Yamaha XDA-QS5400RK
- 4-zons/8-kanalers streamer och förstärkare
- Yamaha MusicCast multiroom
- Inbyggd klient för AirPlay, Spotify Connect, Tidal, Deezer, internetradio mm
- Utbyggbar till totalt 32 zoner
- Platsbesparande, bygger endast 1 HE (höjdenhet)
- Bryggbara slutsteg för mer effekt
- 8 x 50 watt uteffekt i 8 ohm
- 192kHz/24 bit D/A-omvandlare från ESS
- Styrs via appen MusicCast för iOS och Android
- Stöd för IP-kontroll via Control4, Elan, RTI


Yamaha XDA-QS5400RK är en kompakt förstärkare- och streamer i Yamahas multiroomlösning MusicCast som främst är tänkt för rackmontering. Med 4 zoners ljudstreaming och åtta kanalers förstärkare ger den möjlighet att ljudsätta flera rum på ett kostnadseffektivt sätt.XDA-QS5400RK
Yamahas kompakta 4-zons / 8-kanals förstärkare tillhör Yamahas MusicCast-familj som gör det möjligt att streama sin musik trådlöst till alla rum. Med en höjd på endast 1HE passar den utmärkt för rackmontering och upp till totalt 8 enheter kan länkas ihop för totalt 32 zoner. Enheten kopplas upp med nätverkskabel och sedan kan du via Yamahas MusicCast app strema din favoritmusik från Spotify, Tidal, Deezer, internetradio eller någon av de andra hundratals streamingtjänster som finns tillgängliga. Effekten är väl tilltagen med 50 watt Klass D per kanal i 8 ohm och vid 4 ohms belastning dubbleras effekten till 100 watt. För ännu mer krävande högtalare kan steget bryggkopplas för en effekt på 200 watt i 8 ohm.

Anslutningar
XDA-QS5400RK har utöver det omfattande streamingstödet även analoga ingångar som kan anpassas efter behov, koppla t.ex in en CD-spelare. På Cut In-ingången kan en pagingmikrofon eller t.ex en signal från brandlarm skickas som då automatiskt tar över det som spelas. Med den inbyggda klanggeneratorn kan man ställa in speciella ljudeffekter som t.ex ringsignal från en dörrklocka. Alla inställningar för detta kan anpassas i systemets webgränssnitt. Samtliga zoner har även pre-out vilka kan användas för inkoppling av externa slutsteg för mer krävande högtalare eller aktiva basar.


 
Modeller
Svart 30.790:-


Typ:
Multiroom

Effekt:
8 x 50 watt (8 ohm)

D/A-Omvandlare:
192kHz/24 bits

Analoga ingångar:
1 Stereo RCA (AUX / Cut In), 4st 3.5mm Chime

Analoga utgångar:
4 Pre-Out stereo, 4st 3.5mm trigger

Högtalaranslutningar:
Plint (Euroblock)

Mått:
481 x 44 x 453 mm (rackmonterad)

Vikt:
6.3 Kg

Inkom i sortimentet:
2019-04-18