Kingpin Elipse Special Edition 104 tum

Ellipse Special Edition 104 tum är en motordriven duk på rullkassett. Den rundade kassetten är läckert utformad och duken kommer ut i bakkant nära väggen. Duken kan tak eller väggmonteras. Fjärrkontroll medföljer för enkel manövrering.

- 16:9 format
- Motordriven rullduk
- Vitt dukmaterial med svart inramning i 16:9
- 104 tum diagonal
- 2400 x 1965 mm dukyta / 2300 x 1294 bildyta
- 400 mm maximal black drop
- Gain 1.0
- 2514 mm bred kassett

Kingpin Ellipse Special Edition 104 tum
Duken baseras på Kingpins Ellipsekassett men vi har valt ett enklare styrsystem som är integrerat och därmed fått ned prislappen. Duken blir därför väldigt prisvärd men bibehåller Kingpins höga kvalitet. Duken som sitter i kassetten är vit med gain 1.0, vilket gör att den fungerar bra i mörk miljö, den rullas ned av en tubmotor som sitter integrerat i röret som roteras. På så sätt undviker du onödigt slitage som en manuell rullduk utsätts för. Allt som behöver utföras är att ansluta duken till elkontakt och sedan kontrollera den med den medföljande fjärrkontrollen.


16:9
En klassisk 16:9-duk är idag det vanligaste alternativet när man köper duk till sin projektor. Formatet känns igen från dagens TV-apparater som följer samma standard, och 16:9-material ser man väldigt mycket när man tittar på TV, sport och spelar TV-spel. Nackdelen är att man oftast får svarta kanter när man tittar på film då majoriteten av dessa är inspelade i ett 2.35:1-format.

Motordriven
En motordriven duk är idag det vanligaste alternativet när man köper projektor och duk. Inuti kassetten sitter duken ihoprullad och styrs sen med antingen fjärrkontroll, autolink eller strömställare. På det viset får man en jämn rullning, samt en diskret lösning om man vill sätta duken i ett vardagsrum eller allrum. För bättre hållbarhet och livslängd rekommenderar vi att titta på motordrivna dukar med Tab-Tension som spänner materialet för att undvika att duken blir vågig.

Vägg
Väggmonterad duk gäller de flesta dukarna. Motordrivna och manuella dukar får man oftast med, eller köper till, fästen som kan sättas på väggen eller i taket. Ramspända dukar är standard för väggmontering.

Tak
Takmonterad duk gäller oftast motordrivna och manuella dukar där man får med, eller köper till, fästen som kan sättas på väggen eller i taket.

Vitt dukmaterial
Vita dukar är främst gjorda för biorum eller totalt ljuskontrollerade rum med så mörka väggar och tak som möjligt för att få optimal bild. En vanlig vit duk är ju trots allt det som är neutralast för bilden, så har man möjlighet att bibehålla en bra svärta genom att ha ett bra rum, så är det den självklara duken för ändamålet.

Biorum
Denna typen av duk är rekommenderad för biorum, eller liknande rum där man har bra mörkläggningsmöjlighet samt mörka färger på väggar och tak


 
Modeller
104 tum 2300 x 1294 3.490:-


Typ:
Eldriven-16:9

Användning:
Frontprojektion

Bildformat:
16:9

Montering:
Tak/vägg

Eldriven:
Ja

Mask:
Svart

Kassett:
Vit

Duk:
Vit

Gain:
1.0

Mått:
2514 x 105 x 93

Vikt:
11 Kg

Inkom i sortimentet:
2019-09-16