Yamaha RX-V485

Yamaha RX-V485 är en enklare hembioreceiver i V85-serien med fem kanaler, samt fullt stöd för 4K/HDR och senaste Dolby Vision-formatet. För musikälskaren hittar vi en uppsjö av streamingtjänster som Spotify Connect och Tidal, samt Yamahas uppskattade multirumtjänst MusicCast som låter dig bygga ut med musik i alla rum.

- 80 watt/kanal vid 6 ohm och 2 kanaler i drift
- HDMI-ingångar med HDCP 2.2 för 4K Ultra HD och HDR / HLG
- HDMI eARC (via framtida firmware)
- Dolby Vision
- Inbyggt nätverk för Airplay, DLNA och Spotify Connect
- Tidal - högupplöst streaming
- Yamaha MusicCast - smidigt och trådlöst multiroom
- Bluetooth
- YPAO-kalibrering
- Kompatibel med Yamahas trådlösa surroundhögtalare

Yamaha RX-V485
Yamaha RX-V485 ersätter den tidigare serien V83 där det nya för i år är stödet för Yamahas trådlösa surroundhögtalare MusicCast 20 eller MusicCast 50 (säljs separat). Utöver Dolby Vision, som är ett licensierat HDR-premiumformat, har receivern också HLG-format, vilket primärt kommar dyka upp inom broadcasting. RX-V485 har också stöd för eARC, som gör att du med kompatibla tjänster kan skicka ned HD-ljud med samma kabel som du skickar upp bilden till din TV eller projektor. Receivern är också kompatibel med högupplösta DSD-filer.

Enklare kraft
Yamaha RX-V485 har fem stycken integrerade slutsteg med kraft på 80 watt per kanal (6 ohm). Receivern har fem kanaler med Speaker B-möjlighet där samma källa som spelas i huvudrummet kan spelas i ett annat rum (på bekostnad av två kanaler). Förstärkarmässigt ligger den här modellen lite lägre vilket gör den mer anpassad för mindre högtalarpaket och satellithögtalare. Har man en mer tungdriven bokhyllehögtalare eller golvare, rekommenderar vi att titta på större receivers som har kraftigare strömförsörjning och mer kraft.

Yamaha MusicCast
MusicCast är namnet på Yamahas revolutionerande streamingfunktion för att kunna njuta av sin musik i hela hemmet. Tack vare MusicCast-kompatibla produkter (receivers, förstärkare, soundbars, portabla högtalare m.m) kan du styra flera olika källor och zoner samtidigt direkt från din smartphone eller surfplatta via en kostnadsfri app. Utöver de mer vanliga streamingmöjligheterna som Spotify, Tidal, Airplay eller DLNA kan MusicCast även användas med TV-apparater eller tex en gammal hederlig vinylspelare för att skicka ljudet vidare till andra rum med MusicCast-kompatibla produkter. För att läsa mer om hur det funkar och vilka produkter som funkar klicka här.

Mervärden på större modellen Yamaha RX-V685:

- 7-kanalig receiver
- Stöd för Dolby Atmos och DTS:X
- Dubbla sub-utgångar
- Zon 2

 
Modeller
Svart 3.990:-
Titan 3.990:-


Typ:
A/V-Receiver

Effekt:
5 x 80 watt (6 Ohm, 2 kanaler i drift)

Inbyggd dekoder:
Dolby Digital, DTS, Dolby True HD, DTS HD Master Audio

D/A-Omvandlare:
192 kHz/24-bit Burr-Brown

Digitala ingångar:
4 x HDMI, 1 optisk, 2 coaxiala, USB, Ethernet

Analoga ingångar:
4 x stereo RCA, 3 x komposit

Digitala utgångar:
1 x HDMI

Analoga utgångar:
Sub pre out, hörlursutgång

Högtalaranslutningar:
Skruv (tar bananer)

Mått:
435 x 161 x 327 mm
(235.5 mm höjd med uppfälld antenn)

Vikt:
7.8 Kg

Inkom i sortimentet:
2018-06-15