SVS SB-3000
- Referenssubwoofer i Mid-End klassen
- 13 tums element som väger 18,5 kg
- Sledge STA-800D2 Klass-D förstärkare
- RCA-ingångar
- Nya digitala reglage och knappar på baksidan
- App-styrning för kontroll och bass management / parametrisk EQ
- Spelar ned till 18 Hz med full kontroll
- Sluten lådkonstruktion med kompakta mått


SB-3000 har bestyckats med ett rejält 13 tums element som placerats i en sluten lådkonstruktion med kompakta mått. Med SB-3000 får du en subwoofer som presterar en spikrak frekvenssvarskurva hela vägen ned till 18 Hz +-3dB och ända upp till 270 Hz, vilket ger dig en rapp bas som även presterar på djupet. Ett 800 W Sledge-steg med peak-effekt på över 2500 W ser till att elementet hålls i full kontroll och kan agera med enorm precision. Steget kontrolleras av en DSP på hela 50 MHz, vilken känns igen från 4000 och 16 Ultra-modellerna. Sammantaget ger SB-3000 väldigt mycket bas för pengarna och är ett rejält steg upp från 2000-serien samtidigt som den är ett alternativ i lägre prisnivå jämfört med de fantastiska 4000 och 16-modellerna. Återigen ser SVS till att skapa en referensmodell vid respektive prispunkt.
[underrubrik]SB-3000 prisvärd prestanda[/underrubrik]SVS SB-3000 är en nedskalad variant av de testvinnande serierna 16 Ultra och 4000 som bägge utsetts av EISA till bästa produkter i subwoofer-kategorin. Med SB-3000 får du både djup och rapp bas, något som annars är svårt att skapa hos en subwoofer. SVS, sin vana trogen har löst problemet med överspecifierade komponenter rakt igenom konstruktionen och en DSP med prestanda som bara tidigare setts hos 4000 och 16 Ultra-serien. Varje Hz ned på djupet ger verkligen en utökad upplevelse både för film och musik där man känner basen i kroppen. I serien hittar du även PB-3000, en portad lösning som ger än djupare bas men med större storlek på kabinettet.[underrubrik]Sledge[/underrubrik]Slägga är rätt namn på detta slutsteget, med otrolig näst intill ostoppbar kraft jobbar dessa steg som blivit berömda i branschen för sin prestanda. Det är lätt att skriva effektsiffror men med Sledge-stegen så levererar de verkligen. 800 Watt RMS och över 2500 Watt Peak power är specifikationen hos STA800D2.

Steget är uppbyggt som en effektiv High-current class-D konstruktion som kombinerats med fullt diskreta MOSFET utgångssteg på 25 A 600 V, och drivning av Analog Devices DSP på 50 MHz med dubbel precisionsfiltering på 56 bit. Just Analog Devices DSPn är den mest avancerade man hittills sett i en subwooferapplikation och som ger full kontroll på ljudet tack vare tuning efter ditt rums egenskaper, optimerat frekvenssvarskurva mm. Tack vare steget så spelar verkligen SB-3000 helt utan ansträngning även om man pressar på ordentligt på ett sätt vi inte upplevt från någon annan tillverkare. [underrubrik]SB - Sealed Box[/underrubrik] Konstruktionen med sluten låda är helt optimerad hos SB-3000, inga nackdelar upplevs med denna konstruktion och skillnaden mot PB-serien är att du får mer bastryck i de portade konstruktionerna och att den kan spela lägre. PB-serien lämpar sig i SVS värld för större rum och SB för lite mindre rum. Kvalitetsmässigt så levererar de lika bra nivå på basljudet. SB-seriens kabinett är även mindre än PB-seriens motsvarande, vilket passar de med lite mindre tillgängligt utrymme.

[underrubrik]Appstyrning via Bluetooth[/underrubrik]En mycket smart funktion är att du kan styra subwoofern via SVS App som finns till Apple och Android enheter. Alla DSP-program och justeringar gör du smidigt från soffan utan att behöva gå fram och trycka på knapparna. Appen kopplas upp via den inbyggda Bluetooth-mottagaren.

[produktbild]285547-svs-sb-3000-622[/produktbild]

[underrubrik]Massivt nyutvecklat 13 tums element[/underrubrik]En av de viktigaste komponenterna är naturligtvis subwooferelementet. Med dubbla ferritmagneter som väger 8,1 kg skapas ett kraftfullt magnetiskt fält och ger förutsättningarna att spela hela vägen ned till 18 Hz inom +-3dB med full kontroll. Talspolen är tillverkat för att ge maximal magnetisk kraft vid extremrörelser hos konen, vilket ger grym kontroll på elementet och därmed rent men kraftfullt basljud.

[underrubrik]Kabinettet[/underrubrik] Kabinettet är konstruerat för att optimera både storlek och prestanda. Enbart 397 x 385 x 451 mm stort (med grill), med de kompakta måtten blir SB-3000 lättplacerad och kan med fördel använda flera subwoofers till samma system. Vikten är rejäl dock, 25 kg väger enheten som därmed står stabilt på golvet på elastomerfötter även vid extrema konrörelser. Internt är kabinettet ordentligt stagat och en resonansdöd konstruktion är framtagen för att du ska få ett så rent och bra ljud som möjligt.

[underrubrik]Sammantaget[/underrubrik]SB-3000 är en subwoofer som passar för många behov. SB-3000 presterar både för film och musik och du behöver inte längre välja att optimera prestandan för det ena eller andra. Med flera subwoofers i samma system får du ett jämnare basljud med än mer kraft vilket vi varmt kan rekommendera. I prisklassen är detta ett ypperligt val och som vanligt har SVS skapat en subwoofer som levererar en engagerande och djup bas som verkligen utökar upplevelsen. Argumenten till att gå upp till 4000 och 16 Ultra-serien finns fortfarande, för den som vill ha högre, djupare och än mer kontroll på sitt basljud då de modellerna är än högre specificerade. Allt för att skapa referensljud för respektive prisklass.

 
Modeller
Svart ask 18.990:-
Svart högblank 19.990:-
Vit högblank 19.990:-


Typ:
Aktiv

Typ av subwoofer:
Aktiv

Effekt:
800 watt RMS 2500 Peak

Element:
13 tum

Frekvensomfång:
18-260 Hz

Delningsfilter:
Ställbart

Mått:
385 x 397 x 451 mm (med grill)

Vikt:
24.7 Kg

Inkom i sortimentet:
2018-12-06