Panasonic DP-UB9000EG1
- Referens 4K Ultra HD Bluray-spelare från Panasonic
- Nyutvecklat chassi
- Multi HDR-stöd: HDR10, Dolby Vision, HLG och HDR10+
- Premiumspelare med HCX processor anpassad efter UHD Bluray
- THX-certifierad bild och ljud
- Stöd för 4K Netflix och andra streamingtjänster
- 768 kHz /32 bit DAC
- Balanserade XLR anslutningar för 2-kanal
- 7.1 lågnivå utgångar


Panasonic DP-UB9000 är Panasonics flaggskeppsmodell bland deras 4K Ultra HD Bluray-spelare. Bolagets nya referens är framtagen att återge fantastisk bild och ljud med exemplarisk byggkvalitet för att konkurrera med de övriga tungviktarna på marknaden. En mycket stabil konstruktion med noggrant utvalda komponenter för att säkerställa nästa generations teknik. Spelaren har multi HDR-stöd vilket innebär att den inte bara har stöd för HDR10 utan även Dolby Vision, Hybrid Log Gamma och HDR10+.

4K Ultra HD på riktigt
Den efterlängtade Panasonic DP-UB9000 är bolagets nya flaggskeppsmodell och ger bild-och ljudkvalitet i yppersta klass. Den stabila konstruktionen har fått front-och sidopaneler i tjock aluminium, basplattan är nyutvecklad och är tillverkat av stål samt att den optiska skivmekanismen är byggd i dubbla lager för att eliminera störningar och vibrationer från skivans rotation. Strömförsörjningen är nu även separerad för den interna DACen och de analoga utgångskretsarna, något vi inte sett tidigare från Panasonic!

Multi HDR
Panasonic är först ut med att klara av olika HDR-format som finns på marknaden idag. Den redan etablerade HDR10-standarden men även det licensierade Dolby Vision-formatet och det nya HDR10+ som är framtaget av Panasonic och Samsung. Med andra ord är man helgarderad att spela upp de senaste filmerna och formaten.

Premiumteknik
För att återge Ultra HD-formatet rättvist är Panasonic DP-UB9000 utrustad med en särskild HCX-processor som rymmer teknik för att återge bilden med absolut högsta kvalitet. Frontpanelen skryter dessutom med en THX-stämpel där Panasonic sett till att spelaren följer de höga kraven för att underhållningen ska hålla biografnivå.

Streaming och nätverk
Panasonic DP-UB9000 kan anslutas både trådlöst och med nätverkskabel där vi hittar möjligheten att streama film och musik via det lokala nätverket. Ljudet hanteras av en 768 kHz/32 Bits DAC vilket borgar för fin D/A-omvandling när man vill lyssna på högupplöst musik som FLAC, WAV eller DSD. Panasonic har varit noga med valet av komponenter där vi hittar fina kondensatorer och filter för att hålla digitala störningar borta från strömförsörjningen, och ge en bättre prestanda via nätverket. Som vanligt hittar vi ett gäng olika appar där 4K Netflix och Amazon Prime Video sticker ut mest för streaming av film och serier.

Anslutningar
En premium modell ska kunna ge konsumenten valmöjligheter och inte bara en HDMI-utgång. Panasonic DP-UB9000 har en fin analogdel med 7.1 lågnivåutgångar om man vill använda den interna DACen istället för receiverns. Panasonic har även separerat stereoutgångarna för 2-kanal där vi hittar både RCA och balanserade XLR-anslutningar.

Erbjuder ni regionsmodifiering?
Nej, vi erbjuder INTE regionsmodifiering av Panasonics 4K Ultra HD-spelare då denna icke auktoriserade modifiering av spelarens mjukvara är grund för hävande av Panasonics och vårt garantiåtagande.

 
Modeller
Grafit 12.990:-


Typ:
4K Ultra HD Blu-ray

Inbyggd dekoder:
Dolby Digital, DTS, DD Plus, Dolby True HD, DTS HD Master Audio, Dolby Atmos, DTS:X

D/A-Omvandlare:
768 kHz/32 Bit

Bildutgångar:
HDMI

Digitala ljudutgångar:
HDMI, coaxial, optisk

Analoga ljudutgångar:
7.1 Pre Out, stereo XLR

Digitala ingångar:
Ethernet, USB

Spelar:
4K UHD Bluray, 3D Bluray (1080p), Bluray, DVD, CD, FLAC, MKV, ALAC, WAV, DSD, AIFF

Mått:
430 x 81 x 300 mm

Vikt:
7.8 Kg

Inkom i sortimentet:
2018-09-04