Yamaha A-S2200
- 2-kanals stereoförstärkare i skön retrodesign
- Massiv ringkärnetransformator
- LED-upplysta VU-mätare
- 2 x 90 watt uteffekt
- Symmetriskt uppbyggd konstruktion
- Diskret uppbyggd phono amp för vinylspelare
- Fullt diskret hörlursförstärkare
- Rejäla skruvterminaler i mässing för högtalare
- Balanserade/obalanserade anslutningar
- Stor kondensatorbank (4 x 22.000uF)

Yamaha A-S2200 är en välbyggd och snygg 2-kanals analog stereoförstärkare i läcker retrodesign där fokus ligger på att förmedla ljudet så som artisten tänkt det.

Nostalgisk High-End
Med A-S2200 har man precis som med föregångaren lagt oerhört mycket krut på konstruktionen i sig. Serien har sedan dess begynnelse haft en väldigt klassisk design med träpaneler på sidorna som skapar en vacker kontrast mot metallen som pryder resten av chassit. På fronten sitter dubbla upplysta VU-mätare som fullbordar den klassiska designen. Konstruktionen är väl avvägd och balanserad. Här lever design och prestanda i högsta möjliga symbios.

[produktbild]308835-yamaha-a-s2200-658[/produktbild]

Nytt för årets modell är en nyutvecklad ringkärnetransformator för bättre strömförsörjning, det interna kablaget har förbättrats för ännu bättre ledningsförmåga och isolering mot störningar samt att A-S2200 står stadigare än någonsin tack vare de vibrationsdämpande silverpläterade mässingsfötterna. Fötternas bultar har dessutom svetsats direkt i chassit för att ytterligare förhindra påverkan av externa störningar.

[produktbild]308836-yamaha-a-s2200-874[/produktbild]

A-S2200 är en helt analog skapelse, som riktar sig till den ljudkräsne främst. Inom hifi finns inget krav att allting skall vara integrerat och det är baserat på att det blir bäst ljud om alla enheter får separat strömförsörjning. Därför har man satsat på det analoga krutet fullt ut. En rejäl egendesignad ringkärnetransformator förser förstärkaren med ström. Konstruktionen är symmetrisk och balanserad. Inte nog med det så har Yamaha visat att de tar det analoga ljudet seriöst genom att erbjuda en helt separat uppbyggd hörslursförstärkare och separat uppbyggd phono-förförstärkare. Phono-ingången funkar för såväl MM- som MC-pickuper.

[underrubrik]Flytande och balanserad förstärkning med MOSFET[/underrubrik]A-S2200 använder sig av en så kallad flytande och balanserad förstärkning där, till skillnad mot vanliga effektförstärkare med minuspolen ansluten till jord, strömförsörjningen ansluts direkt till slutstegets plus- respektive minuspol. Då hela förstärkarkretsen är flytande i förhållande till jord kan man helt undvika störningar i form av små förändringar i spänningen och jordbrum. Konstruktionen skapar också en idealisk, symmetrisk layout för användning av MOSFET-effektförstärkare, som gör det lättare att driva mer trögdrivna högtalare.

[produktbild]308839-yamaha-a-s2200-141[/produktbild]

[underrubrik]Mechanical Ground Concept[/underrubrik]Yamaha A-S2200 har en dubbel chassikonstruktion där undre delen av chassit är byggt inuti en ram som ser till att de interna delarna är mer skyddade från vibrationer. Den stora ringkärnetransformatorn, blockkondensatorerna och de värmeavledande kylflänsarna är bultade direkt i chassit, detta gör att inverkan av oönskade vibrationer elimineras. Konstruktionen bidrar dessutom till att man får möjligheten att ha kortare signalvägar då man inte behöver dra lika långa kablar internt mellan den stora ringkärnetransformatorn och effektsteget. Resultatet blir en mer naturlig ljudåtergivning med lägre brusvärden för att verkligen spegla artistens uttryck.

[underrubrik]Ringkärnetransformator och rejäl kondensatorbank[/underrubrik]För att maximera ljudkvalitén och minimera störningar har Yamaha valt att använda en stor ringkärnetransformator som monterats på en platta av vibrationsdämpande mässing. Utöver att kunna leverera ordentligt med ström avger ringkärnetransformatorn väldigt lite magnetisk strålning, är väldigt tyst och påverkar inte de omkringliggande ljudkretsarna. Från transformatorlindningen har det dragits högkvalitativa kopparledare vilket ger lägre impedans och mindre energiförluster jämfört med konventionella konstruktioner.

[produktbild]308834-yamaha-a-s2200-414[/produktbild]

[underrubrik]Analog konstruktion för puristen[/underrubrik]Yamaha A-S2200 är en helt analog konstruktion där man har valt att utesluta digitala anslutningar och streamingstöd, allt för att få en så ren och störningsfri signal för källorna som kopplas in. Yamaha har sin vana trogen en typisk höger/vänster-design där förstärkarkretsen är separarad från slutstegen. Då signalerna skickas med olika styrka mellan de interna delarna ser man till att minimera risken att få försämrat ljud med bättre kanalseparation och en renare ljudbild. På anslutningssidan hittar vi flera analoga ingångar, såväl vanliga RCA-ingångar som balanserade XLR-ingångar. En diskret konfigurerad phono-förstärkare som funkar lika bra med MM- eller MC-pickuper tack vare en switch på förstärkarfronten. För de som ställer högre krav med sin vinylspelare har Yamaha byggt in en MC- och equalizerförstärkare som levererar ett mer levande ljud med mycket närvaro och värme. Vinylrävarna kommer gilla vad de hör! Bredvid ingångarna finns rejäla högtalarterminaler med stora skruvplintar i ren mässing för att ge en säkrare anslutning utan att riskera försämring av ljudet.

 
Modeller
Silver 33.890:-
Svart 33.890:-


Typ:
Stereoförstärkare

Effekt:
2 x 90 watt (8 ohm)

Analoga ingångar:
1 x stereo XLR, 4 x stereo RCA, 1 x Main In, 1 x Phono (MM/MC), remote, trigger

Analoga utgångar:
Rec-Out (stereo),Pre Out (stereo), hörlursuttag, remote

Högtalaranslutningar:
Skruvterminaler (tar bananer)

Mått:
435 x 157 x 463 mm

Vikt:
25 Kg

Inkom i sortimentet:
2020-04-08