ikko Audio OH10 IEM

ikko Audio OH10 in-ear monitor, är en vidareutveckling av den populära referensmodellen OH1. Med OH10 får du ytterligare bättre ljudkvalitet och en ny fräsch högblank design. Kort sagt, en riktigt välljudande hörlur som sitter skönt i örat samtidigt som de ser snygga ut.

- Förbättrad ljudkvalitet vs OH1
- Tvinnad silverplätterad kopparkabel
- Tvåvägskonstruktion
- 10 mm dynamiskt baselement
- balanserad armatur för diskantregister
- Rent och nyanserat ljud
- Läckert kabinett i urfräst koppar, med högblank mörkgrå finish
- Lätt vikt, bekväm att bära i öronen

ikko Audio OH10
Med ikkos OH1 så har de gjort ett ordentligt avstamp på marknaden och hyllas av erfaren branschpress världen över. Detta har lett till den uppgraderade varianten, OH10. Konstruktionen med balanserad armatur (Knowles 33518) ser man normalt sett inte heller i denna prisklass men man har även förbättrat chassit som nu är helt i koppar och arbetat med delningsfilter och andra interna komponenter. Sammantaget har detta ytterligare förbättrat ljudkvaliteten. Basregistret tas om hand av ett 10 mm polymer-titanium-komposit-element som presterar en nyanserad och kraftfull bas. Hörlurarna är lättdrivna och fungerar bra tillsammans med en mobiltelefon men naturligtvis får du bättre ljudkvalitet med en extern hörlursförstärkare. Känsligheten är hela 106 dB och impedansen 18 ohm.

Hi-Fi-kabel
ikkos tydliga ambition är att ta Hi-Fi-ljud ut till den mobila användaren och de har skapat en design med avtagbar kabel. Dels kan den som vill uppgradera då den har en standard 2 pin 0.78mm kontakt och dels så är det en kabel med 5n silverplätterad koppar som roterats runt varandra för ökad signalkvalitet och hållbarhet. Kabeln är 1.2 meter lång.

Kabinettet
Själva hörlurens kabinett är konstruerat av koppar som fräses ut till önskad form. Det har en extremt låg vikt som enbart är 6 gram per styck. Detta gör dem bekväma att bära även längre lyssningssessioner. Designen och den akustiska arkitekturen är specialanpassad för att ge så hög ljudkvalitet som möjligt. Den interna resonansen är reducerad till ett minimum. Kabinettet är lackat i mörkgrå högblank finish som ser riktigt bra ut. Utformningen bestämdes även efter genomgående ergonomistudier och simuleringar från användartester. Den valda designen ger både bekvämt bärande men även isolation av omgivningsljud så att du på ett bättre sätt kan njuta av musiken.

I förpackningen
I förpackningen får du 6 stycken öronpluggar, tre som har benämningen Balanced och ger en mer balanserad ljudkaraktär och tre som är i gummi och benämns Vocal och som tar fram röster på ett mer framträdande sätt. De finns naturligtvis i olika storlekar för att passa olika typer av öron. Förutom detta medföljer själva hörlurarna, kabeln på 1.2 meter och ett enklare fodral.

Hyllade av pressen
Ljud och bild testade OH1 hörlurarna i mars 2019 och skriver bl.a. att "Basen är överraskande kraftfull för att komma från en in-ear-lur. Här finns ingen tendens till spinkigt ljud. Den tunga basen i Arys The Sea går rakt in i ryggmärgen och det är lätt att rocka med. Det är nästan så att det blir för tungt, särskilt i övre basen. Men bara nästan. Och lyckligtvis är basljudet rent och kontrollerat.

Det är i diskantregistret som ikko OH1 verkligen utmärker sig. De blixtsnabba, balanserade armaturerna ger en väl upplöst och detaljerad topp som både klär på hi-hat-detaljer och öppnar upp rumsakustiken. Och även om ikko OH1:s frekvensrespons inte är helt snörrät så har den inte den vasshet som vissa armatur-öronproppar lider av." Ljud och bild ger dem titeln Särskilt rekommenderad och skriver även : "Rent och nyanserat ljud. Basen är tung och diskanten är upplöst. Läcker design i urfräst aluminium. Och så är den billig!"

Med OH10 får du alltså än bättre ljudkvalitet (vi har jämfört dem bägge och det stämmer verkligen).

 
Modeller
Mörkgrå 2.090:-


Typ:
In-ear

Frekvensomfång:
20 - 40.000 Hz

Impedans:
18 ohm

Känslighet:
106 dB

Kontakt:
3.5 mm

Mikrofon:
Nej

Kabellängd:
1.2 meter

Tillbehör:
Öronpluggar, bärväska

Vikt:
0.1 Kg

Inkom i sortimentet:
2019-06-26