Krell Illusion II Preamplifier
- Försteg i referensklass
- Dual Mono konstruktion
- 24bit/192kHz DAC från Sabre
- Krell Current Mode
- Balanserade in- och utgångar - Påkostat hörlursuttag
- Finns i svart med mittdel i silver eller helsvart utförande


Krell Illusion II är ett försteg i referensklass med Dual Mono konstruktion där varje kanal har sin egna strömförsörjning och individuella kretskortslösning. Påkostad DAC från Sabre med stöd för LPCM upp till 24bit/192kHz och såväl optiska som koaxiala digitala ingångar samt AES/EBU-ingång. Balanserade in- och utgångar.
Illusion II Preamplifier
Krell Illusion II är ett 2-kanals försteg i referensklass och lillebror till Illusion, Krells mest påkostade försteg någonsin. Illusion II påminner om sin storebror på många sätt, inte minst designmässigt, men är något nedskalad för att nå en lägre prispunkt. Här sitter strömförsörjningen inbyggd i själva försteget och en, för ett försteg, rejält överdimensionerad ringkärnetransformator på 95VA och 40.000 uF kondensator ser till blixtsnabbt reagera på förändringar i musiken. Den rejäla strömförsörjningen ser även till minska bruset och gör Illusion II mer eller mindre okänslig för förändringar i nätspänningen.

Invändigt så är kretslösningen helt i dual-mono, med separata nätdelar för höger respektive vänster kanal. Volymkontrollen jobbar med en balanserad motståndsstege där bandbredd och transienter blir helt opåverkade oavsett volymnivå.

Inbyggd digitalmodul
Illusion II har en 24bit/192kHz Sabre DAC och flera digitala anslutningar för att tillfredsställa den moderna konsumentens val av externa högkvalitativa digitala källor. Alla inkommande digitala signaler skickas till en ESS Sabre DAC och sedan vidare till Krells balanserade analoga kretskortslösning Current Mode.

Återkomsten av en legendarisk tillverkare
Krell är en tillverkare som gjort sig känd för sina kompromisslösa high end HiFi- och hembioprodukter. All produktion ända ner till kretskortsnivå har flyttats från Kina till USA för att behålla full kontroll längs hela produktionskedjan.

 
Modeller
Svart/Silver 136.990:-
Svart/Svart 136.990:-


Typ:
Stereoförsteg

D/A-Omvandlare:
24bit/192kHz ESS Sabre

Digitala ingångar:
2 optiska, 2 koaxiala, 1 AES/EBU XLR

Analoga ingångar:
2 stereo XLR, 3 stereo RCA, RS-232, IR, 12-volts trigger

Analoga utgångar:
Stereo XLR, stereo RCA

Mått:
438 x 97 x 464 mm

Vikt:
10.4 Kg

Inkom i sortimentet:
2019-09-26