Yamaha A-S1200
- Stereoförstärkare i läcker retrodesign
- LED-upplysta VU-mätare
- Rejäl ringkärnetransformator
- 2 x 90 watt uteffekt i 8 ohm
- Yamaha Mechanical Ground Concept
- Flytande balanserad slutstegskonstruktion
- Stor kondensatorbank (18.000uF/63V x 4)
- Symmetriskt uppbyggd konstruktion
- Påkostade högtalarterminaler i mässing
- Diskret uppbyggt RIAA-steg (MM/MC) för vinylspelare

Yamaha A-S1200 är integsmodellen i 2020-års serie av integrerade förstärkare i den högre skolan. Läcker design med LED-upplysta VU-mätare och högglanslackade träsidor ger ett sobert och retroinspirerat intryck. En rejäl ringkärnetransformator och stor kondensatorbank ser till att ge en jämn strömförsörjning.
[underrubrik]2020-års insteg i den tyngre skolan[/underrubrik]Yamaha A-S1200 är instegsmodellen i Yamahas serie av tyngre integrerade förstärkare som, precis som sina föregångare, är oerhört välbyggda med speciellt utvalda komponenter för att kunna återspegla musiken på ett så naturligt sätt som bara det går. Den klassiska retrolooken med en rejäl frontpanel i borstad aluminium, de läckra LED-upplysta VU-mätarna samt de högglanslackade träpanelerna på sidorna känner vi igen från de tidigare modellerna. På insidan har det dock hänt en hel del saker som lyfter förstärkaren ytterligare en nivå.

För att garantera en så stabil och säker strömförsörjning som möjligt har A-S1200 fått en stor ringkärnetransformator, denna ger mindre påverkan på omkringliggande komponenter med lägre magnetisk strålning och är betydligt mycket tystare än EL-transformatorer, allt för att ge användaren maximal prestanda och njuta av musiken utan störande inslag. Det interna kablaget har även det förbättrats med kraftigare ledare som ger lägre impedanser och bättre signalöverföring. De rejäla silverpläterade och vibrationsdämpande metallfötterna har svetsats fast i chassit för att ytterligare minimera oönskade störningar och vibrationer.

[produktbild]308858-yamaha-a-s1200-836[/produktbild]

[underrubrik]Analog kärlek[/underrubrik]A-S1200 är en helt analog skapelse, som riktar sig till den ljudkräsne främst. Inom hifi finns inget krav att allting skall vara integrerat och det är baserat på att det blir bäst ljud om alla enheter får separat strömförsörjning. Därför har man satsat på det analoga krutet fullt ut. En rejäl egendesignad ringkärnetransformator förser förstärkaren med ström. Konstruktionen är symmetrisk och balanserad. Man använder sig av en flytande slutstegskrets med MOSFET-teknik i utgångsstegen för ett varmt och brusfritt ljud. Inte nog med det så har Yamaha visat att dem tar det analoga ljudet seriöst genom att erbjuda en helt separat uppbyggd phono-förförstärkare. Phono-ingången funkar för såväl MC som MM-pickuper.

[produktbild]308859-yamaha-a-s1200-686[/produktbild]

[underrubrik]Mechanical Ground Concept[/underrubrik]Yamaha A-S1200 har en dubbel chassikonstruktion där undre delen av chassit är byggt inuti en ram som ser till att de interna delarna är mer skyddade från vibrationer. Den stora ringkärnetransformatorn, blockkondensatorerna och de värmeavledande kylflänsarna är bultade direkt i chassit, detta gör att inverkan på oönskade vibrationer elimineras. Konstruktionen bidrar dessutom till att man får möjligheten att ha kortare signalvägar då man inte behöver dra lika långa kablar internt mellan den stora ringkärnetransformatorn och effektsteget. Resultatet blir en mer naturlig ljudåtergivning med lägre brusvärden för att verkligen spegla artistens uttryck.

[underrubrik]Ringkärnetransformator och rejäl kondensatorbank[/underrubrik]För att maximera ljudkvalitén och minimera störningar har Yamaha valt att använda en stor ringkärnetransformator. Utöver att kunna leverera ordentligt med ström avger ringkärnetransformatorn väldigt lite magnetisk strålning, är väldigt tyst och påverkar inte de omkringliggande ljudkretsarna. Från transformatorlindningen har det dragits högkvalitativa kopparledare vilket ger lägre impedans och mindre energiförluster jämfört med konventionella konstruktioner. Fyra rejäla blockkondensatorer på hela 18.000uF styck ser till att återskapa musiken med bättre headroom och soundstage. [produktbild]308855-yamaha-a-s1200-689[/produktbild]

 
Modeller
Silver 21.990:-
Svart 21.990:-


Typ:
Stereoförstärkare

Effekt:
2 x 90 watt (8 ohm)

Analoga ingångar:
4 stereo RCA, 1 Phono (MM/MC), 1 Main In, remote, trigger

Analoga utgångar:
Rec-Out (stereo),Pre Out (stereo), hörlursuttag, remote

Högtalaranslutningar:
Skruvterminaler (tar bananer)

Mått:
435 x 157 x 463 mm

Vikt:
22 Kg

Inkom i sortimentet:
2020-04-08