Triangle Borea BR07
- 2.5-vägs golvhögtalare
- Nyutvecklad semi-hornladdad diskant med Efficient Flow System (EFS)
- Teknologi hämtad från den dyrare Esprit-serien
- 6.5 tums baselement, 6.5 tums mellanregister
- Framåtriktad basport för lättare placering
- Tygfronter med magnetfäste
- Slimmad och exklusiv design med flera färgval
- Fungerar utmärkt i rum i storleken 20 till 40 kvadratmeter


Borea BR07 är en 2.5-vägs högtalare från Triangles nya högtalarserie Borea. Med teknik hämtad från sina större syskon i Esprit-serien är detta en högtalare med riktiga HiFi-ambitioner i budgetsegmentet. En framåtriktad basport gör högtalaren lättplacerad och 6.5 tums baselementen ser till att fylla rummet med en härligt fast- och musikalisk bas. Borea-serien har en helt ny och exklusivare design än vad vi är vana vid med högtalare i den här prisklassen och man märker väl av Triangles filosofi med ambitionen att tillverka medryckande och spelglada högtalare som frambringar känslor.
Borea – HiFi för alla
Borea-serien är en helt ny serie högtalare från den franska högtalartillverkaren Triangle. Med denna serie i en lite lägre prisklass återfinner vi mycket av det som gjort Triangle så kända bland HiFi-entusiaster världen över: spelglada högtalare med en härlig detaljåtergivning och dynamik över hela frekvensregistret. För den som vill bygga ett biosystem finns även en dedikerad centerhögtalare som är perfekt klangmatchad till både golv- och stativhögtalarna i serien.

Helt nyutvecklad serie
En del teknik har hämtats från den dyrare Esprit-serien men mycket är helt nytt och framtaget just för denna serie. En nyutvecklad semi-hornladdad diskant baserad på en 25mm tygdome som utrustats med ett system som kallas EFS (Efficient Flow System) hanterar de högre frekvenserna, diskantens dome är placerad i hornet vilket reducerar reflektioner och återger de högsta frekvenserna på ett klart och verklighetstroget sätt. Mellanregistret känner vi igen från Esprit-serien och består av cellulosa vilket ger låg vikt för styvheten och levererar de naturtrognaste rösterna i musiken.

Kabinetten är helt nyutvecklade och omfattande forskning har gjorts för att reducera interna vibrationer i dessa. Samtliga högtalare i Borea-serien använder sig av perforerade invändiga paneler i MDF och EVA-skum för att styva upp kombinationen av kabinett och element. Denna teknik minskar inte bara vibrationer i själva strukturen utan minskar även vibrationerna som kan uppstå från baselementens rörelse. Triangle kallar detta unika patenterade system för DVAS (Driver Vibration Absortion System)

De lägre frekvenserna återges på klassiskt Trianglemanér med en fast och precis bas, tack vare optimerade kabinett och membran i fiberglas som har utmärkta egenskaper för att återge kraftfull bas och lämna rum för röster som återges i mellanregistret.

 
Modeller
Svart Ask 7.990:-
Vit 7.990:-
Valnöt 7.990:-
Ljus Ek 7.990:-


Typ:
Golv

Diskant:
1st 25 mm tygdome

Mellanregister:
1st 6.5 tums cellulosa

Bas:
1st 6.5 tums element i glasfiber

Känslighet:
91 dB

Impedans:
8 ohm (min. 5 ohm)

Frekvensomfång:
44 - 22.000 Hz

Mått:
206 x 314 x 980 mm

Vikt:
17.3 Kg

Inkom i sortimentet:
2019-09-16