Emotiva XMC-2
- 16-kanalig state-of-the-art hembioprocessor
- 32-bits DAC:ar AKM4490
- Sharc™ Dual-Core 450MHz DSP
- AKM4490 DAC för Zone 2
- AKM5572 Verita ADC på samtliga analoga-ingångar
- Exklusiv Dirac Live™ för Emotiva
- 11-bands Parametric EQ på samtliga kanaler
- Fullt balanserade XLR-utgångar
- Hårdvarubaserad ASRC mellan DSP för lägsta möjliga jitter
- Stöd för upp till 3 LFE med separat kalibrering
- Advanced Bass Management
- Snabb HDMI-switch (Panasonic MN864788)
- HDMI 2.0b (Dolby Vision / HDR-stöd) med HDCP2.2
- OLED-display på fronten (64 x 256 pixlar)
- Designad och tillverkad i Nashville, Tennessee
- Modulärt uppbyggd för ev. framtida uppgraderingsmöjlighet
- 5 års garanti


Emotiva XMC-2 är en 16-kanals hembioprocessor med teknik hämtad från flaggskeppsprocessorn RMC-1. Ett påkostat och välljudande bioförsteg som har tillräckligt med kanaler för att tillfredsställa den seriöse bioentusiasten. Balanserde utgångar på samtliga kanaler, stöd för 4K inkl. HDR och Dolby Vision, de senaste ljudformaten som Dolby Atmos och DTS:X. Tydlig OLED-display på frontpanelen.

16-kanals 9.1.6 diskret Dolby Atmos och DTS:X processor
Emotiva XMC-2 bygger på teknik hämtad från flaggskeppsprocessorn RMC-1. Tanken med XMC-2 är att erbjuda absolut högsta möjliga ljudkvalitet men till en lägre prispunkt än referensen RMC-1. Processorn kan, precis som den större maskinen, hantera hela 16-kanaler. För att kunna nå denna lägre prispunkt har man skalat ner på bland annat D/A-omvandlarna. Samtliga utgångar är fullt balanserade och varje kanal har sin egna DAC där front- och centerkanalen opererar i en fullt balanserad mono-konstruktion med DAC från AKM för bästa möjliga ljudkvalitet och signalseparation. De övriga kanalerna för surround och Atmos använder sig av en dedikerad stereo-DAC.

Invändigt hittar vi massor av fina kretsar, exempelvis sitter det en hårdvarubaserad asynkronisk sample rate omvandlare (ASRC) mellan DSP-kretsarna för att få ut ett så lågt jitter som möjligt. DSP´n från Sharc™ jobbar i 450MHz i Dual-Core och hela plattformen bygger på Emotiva´s egna Linux-baserade operativsystem. XMC-2 är helt enkelt en prestandamaskin utöver det vanliga och en mycket efterlängtad produkt bland många film-entusiaster som söker efter en tillförlitlig hjärna till anläggningen!

Ingångar och anslutningar
Utöver de balanserade utgångarna så finns även ett flertal digitala ingångar i form av både optisk/coaxial samt AES/EBU. Vi hittar även en asynkron USB-B ingång som klarar högupplösta ljudformat som exempelvis DSD om man vill koppla in en dator. På fronten hittar vi ett 3.5 mm hörlursuttag, samt en 3.5 mm Aux-ingång och USB. Har man flera slutsteg eller källor med trigger-funktion så finns det totalt 4st trigger-utgångar till hands samt både in och ut via 3.5 mm IR.

Kalibrering i världsklass
För att ljudet ska bli så korrekt som möjligt så har Emotiva valt att använda den välkända Dirac-Live kalibreringen, där det ingår en mätmikrofon av högre klass. Dirac-Live till XMC-2 kommer släppas senare. För den som har lite mer ess i rockärmen så kan man själv kalibrera manuellt, där 11-bands Parametrisk EQ per kanal finns tillhands. Utöver PEQ så kan man även lägga in dubbla presets per kanal, om man vill labba lite själv med frekvenskurvorna. XMC-2 klarar även att individuellt kalibrera upp till 3st subwoofers via Bass-Management beroende på konfiguration.

HDMI 2.0b med HDCP 2.2
Emotiva XMC-2 har HDMI-standarden 2.0b, klarar full bandbredd (18Gbit) på samtliga HDMI-ingångar med stöd för 4K/60Hz 12-bit med full Chroma-Sub-Sampling (4:4:4) samt HDR-format som HDR10 och Dolby Vision. Emotiva har valt Panasonic's HDMI-kort för en snabbare switchning av källor där handskakningar sker mycket snabbt.

Tydlig OLED-display för lättare navigering och översikt
Via den tydliga OLED-displayen i fronten som utöver ger ett mycket stilrent och sobert intryck möjliggör enklare navigering samt översikt på vad man både plockar in samt skickar ut.

 
Modeller
Svart 31.900:-


Typ:
Hembioförsteg

Inbyggd dekoder:
Dolby Atmos (9.1.6), DTS:X (7.1.4), Dolby TrueHD, DTS-HD MA/HRA, DD/DD+, DTS 5.1, Multi Channel PCM

D/A-Omvandlare:
AKM4490

Digitala ingångar:
8st HDMI, 4st Coaxial, 4st Optiska, AES/EBU, USB-A, Ethernet, 2st USB

Analoga ingångar:
3st RCA, 1st XLR, 1st 3.5mm IR-in, FM-Radio, 1st 3.5mm Aux

Digitala utgångar:
1st koaxial, 1st optisk, 2st HDMI

Analoga utgångar:
16st XLR, RCA (Zone2), 4st 3.5mm Trigger, 3.5mm IR-ut, 3.5mm hörlur

Mått:
430 x 146 x 394 mm

Vikt:
10 Kg

Inkom i sortimentet:
2019-09-20