Yamaha A-S3200
- 2-kanals stereoförstärkare i referensklass
- Fullt balanserad kretslösning
- Rejäl ringkärnetransformator
- 2 x 100 watt uteffekt i 8 ohm
- LED-upplysta VU-mätare
- Fullt diskret hörlursförstärkare
- Yamaha Mechanical Ground Concept
- Komponentval av högsta kvalitet
- Stor kondensatorbank (4 x 22.000uF)
- Påkostat RIAA-steg för MM/MC-pickuper

Yamaha A-S3200 är flaggskeppet i 2020-års line up av integrerade förstärkare. Med mycket teknik hämtad från den påkostade för- och slutstegskombon C/M5000 utlovas en ljudupplevelse utöver det vanliga.
[underrubrik]High-End med retrokänsla[/underrubrik]Yamaha A-S3200 är den tyngsta förstärkaren i 2020-års serie och efterföljer den tidigare A-S3000. En del saker har följt med från den gamla modellen men mycket är nytt och kommer direkt från för- och slutstegskombinationen C/M5000. En nyutvecklad massiv ringkärnetransformator ser till att leverera en jämn och störningsfri ström och det interna kablaget har förbättras för en ännu bättre signalöverföring mellan de olika komponenterna. A-S3200 står stabilare än någonsin tack vare de påkostade och vibrationsdämpande fötterna i mässing som hämtas direkt från flaggskeppet C/M5000.

Precis som Yamahas välkända instrument har high-end förstärkaren A-S3200 fått en konstruktion och omsorg där man tänkt på minsta detalj. Inga synliga skruvar eller fästen syns från utsidan och materialvalen är metall, glas och högglanslackat trä. Den 25 kg tunga förstärkaren har en nostalgisk design där fronten har klassiska VU-mätare som visar nivån när musiken pumpar på vilket ger en härlig visuell spegling av dynamiken i musiken.

[underrubrik]Flytande och balanserad förstärkning med MOSFET[/underrubrik] A-S3200 använder sig av en så kallad flytande och balanserad förstärkning där, till skillnad mot vanliga effektförstärkare med minuspolen ansluten till jord, strömförsörjningen ansluts direkt till slutstegets plus- respektive minuspol. Då hela förstärkarkretsen är flytande i förhållande till jord kan man helt undvika störningar i form av små förändringar i spänningen och jordbrum. Konstruktionen skapar också en idealisk, symmetrisk layout för användning av MOSFET-effektförstärkare, som gör det lättare att driva mer trögdrivna högtalare.

[produktbild]308529-yamaha-a-s3200-805[/produktbild]

[underrubrik]Mechanical Ground Concept[/underrubrik]Yamaha A-S3200 har en dubbel chassikonstruktion där undre delen av chassit är byggt inuti en ram som ser till att de interna delarna är mer skyddade från vibrationer. Den stora ringkärnetransformatorn, blockkondensatorerna och de värmeavledande kylflänsarna är bultade direkt i chassit, detta gör att inverkan på oönskade vibrationer elimineras.

Konstruktionen bidrar dessutom till att man får möjligheten att ha kortare signalvägar då man inte behöver dra lika långa kablar internt mellan den stora ringkärnetransformatorn och effektsteget. Resultatet blir en mer naturlig ljudåtergivning med lägre brusvärden för att verkligen spegla artistens uttryck.

Även bultarna till de rejäla fötterna, som hämtats direkt från referensmodellen C/M5000, har svetsats fast direkt i chassit för att ytterligare förhindra att oönskade vibrationer fortplantar sig upp i maskinen .

[underrubrik]Ringkärnetransformator och rejäl kondensatorbank[/underrubrik]För att maximera ljudkvalitén och minimera störningar har Yamaha valt att använda en stor ringkärnetransformator som monterats på en platta av vibrationsdämpande mässing. Utöver att kunna leverera ordentligt med ström avger ringkärnetransformatorn väldigt lite magnetisk strålning, är väldigt tyst och påverkar inte de omkringliggande ljudkretsarna. Från transformatorlindningen har det dragits högkvalitativa kopparledare vilket ger lägre impedans och mindre energiförluster jämfört med konventionella konstruktioner.

Fyra rejäla blockkondensatorer på hela 22.000uF styck som avskärmats internt och sedan anslutits med syrefria kopparterminaler och mässingsskruvar för att ge en förlustfri koppling mellan komponenterna, ser till att återskapa musiken med bättre headroom och soundstage.

[produktbild]308524-yamaha-a-s3200-877[/produktbild]

[underrubrik]Analogt är det nya digitala[/underrubrik]Riktigt så är det väl kanske inte men Yamaha A-S3200 är en helt analog konstruktion där man har valt att utesluta digitala anslutningar och streamingstöd, allt för att få en så ren och störningsfri signal för källorna som kopplas in.

Yamaha har sin vana trogen en typisk höger/vänster-design där förstärkarkretsen är separarad från slutstegen. Då signalerna skickas med olika styrka mellan de interna delarna ser man till att minimera risken att få försämrat ljud med bättre kanalseparation och en renare ljudbild. På anslutningssidan hittar vi flera analoga ingångar, såväl vanliga RCA-ingångar som balanserade XLR-ingångar. En diskret konfigurerad phono-förstärkare som funkar lika bra med MM- eller MC-pickuper tack vare en switch på förstärkarfronten. För de som ställer högre krav med sin vinylspelare har Yamaha byggt in en MC- och equalizerförstärkare som levererar ett mer levande ljud med mycket närvaro och värme. Vinylrävarna kommer gilla vad de hör!

Bredvid ingångarna finns rejäla högtalarterminaler med stora skruvplintar i ren mässing för att ge en säkrare anslutning utan att riskera försämring av ljudet. [produktbild]308527-yamaha-a-s3200-047[/produktbild]

 
Modeller
Silver 74.990:-
Svart 74.990:-


Typ:
Stereoförstärkare

Effekt:
2 x 100 watt (8 ohm)

Analoga ingångar:
2 x stereo XLR, 4 x stereo RCA, 1 x Main-In, 1 x Phono (MM/MC), remote, trigger

Analoga utgångar:
Rec-Out (stereo),Pre Out (stereo), hörlursuttag, remote

Högtalaranslutningar:
Skruvterminaler (tar bananer)

Mått:
435 x 180 x 464 mm

Vikt:
25 Kg

Inkom i sortimentet:
2020-04-08