Marantz NR1710

Marantz NR1710 är en slimmad receiver med lagom kraft för mindre musik- och hembioanläggningar. Receivern hanterar 4K Ultra HD, HDR, HLG, Dolby Vision och Dolby Atmos/DTS:X utan problem så man kan njuta av de senaste filmerna med bästa möjliga bild-och ljudkvalitet. Här finns även flera olika sätt att strömma musik direkt från en telefon eller surfplatta tack vare Spotify Connect, Airplay, HEOS och Bluetooth. Årets modell har fått nyheter som HDMI eARC och Dolby Height Virtualization.

- 7 x 50 watt i 8 ohm
- Kompakt design med en höjd på drygt 10 cm
- Dolby Atmos och DTS:X
- Dolby Height Virtualization
- 8 HDMI in med 4K, HDR10 och Dolby Vision
- HDMI eARC
- Phono-ingång för vinyl
- Trådlöst nätverk
- AirPlay / DLNA / Spotify Connect / Bluetooth
- HEOS multirumlösning
- Röststyrning via Google Assistant / Amazon Alexa
- Audyssey-kalibrering

Slimmad receiver
Marantz NR1710 är en kompakt receiver för den som inte har möjligheten med en full-size receiver men vill fortfarande ha dagens funktioner för högupplöst bild och ljud samt strömma musik från en telefon eller surfplatta. Receivern har åtta HDMI-ingångar (varav en på framsidan) och är förberedd för 4K Ultra HD och HDR vilket underlättar om man vill ansluta en 4K Ultra HD Bluray-spelare. Stöd finns för 4:4:4 färg, HDR, BT.2020 och Dolby Vision via HDMI. Dessutom HLG (Hybrid Log Gamma) pass through.

eARC - Enhanced Audio Return Channel
HDMI eARC är en vidareutveckling av den tidigare ARC-tekniken som möjliggör att man kan skicka högupplöst och objektbaserat ljud som Dolby True HD, DTS HD Master Audio, Dolby Atmos och DTS:X från TVn till din ljudanläggning. Har du en Blurayspelare, spelkonsol, interna appar etc kopplade till TVn kan det objektbaserade ljudet gå via TVn och vidare ut till en hembioreceiver/processor. Kravet är att både TVn och anläggningen är kompatibla med eARC.

Sju kanaler
Marantz NR1710 har 7 kanaler som är separat uppbyggda för högre ljudkvalitet med 50 watt RMS i varje kanal. De sju kanalerna kan användas för tex 5.1 och en extra zon med två högtalare, eller använda samtliga sju kanaler för att titta på film med Dolby Atmos eller DTS:X-ljud via en 5.1.2-konfiguration. Årets modell har Dolby Height Virtualization – en ny funktion för att spela upp virtuellt objektbaserat ljud om man inte har möjlighet att sätta upp höjdhögtalare i rummet.

Nätverksfunktioner
Marantz NR1710 kräver inga donglar eller nätverkskablar utan har byggt in både trådlöst nätverk och Bluetooth. Receivern ansluter till hemmets trådlösa nätverk och kan på det sättet ta del av Spotify Connect, Airplay, Internetradio, DLNA samt styras över nätverket via en app. Föredrar man trådat går detta självklart lika bra. NR1710 har inbyggd Bluetooth för att para ihop en kompatibel smartphone, surfplatta eller dator för att strömma musik snabbt och enkelt.

HEOS
Marantz NR1710 har inbyggt stöd för HEOS - ett trådlöst multirumsystem för att njuta av sin musik i hela hemmet. Med hjälp av HEOS-appen konfigurerar du dina rum med olika högtalare, och kan sen välja att spela samma eller olika musik från tjänster som Spotify Connect, Tidal, Deezer m.m. Här finns även möjligheten att spela upp lokalt lagrad musik som ligger på en NAS, eller ansluten USB-sticka. Perfekt när man vill komma åt de tunga högupplösta musikfilerna som FLAC, WAV och DSD. Du kan även röststyra förstärkaren genom Amazon Alexa (kräver kompatibla produkter).

Kalibrering
Marantz NR1710 har autokalibrering av ljudnivåerna via Audyssey MultiEQ där upp till 6 lyssningspositioner kan ställas in. On screen display gör det enkelt att se och reglera de inställningar som finns att göra i receivern.

 
Modeller
Svart 7.000:-
Silver 7.000:-


Typ:
A/V-Receiver

Effekt:
7 x 50W (8 Ohm, 2 kanaler i drift)

Inbyggd dekoder:
Dolby Digital, DTS, Dolby True HD, DTS HD Master Audio, Dolby Atmos, DTS:X

Digitala ingångar:
8 x HDMI, 1 x optisk, 1 x coaxial, USB, Ethernet

Analoga ingångar:
3 x stereo RCA, 3 x komposit, 2 x komponent, 1 x phono in

Digitala utgångar:
1 x HDMI

Analoga utgångar:
Zon 2, Front pre out, 2 x sub out, 1 x komposit, 1 x komponent, hörlursutgång

Högtalaranslutningar:
Skruv (tar bananer)

Mått:
440 x 105 x 378 mm
440 x 175 x 378 mm (med wifi-antenn)

Vikt:
8.4 Kg

Inkom i sortimentet:
2019-06-18