Triangle Borea BR09
- 3-vägs golvhögtalare
- Nyutvecklad semi-hornladdad diskant med Efficient Flow System (EFS)
- Teknologi hämtad från den dyrare Esprit-serien
- Tre 6.5 tums baselement
- Framåtriktad basport för lättare placering
- Tygfronter med magnetfäste
- Slimmad och exklusiv design med flera färgval
- Fungerar utmärkt även i större rum (> 30 kvm)


Borea BR09 är en trevägshögtalare och flaggskeppsmodellen i Triangles nya högtalarserie Borea. Med teknik hämtad från sina större syskon i Esprit-serien är detta en högtalare med stora HiFi-ambitioner i budgetsegmentet.

[produktbild]298506-triangle-borea-br09-932[/produktbild] [underrubrik]HÖG UPPLÖSNING FÖR ALLA[/underrubrik]Borea-serien leverar klara röster och mellanregister tillsammans med en slagkraftig, kontrollerad bas. Kabinetten och högtalarmembranen har inspirerats av och drar fördel från de akustiska innovationerna från påkostade Esprit Ez-serien.

Med sin stilrena design och stora urval av finishar för Borea elegant musiken till ditt hem.

[underrubrik]Borea – HiFi för alla[/underrubrik] Borea-serien är en helt ny serie högtalare från den franska högtalartillverkaren Triangle. Med denna serie i en lite lägre prisklass återfinner vi mycket av det som gjort Triangle så kända bland HiFi-entusiaster världen över: spelglada högtalare med en härlig detaljåtergivning och dynamik över hela frekvensregistret. För den som vill bygga ett biosystem finns även en dedikerad centerhögtalare som är perfekt klangmatchad till både golv- och stativhögtalarna i serien.

[underrubrik]Helt nyutvecklad serie[/underrubrik] En del teknik har hämtats från den dyrare Esprit-serien men mycket är helt nytt och framtaget just för denna serie. En nyutvecklad semi-hornladdad diskant baserad på en 25mm tygdome som utrustats med ett system som kallas EFS (Efficient Flow System) hanterar de högre frekvenserna, diskantens dome är placerad i hornet vilket reducerar reflektioner och återger de högsta frekvenserna på ett klart och verklighetstroget sätt. Mellanregistret känner vi igen från Esprit-serien och består av cellulosa vilket ger låg vikt för styvheten och levererar de naturtrognaste rösterna i musiken.

Kabinetten är helt nyutvecklade och omfattande forskning har gjorts för att reducera interna vibrationer i dessa. Samtliga högtalare i Borea-serien använder sig av perforerade invändiga paneler i MDF och EVA-skum för att styva upp kombinationen av kabinett och element. Denna teknik minskar inte bara vibrationer i själva strukturen utan minskar även vibrationerna som kan uppstå från baselementens rörelse. Triangle kallar detta unika patenterade system för DVAS (Driver Vibration Absortion System)

De lägre frekvenserna återges på klassiskt Trianglemanér med en fast och precis bas, tack vare optimerade kabinett och membran i fiberglas som har utmärkta egenskaper för att återge kraftfull bas och lämna rum för röster som återges i mellanregistret.

[underrubrik]Triangle[/underrubrik] Triangle Electroacoustique startades under det tidiga 80-talet av ingenjören Renaud de Vergnette. Till skillnad från de brittiska högtalartillverkarna, som siktade på ett tyngre ljud, valde Renaud de Vergnette att satsa på transparens. Ljusa klara övertoner med tydlig, men inte dominant, bas. Detaljrikedom och spelglädje blev istället mottot som gjorde Triangle till en av de fyra stora franska högtalartillverkarna bredvid Focal, Cabasse och Elipson.

Över 30 år senare fortsätter Triangle att vara ett märke som kännetecknas av entusiasmen för musik och teknisk utveckling. Där andra märken nu strävar efter neutralitet satsar de fortfarande på att göra så entusiastiska och spelglada högtalare som möjligt. I deras breda premium segment används aldrig ett högtalarelement i två modeller, utan utvecklas alltid för just den högtalaren. Det gör att varje enskild högtalare låter precis som de vill att den ska låta. Luftigt, detaljerat och musikaliskt.

Företaget utvecklar alla sina högtalare, och producerar även de mer exklusiva Magellan- och Signature-serierna i Soissons, mellan Champagne-distriktet och Paris. Där kvalitetskontrolleras också alla alla komponenter mycket noggrant innan de monteras. 
Modeller
Svart Ask 14.990:-
Vit 14.990:-
Valnöt 14.990:-
Ljus Ek 14.990:-


Typ:
Golv

Diskant:
1st 25 mm tygdome

Mellanregister:
1st 6.5 tums cellulosa

Bas:
3st 6.5 tums element i glasfiber

Känslighet:
92.5 dB

Impedans:
8 ohm (min 3.3)

Frekvensomfång:
35 - 22.000 Hz

Mått:
206 x 1095 x 314 mm

Vikt:
21.8 Kg

Inkom i sortimentet:
2019-09-16