Chord Electronics Qutest
- DAC
- Chord FPGA
- 4 olika filter
- Galvaniserad USB Type-B ingång
- 2st BNC digitala-ingångar
- Optisk ingång
- PCM: upp till 768kHz
- DSD: DSD64 (single) samt DSD512 (Octa-DSD)
- RCA-utgångar med ställbar nivå


Chord Qutest är Chord´s senaste tillskott i DAC-familjen, bygger på den prisbelönta Hugo 2 men saknar hörlursdelen. Qutest är en mycket liten och extremt välljudande DAC som tar din ljudanläggning till nya höjder!
Chord Qutest
Chord Qutest ersätter generellt 2Qute som funnits ett bra tag på marknaden, Qutest bygger däremot på samma DAC-chip som sitter i Hugo 2 men utan hörlursförstärkaren och batteri. Qutest är en renodlad DAC och till skillnad mot Hugo 2 har den en galvaniserad USB-B-ingång för ännu bättre signalöverföring. USB-ingången klarar samplingsfrekvenser upp till 32-Bit/768kHz, medans den optiska stödjer upp till 192kHz samt dem dubbla BNC kör upp till 384kHz. Qutest bygger precis som många andra Chord produkter på rejäl aluminium, där kulor agerar som knappar med olika färger för att indikera sitt val.

Chord kodar sina DAC-chip själva och FPGA är helt programmerad av självaste Rob Watts, chippet bygger på Xilinx Artix 7. FPGA till skillnad mot många andra DAC:ar spelar med en suverän följsamhet och bakgrundssvärta, Qutest har exempelvis vunnit Star of CES 2018 av What Hi-Fi! Qutest är helt enkelt en av världens mest välljudande DAC:ar i mini-format.

Filter och ställbar utgång
Qutest har fyra stycken olika filter man kan jobba med, där ena filtret (vitt) är så neutralt som möjligt medans filtret (orange) ger en subtilt varmare karaktär. Det tredje filtret (grönt) rullar av toppen en smula och bibehåller den neutrala klangen, samt det sista filtret (rött) ger både en varmare klang och avrullad topp. Det går även att ställa nivån på RCA-utgången efter smak, välj mellan 1V RMS, 2V RMS samt 3V RMS.

 
Modeller
Svart 16.490:-


Typ:
DAC

D/A-Omvandlare:
FPGA

Digitala ingångar:
USB-B, Optisk, 2 BNC

Analoga utgångar:
RCA

Mått:
160 x 41 x 72

Vikt:
0.7 Kg

Inkom i sortimentet:
2018-03-27