Krell K-300i Digital
- Integrerad referensförstärkare
- 2 x 150W i 8 Ohm
- Krell iBias™ Class A teknologi
- 771VA ringkärnetransformator
- HT-Bypass funktion
- Inbyggd DAC och nätverk
- ROON Ready, MQA-stöd, Tidal, Spotify Connect


Krell K-300i Digital är en integrerad referensförstärkare med inbyggd DAC/Nätverk samt HDMI-kort. Klarar av att driva de flesta högtalare med råstyrka och full kontroll.


K-300i Digital
Krell legendariska ljudkvalitet får du här med K-300i i ett litet smidigt format. K-300i Digital har inbyggd DAC och nätverk, Roon Ready bland annat med MQA-stöd. Förstärkaren klarar att driva mycket tröga högtalare med enkelhet, levererar ut 150 Watt per kanal kontinuerligt i 8 Ohm. Hela bygget är som ett mindre kassaskåp och andas kvalitet utöver det vanliga, med en stilren front i aluminium samt en mindre display pryder den allas vardagsrum eller Hi-Fi rum.

Återkomsten av en legendarisk tillverkare
Krell är en tillverkare som gjort sig känd för sina kompromisslösa high end HiFi- och hembioprodukter. All produktion ända ner till kretskortsnivå har flyttats från Kina till USA för att behålla full kontroll längs hela produktionskedjan.

Krells iBias Class A teknik
Class A är den förstärkarkonstruktion som ger högst ljudkvalitet tack vare att du har en konstant nivå på strömförsörjningen vilket tar bort distortionen som uppkommer i Class AB, men med nackdelen att de drar mycket ström och genererar mycket värme. iBias är en patentansökt kretsdesign som ger Class A drift men utan extra värme och ineffektiv drift. iBias justerar bias under drift vilket ger utgångssteget precis den kraft det behöver vid varje tillfälle. Därav elimineras ineffektiviteten och värmeutvecklingen. Att mäta effekten från utgångssteget är Krell mer eller mindre unika med och det ger en mycket mer korrekt lösning.

Transformatorn är även den optimerad för iBias-kretsen och är av toroidal variant. Kretslösningen ger korta signalvägar vilket ger ett lägre motstånd i kedjan samt gör att förstärkaren har full kontroll på högtalarna. Tack vare iBias så kan förstärkarna vara kompakta i storlek jämfört med andra Class A lösningar av motsvarande kraft. De går även att rackmontera tack vare den låga värmeutvecklingen.

Hela slutstegskretslösningen är helt unikt framtagen utan att man använder några OEM-delar, designen är helt balanserad så varje kanal har sin unika uppsättning.

Inbyggd webserver
Krell K-300i Digital har en inbyggd webserver så att man via sin telefon, surfplatta eller dator kan koppla upp sig mot dem via nätverk, detta ger realtidsinfo om temperatur mm men även möjlighet att ändra ljusstyrka på display. Man kan även lägga in mailadress som får ett mail ifall något går fel med förstärkaren.

 
Modeller
Svart 95.000:-
Silver 134.000:-


Typ:
Stereoförstärkare

Effekt:
2 x 150w i 8 Ohm, 2 x 300w i 4 Ohm

D/A-Omvandlare:
ESS Sabre

Digitala ingångar:
USB-B, Bluetooth, 2st HDMI (2.0a, HDCP 2.2), Coaxial S/PDIF, EIAJ Toslink, USB-A, Ethernet

Analoga ingångar:
2st XLR, 3st RCA, 3.5mm IR, 3.5mm 12v trigger, RS232

Digitala utgångar:
HDMI-ARC

Analoga utgångar:
RCA, 3.5mm 12v trigger

Högtalaranslutningar:
Skruvpol (tar bananer / gaffel)

Mått:
438 x 105 x 457

Vikt:
23.6 Kg

Inkom i sortimentet:
2019-09-25