Roksan K3 integrated amplifier

Roksan K3 integrated amplifier ger dig ett välbalanserat stort ljud med kraftfull bas, tillsammans med detaljerat mellanregister och diskant. Toroidal-transformator på 550VA, driver de två stegen på 140 Watt (8 ohm) i en symmetrisk konstruktion för hög ljudkvalitet.

- Stilren design
- 2 x 140 watt vid 8 ohm / 220 watt (4 ohm)
- Inbyggd bluetoothmottagare med apt-X
- Bra hörlursutgång
- MM phonoingång
- Fem analoga ingångar förutom phono
- Harmonisk distorsion under 0.005 %
- Pre out för vidarekoppling till slutsteg
- Utgångsreläer i hög kvalitet

Roksan K3 integrated amplifier
I K3 serien hittar vi både CD-spelare och förstärkare, detta är den integrerade modellen i serien och den levererar ett ljud med hög kvalitet till en bra prislapp. What hifi! har gett den 5 / 5 i omdöme och beskriver att den har ett stort ljud, punchig och snabb bas, stark rytmisk drift med massor av detaljer, expressiv men välbalanserad. Förstärkaren fungerar inte bara som ren hi-fi modell utan kan även användas för att driva fronthögtalarna åt en hembioreceiver. Genom att den har en ingång som förbigår det inbyggda försteget så kan den alltså agera slutsteg (AV-ingången). Förutom det finns fyra analoga ingångar och en MM-phonoingång. Vill du koppla till ett slutsteg så går även det bra genom att använda pre-out-utgången. Roksan har även inkluderat Bluetooth med apt-X funktion för den som vill skicka musiken trådlöst till förstärkaren. Tillverkningen sker i England.

Snygg design
K3 låter inte bara bra utan den är även trevlig att titta på. Frontplattan är behandlad och mekaniskt borstad för att ge detta exklusiva utseende. För alla modellerna är topp och sidostyckena svarta men frontplattan har ett annat utseende. De olika färgerna benämns Anthracite, Charcoal och Opium, där Anthracite är silverliknande, Charcoal svart och Opium brunaktig till utseendet. Här kan du ladda ned en broschyr från Roksan.

Toroidal transformator
Den inbyggda transformatorn är av torodial-typ, vilket ger en hel del ljudmässiga fördelar. Torodialtransformatorn ger låg ljudnivå (hum), låg temperatur i drift, liten magnetisk strålning och är dessutom effektiva och kan därmed ha lägre vikt för samma prestanda. Samantaget ger detta att torodialtransformatorer är uppskattade och används ofta för bättre och high-end inriktade ljudprodukter.

Symmetrisk konstruktion
Produkten har en symmetrisk konstruktion innebär att man separerat vänster och höger kanal ifrån varandra. Detta för att elektriskt isolera dem och därmed maximera kanalseparationen och förbättra signal/brus förhållandet. Detta ger en bredare, öppen och mer naturlig ljudbild.

Pre Out
Pre Out är en volymstyrd analog lågnivåsignal som finns på receivers och förstärkare. Fördelen med dessa utgångar är möjligheten att koppla vidare till ett effektslutsteg som istället driver dina högtalare om man känner att förstärkaren/receivern inte har tillräckligt med kraft och effekt för ens högtalare. Isfåfall tar förstärkaren/receivern hand om allt som har att göra med källval, volymkontroll, DSP och andra funktioner. Pre Out kan finnas för 2 kanaler, 7 kanaler eller fler beroende på modell.
produkttagg]

 
Modeller
Svart 17.490:-
Silver 17.490:-
Brun 17.490:-


Typ:
Stereoförstärkare

Effekt:
2 x 140 watt (4 ohm)

Analoga ingångar:
5 analog RCA 1 phono RCA

Analoga utgångar:
1 stereo

Högtalaranslutningar:
Skruv (tar bananer)

Mått:
432 x 102 x 380

Vikt:
14 Kg

Inkom i sortimentet:
2018-10-08