Audio Technica AT-OC9XSL
- Dual Moving Coil pickup (MC)
- Flaggskeppsmodellen i nya OC9X-serien
- Special Line Contact slipad nål
- Nålrör i boron
- Pickup-hus i aluminium för minskade vibrationer och resonanser
- Spolar tillverkade av tunn PCOCC-tråd
- Frekvensomfång 20 - 50.000 Hz
- Kanalseparation 28dB (1 kHz)
- Kanalbalans 1.0 dB (1 kHz)

Audio Technica AT-OC9XSL är flaggskeppsmodellen i den nya OC9X-serien med en Special Line Contact slipad nål och nålrör i boron för oöverträffad spårning och transientrespons.
Audio Technica OC9X-serien
Audio Technicas OC9X-serie av MC-pickuper är den senaste generationen av OC-serien som ursprungligen lanserades för över 30 år sedan. Serien har prisats världen över av både vinylälskare och professionella kritiker för sin fina musikaliska transparens, förmågan att återge musiken och fina konstruktionskvalitet. Pickupen är av typen Dual Moving Coil vilket innebär att det är separata spolar för vänster och höger kanal som ger en suverän kanalseparation samt att placeringen av dessa gör att nålen utsätts för mindre tryck vilket minimerar distortionen.

Med ett brett utbud av olika slipningar på nålarna finns det flera alternativ för alla tillfredsställa alla smaker.

Flaggskeppet
AT-OC9XSL är flaggskeppet i den nya OC9-serien och har en Nude Special Line Contact slipad nål med nålrör i boron vilket ger en mycket exakt spårning och hög transientrespons. För att maximera magnetfältet som spolarna utsätts för använder man sig av ok tillverkare i en nickel-kobolt legering för att leda magnetfältet fram till spolarna. Kroppen i aluminium minimerar oönskade vibrationer vilket ger minskad resonans och en riktigt högklassig ljudåtergivning. För att få en så ren signal som möjligt är spolarna är tillverkade av tunn PCOCC-tråd och spolarnas kärna består av ferrit.

För att förenkla monteringen av pickupen finns det gängade spår i cartridgen, inget fipplande med lösa muttrar längre.

 
Modeller
Svart 6.990:-


Typ:
MC-pickup

Pick-up:
MC

Tillbehör:
Skruvmejsel, nålborste, monteringsskruvar

Mått:
16.8 x 17.3 x 25.7 mm

Vikt:
0.1 Kg

Inkom i sortimentet:
2019-11-28