Anthem STR Integrated Amplifier
- 2 x 200 watt i 8 ohm
- Toroidal transformator
- Kontinuerlig övervakning av impedans
- Anthem Room Correction, rumskalibrering
- Basstyrning för upp till två subwoofers
- Digitala och analoga ingångar, inkl USB-DAC
- Pre-out front, sub och line
- Analog direkt läge
- Grafisk frontdisplay
- MM och MC phonoingångar
- Byggd i Kanada


Anthem STR Integrated Amplifier är som namnet antyder en integrerad stereoförstärkare med hög prestanda och modern funktionalitet. Designen står ut i mängden och med hjälp av Anthem Room Correction får du ett märkbart bättre ljud i ditt rum.
STR Integrated Amplifier
Med Kanadensiska Anthems integrerade förstärkare i STR-serien (vilken även innehåller för och slutstegsprodukter) så får du en kompetent förstärkare med överspecificerad toroidal transformator och där stegen levererar 200 watt i 8 ohm. Förstärkaren har hyllats i press och det är inte svårt att förstå, ett omatchat utseende med tillika hög kvalitet på innehållet ger en produkt som är väl värd en investering för HIFI-entusiasten. Allt är optimerat för den moderna lyssnaren där försteg till slutsteg är skapat med välljud och funktionalitet i fokus. Stereophile ger den utmärkelsen Product Of the Year och beskriver produkten så här: - The Anthem STR offers superb basic performance. Its Anthem Room Correction can help clear up the room/speaker interactions that can compromise the bass performance of even the best loudspeakers, and do so without compromising the midrange and high-frequency balance that drew you to those speakers in the first place.—Thomas J. Norton

Hyllningarna fortsätter från en enig press och vi kan inte annat än att hålla med. Ingångsmässigt så finns det mesta man kan önska sig, en asynkron USB-DAC gör att du kan spela musik från din dator på bästa sätt ända upp till 32-bit/384kHz PCM, och DSD 2.8 / 5.6 MHz. Vinylspelaren kopplar du in via MC eller MM-ingång som dessutom hanterar olika RIAA-kurvor för den som har gamla vinylskivor som inte följer etablerad standard. Vanliga S/PDIF digitalingångar finns 2 coaxiala och 2 optiska samt en balanserad AES/EBU-ingång. Dessutom kan du få en ren signalväg via Analog Direct mode.

Anthem Room Correction
För STR-serien har Anthem vidareutvecklat en 2-kanalsvariant av ARC. Mätsystemet ARC är här optimerat för 2 kanaler och det medföljer en bra mätmikrofon dit man får en speciell kod för att tanka hem mjukvara som säkerställer att just detta exemplar mäter optimerat. Eventuella avvikelser från mätreferensen korrigeras i mjukvaran. Man mäter sedan upp rummet via PC eller man kan vid avsaknad av PC även använda en Iphone med nästan lika bra resultat. Man får nu se före och efterresultat. Det är ofta inte roligt att se hur rummet mäter... Phonoingången har också möjlighet till rumskorrigering genom att digitalisera den och resultatet var det Stereophile var så imponerade över. Bättre än "analogt"!

Det Anthem fokuserar på är att inte "eliminera" rummet då alla högtalare är gjorda för att stå i rum, utan snarare ta bort de negativa aspekterna från det. Man korrigerar aldrig mer än 6 dB då detta går ut över ljudkvaliteten så man kan fortfarande labba mycket både med att förbättra rummet rent fysiskt och placering av högtalarna. Det många rumskorrigeringar gör är att "rena" ljudet men resultatet blir ofta att dynamik tappas och det blir mindre "spelglädje" och tristare ljud. Dynamiken bibehålls med ARC™ men alla detaljer blir betydligt tydligare och basen blir tightare. Det blir mer musikalitet och man hör mer av inspelningen!

Att jämföra före och efter gör att mungiporna höjs rejält när man eliminerat bristerna i rummet.

 
Modeller
Svart 57.990:-
Silver 57.990:-


Typ:
Stereoförstärkare

Effekt:
2 x 200 watt (8 ohm)

D/A-Omvandlare:
32-bit/384kHz PCM, och DSD 2.8 / 5.6 MHz

Digitala ingångar:
2 coaxiala, 2 optiska, 1 AES, USB

Analoga ingångar:
4 analog RCA, 1 XLR

Högtalaranslutningar:
Skruv (tar bananer)

Mått:
432 x 172 x 445

Vikt:
18 Kg

Inkom i sortimentet:
2019-01-24