Yamaha RX-A880

Yamaha RX-A880 ingår i 2018 års Aventage-serie, vilket avser premiumsegmentet bland Yamahas AV-receivers. Här hittar du det senaste inom ljud- och bildstöd, bra byggkvalitet och nätverksfunktionalitet. Nyheterna för RX-A880 är introduktionen av MusicCast Surround vilket innebär att du kan få trådlöst surroundljud med Yamahas kompatibla högtalare (säljs separat).

- 7 x 100 watt/kanal (2 kanaler i drift, 8 ohm)
- MusicCast Surround – trådlöst surroundljud
- HDMI med stöd för 4K UHD, HDR10, Dolby Vision och HLG
- Inbyggd WiFi med MusicCast appstyrning
- Spotify Connect, Tidal, DLNA, AirPlay, Bluetooth, DAB+
- DTS:X och Dolby Atmos
- YPAO-R.S.C. rumskalibrering
- HDMI Zone Switching för olika källor i flera rum

Aventage
Aventage är benämningen för Yamahas Premium-receivers. Med komponent- och materialval utöver det vanliga, bättre kretsar och en symmetrisk konstruktion med en femte stabilitetsfot under chassit presterar de här receivrarna på en högre nivå.

Trådlös surround
Med hjälp av kompatibla trådlösa högtalare från Yamaha (MusicCast 20, MusicCast 50 – säljs separat) kan du få ett trådlöst surroundljud utan att behöva tänka på kabeldragning. Anslut två st MusicCast 20 eller en MusicCast 50 trådlöst och konfigurera de som trådlösa bakhögtalare i MusicCast-appen.

Fördelar med kontroll
Yamaha RX-A880 har 7 slutsteg som levererar 100 watt per kanal (8 Ohm) med zon 2 stöd där man kan spela upp ljud i två olika rum samtidigt. Vill man bygga ut med extra slutsteg är receivern förberedd med Pre Out-utgångar.

YPAO-Kalibrering
Yamaha RX-A880 använder sig av en Yamahas YPAO-R.S.C kalibrering för en mer optimal ljudbild i rummet. Kalibreringen använder Reflected Sound Control för att kontrollera tidiga reflektioner och ge ett rum med ljud som påminner om studiokvalitet.

Yamaha MusicCast
MusicCast är namnet på Yamahas revolutionerande streamingfunktion för att kunna njuta av sin musik i hela hemmet. Tack vare MusicCast-kompatibla produkter (receivers, förstärkare, soundbars, portabla högtalare m.m) kan du styra flera olika källor och zoner samtidigt direkt från din smartphone eller surfplatta via en kostnadsfri app. Utöver de mer vanliga streamingmöjligheterna som Spotify, Tidal, Airplay eller DLNA kan MusicCast även användas med TV-apparater eller tex en gammal hederlig vinylspelare för att skicka ljudet vidare till andra rum med MusicCast-kompatibla produkter. För att läsa mer om hur det funkar och vilka produkter som funkar klicka här.

Symmetrisk konstruktion
Produkten har en symmetrisk konstruktion innebär att man separerat vänster och höger kanal ifrån varandra. Detta för att elektriskt isolera dem och därmed maximera kanalseparationen och förbättra signal/brus förhållandet. Detta ger en bredare, öppen och mer naturlig ljudbild.

Mervärden på större modellen Yamaha RX-A1080:

- Mer kraft, 110 watt per kanal
- Surround:AI – intelligent surroundljud
- 3 HDMI ut med HDMI zon 2
- Bättre kalibrering via 64-bitars Precision EQ
- ESS Sabre DAC
- Fler digitala/analoga ingångar
- Kraftigare strömförsörjning
- Frontpanel av aluminium
- Mer stabil konstruktion med förstärkt och stagat chassi

 
Modeller
Svart 11.900:-
Titan 11.900:-


Typ:
A/V-Receiver

Effekt:
7 x 100 watt (8 Ohm, 2 kanaler i drift)

Inbyggd dekoder:
Dolby Digital, DTS, Dolby True HD, DTS HD Master Audio, Dolby Atmos, DTS:X, DD Plus

D/A-Omvandlare:
192 kHz/32 Bit Burr-Brown

Digitala ingångar:
7 x HDMI, 2 x optisk, 2 x optisk, USB, Ethernet

Analoga ingångar:
3 x stereo RCA, Phono in, komponent, komposit, RS232C, Aux in

Digitala utgångar:
2 x HDMI

Analoga utgångar:
7.2 Pre Out, zon 2, hörlursutgång

Högtalaranslutningar:
Skruv (tar bananer)

Mått:
435 x 171 x 382 mm

Vikt:
11 Kg

Inkom i sortimentet:
2018-06-20