Arcam SA30
- 2-kanals stereoförstärkare
- Class G slutsteg med 2 x 120 watt uteffekt i 8 ohm
- Dirac Live kalibrering
- Google Cast, AirPlay 2, uPnP Streamer
- Fungerar som Roon endpoint och har stöd för MQA
- Påkostad 32-bitars DAC från Sabre, ESS9038K2M
- Inbyggt RIIA-steg för både MM- och MC-pickuper
- Fullt styrbar via I/P inklusive Control4 och Crestron
- Processor Mode (PM), Home Theater-ingång
- HDMI med eARC


Arcam SA30 är flaggskeppet i Arcams HDA-serie av integrerade 2-kanals förstärkare. Slutstegen är Arcams välljudande och kraftfulla Class G. Omfattande streamingstöd med Google Cast och Apple AirPlay 2 gör att du kan välja och vraka mellan mängder av streamingtjänster på nätet. SA30 har stöd för MQA och fungerar dessutom som Roon endpoint. Dirac Live kalibrering optimerar högtalarna efter ditt rums förutsättningar.
Flaggskeppet i HDA-serien
Arcam SA30 är flaggskeppet i Arcams HDA-serie av integrerade förstärkare. Med Class G teknik och en effekt på 2 x 120 watt i 8 ohm och hela 2 x 220 watt i 4 ohm håller förstärkaren högtalarna i ett järngrepp och mejslar ut varenda detalj i musiken från den lägsta basen till den högsta diskanten. En rejäl ringkärnetransformator ser till att leverera ström även under de mest krävande partierna i musiken. Välrenommerade svenska kalibreringssystemet Dirac Live gör att man kan kalibrera sina högtalare för att de skall låta så bra som möjligt efter rummets förutsättningar.

Streaming och anslutningar
SA30 har fått ett väldigt omfattande streamingstöd och supportar både Apple AirPlay 2 och Google Cast vilket gör att utbudet av tillgängliga streamingtjänster blir minst sagt rejält. Välj din favoritstreamingtjänst och casta den enkelt till förstärkaren. Dessutom kan SA30 hantera MQA-filer och fungerar som Roon endpoint. En inbyggd 32-bitars Sabre ESS9038K2M DAC tar via de fyra digitala ingångarna hand om filer med samplingsfrekvens upp till 192kHz (coaxial, optiskt upp till 96kHz).

Trots sitt omfattande streamingstöd och flertalet digitala anslutningar har man inte glömt bort de som vill koppla in sina källor analogt. Med hela fem analoga ingångar varav två är dedikerade för skivspelare för både MM- och MC-pickuper kommer SA30 tillfredsställa allas krav på en multifunktionell stereoförstärkare. Som grädde på moset går SA30 även att styra via I/P inklusive Control4 och Crestron.

En väldigt trevlig funktion är möjligheten att göra om de analoga ingångarna till en Home Theater-ingång, Arcam kallar detta Processor Mode (PM), perfekt om man vill använda sin stereoförstärkare som slutsteg i en hembiouppsättning.

 
Modeller
Grafit 24.900:-


Typ:
Stereoförstärkare

Effekt:
2 x 120 watt i 8 ohm

D/A-Omvandlare:
32-bitars ESS9038K2M

Digitala ingångar:
2 coaxiala, 2 optiska, 1 USB, Ethernet

Analoga ingångar:
3 stereo RCA, 1 Phono MM, 1 Phono MC, 3.5mm AUX

Analoga utgångar:
1 stereo pre-out, 1 hörlursuttag

Högtalaranslutningar:
Skruvterminaler (tar bananer)

Mått:
433 x 100 x 323 mm

Vikt:
12 Kg

Inkom i sortimentet:
2019-10-23