Pro-Ject Audio T1
- Manuell remdriven skivspelare
- Handbyggd i Europa
- CNC-fräst plint i MDF
- Nyutvecklad rak 8.6 tums tonarm i aluminium
- Lågfriktions och vibrationsfritt tonarmslager
- Skivtallrik i 8 mm vibrationsfritt glas
- Levereras med förmonterad Ortofon OM5 pickup och nål
- Vibrationsdämpande fötter
- Levereras med dammlock
- Finns i 3 läckra färger

Pro-Ject T1 är en nyutvecklad manuell skivspelare med prestanda som sällan skådats i den här prisklassen. Grunden till den här välbyggda skivspelaren ligger i en CNC-fräst plint som är helt fri från plastkomponenter.
Handbyggd i Europa
Pro-Ject senaste skapelse T1 är en instegsmodell i skivspelarvärlden med prestanda som få andra tillverkare kan mäta sig med i den här prisklassen. Själva plinten är helt fri från plastkomponenter och utfräst i en CNC-maskin för högsta noggrannhet. Det finns inga ihåligheter i chassit som kan orsaka oönskade resonanser. En 8 mm tjock skivtallrik i glas är inte bara snygg att se på utan minskar även de vibrationer som kan leta sig upp genom chassit. Som en extra säkerhet står spelaren dessutom på ett par vibrationsdämpande fötter. Plinten finns tillgänglig i 3 snygga finishar: Högblank svart, Matt vit och klassisk valnöt.

Tonarm och motor
Till T1 har Pro-Ject tagit fram en ny 8.6 tums rak tonarm med ett integrerat tonarmsskal som är tillverkad helt i aluminium för lägsta möjliga vikt och högsta hållbarhet. Precisionstillverkade lågfriktions tonarmslager gör den väldigt exakt vid drift och håller nålen i spår. En beprövad motor från Essential-serien driver undertallriken där man använder sig av lager med väldigt hög precision. Spelaren hanterar både 33- och 45-varvs skivor och byte av varvtal görs enkelt genom att lyfta remmen manuellt på underplattan.

Förmonterad pickup och nål
Pro-Ject T1 kommer förmonterad med en av världens mest sålda pickuper, nämligen danska Ortofon OM5. En populär pickup som man enkelt byter nål om man vill satsa på ännu bättre ljudkvalitet. Själva nålen har en eliptisk slipning för bra spårning och hållbarhet.

 
Modeller
Högblank svart 4.290:-
Matt vit 3.490:-
Valnöt 3.490:-


Typ:
Skivspelare

Drift:
Remdriven

Inbyggt RIAA-steg:
Nej

Pick-up:
Ja, Ortofon OM5

Hastigheter:
33-, 45-varv

Nätdel:
Inbyggd 230 volt

Utgångar:
Stereo RCA, Connect It E

Tillbehör:
Dammlock, filtmatta

Mått:
415 x 100 x 335 mm

Vikt:
3.6 Kg

Inkom i sortimentet:
2020-01-07