Krell Theater 7 XD
- 7-kanals hembioslutsteg i fullt balanserad konstruktion
- 100 watt uteffekt per kanal i Class A 8 ohm, 140 watt/kanal i 4 ohm
- Krell iBias Class A teknologi
- XD-teknologi (Xtended Dynamics, Xtended Dimensionality, Xtended Detail)
- Nätverksstöd för övervakning av slutstegets drift
- Balanserade (XLR) och RCA-anslutningar
- Dubbla 787VA ringkärnetransformatorer
- Display på fronten som visar drifttemperatur mm
- Går att rackmontera (tillbehör som köps separat)


Krell Theater 7 XD är ett 7-kanals hembioslutsteg, perfekt för den som vill ha en grym drivning av sin högtalarsetup. Theater 7 XD har gott om kraft och levererar 100 watt per kanal i Class A i 8 ohm med alla kanaler drivna. Som brukligt hos Krell är strömförsörjningen av största vikt och dubbla 787VA ringkärnetransformatorer ser till att förstärkarmodulerna alltid har tillräckligt med ström för att leverera effekt, oavsett högtalarnas last. Tack vare nätverksanslutningen kan du enkelt övervaka- och göra justeringar på slutsteget via din telefon, surfplatta eller dator. Påkostade högtalarterminaler från WBT som klarar även grövre högtalarkablar.Återkomsten av en legendarisk tillverkare
Krell är en tillverkare som gjort sig känd för sina kompromisslösa high end HiFi- och hembioprodukter. All produktion ända ner till kretskortsnivå har flyttats från Kina till USA för att behålla full kontroll längs hela produktionskedjan. XD-seriens slutsteg innehåller flera av Krells unika patenterade lösningar.

Effekt där det behövs
För strömförsörjningen använder sig Krell Theater 7 XD av 2 rejäla ringkärnetransformatorer på hela 787VA per styck samt kondensatorer på 160,000uF och dessa delas av samtliga kanaler. Detta innebär att Theater 7 XD alltid kan leverera maximalt med ström där den behövs som mest, vanligtvis till fronthögtalarna och centern.

Krells iBias Class A teknik
Class A är den förstärkarkonstruktion som ger högst ljudkvalitet tack vare att du har en konstant nivå på strömförsörjningen vilket tar bort distortionen som uppkommer i Class AB, men med nackdelen att de drar mycket ström och genererar mycket värme. iBias är en patentansökt kretsdesign som ger Class A drift men utan extra värme och ineffektiv drift. iBias justerar bias under drift vilket ger utgångssteget precis den kraft det behöver vid varje tillfälle. Därav elimineras ineffektiviteten och värmeutvecklingen. Att mäta effekten från utgångssteget är Krell mer eller mindre unika med och det ger en mycket mer korrekt lösning.

Transformatorn är även den optimerad för iBias-kretsen och är av toroidal variant. Kretslösningen ger korta signalvägar vilket ger ett lägre motstånd i kedjan samt gör att förstärkaren har full kontroll på högtalarna. Tack vare iBias så kan förstärkarna vara kompakta i storlek jämfört med andra Class A lösningar av motsvarande kraft. De går även att rackmontera tack vare den låga värmeutvecklingen.

Hela slutstegskretslösningen är helt unikt framtagen utan att man använder några OEM-delar, designen är helt balanserad så varje kanal har sin unika uppsättning.

Krell XD-teknologi (Xtended Dynamics, Xtended Dimensionality, Xtended Detail)
iBias har funnits ett tag men det senaste är XD-teknologin. Den upptäcktes genom att de testade att sänka utgångsimpedansen till en nivå under de traditionella riktlinjerna, detta visade sig ge en rejäl ökning i ljudkvalitet. Att göra just detta är svårt men Krell har hittat en lösning och införlivat den i alla förstärkare märkta XD i modellnamnet. Tekniken ger mer kontroll över högtalarens element och dämpar ut oönskade vibrationer vilket ger en mer korrekt återgivning av originalsignalen.

Inbyggd webserver
Krell Theater 7 XD har en inbyggd webserver så att man via sin telefon, surfplatta eller dator kan koppla upp sig mot dem via nätverk, detta ger realtidsinfo om temperatur mm men även möjlighet att ändra ljusstyrka på display. Man kan även lägga in mailadress som får ett mail ifall något går fel med förstärkaren.

 
Modeller
Svart 139.000:-


Typ:
Hembioslutsteg

Effekt:
7 x 100 watt (8 ohm), 7 x 140 watt (4 ohm)

Digitala ingångar:
Ethernet

Analoga ingångar:
7 x RCA, 7 x balanserad XLR

Högtalaranslutningar:
Skruvterminaler (WBT), tar bananer

Mått:
434 x 194 x 536 mm

Vikt:
31.8 Kg

Inkom i sortimentet:
2019-09-25