiska modeller med magnetiskt avtagbara fronter som klätts med ett vävt tyg. Det handtillverkade kabinettet av trä finns i två olika finishar, äkta valnötsfanér och matt svart.

Diskanten på högtalarna är ett 1 tums titanförstärkt element som placerats i ett 90 x 90 Tractrix horn, en välkänd teknik för alla som följt med i Klipsch utveckling. Denna konstruktion resulterar i ett klart och precist ljud och tillsammans med LTS tekniken (Linear Travel Suspension) levererar detta lägre distorsion hos det övre registret och får därmed fram fler detaljer. Båda högtalarna har också ett långslagigt 4.5 tums bas/mellanregister för ett ökat basstryck. Högtalarna är portade bakåt med Tractrix basportar och bör därför inte placeras för nära den bakre väggen.

[produktbild]314967-klipsch-the-fives-266[/produktbild]

 
Modeller
Matt svart 10.890:-
Valnöt 10.890:-


Typ:
Aktiva

Diskant:
1 x 1 tum i Tractrixhorn

Mellanregister:
Delas med baselementet

Bas:
1 x 4.5 tum

Frekvensomfång:
50 - 25.000 Hz

Mått:
161 x 305 x 235 mm

Vikt:
10.7 Kg

Inkom i sortimentet:
2020-08-25