Rotel RA-1572

Rotel RA-1572 är en kraftfull integrerad förstärkare med moderna ingångar och funktioner. Ett mycket bra val för dig som söker mycket välljud för pengarna och en förstärkare med bra driv och fina komponenter.

- Integrerad 2-kanalsförstärkare från Rotel
- 2 x 120 Watt i 8 Ohm (Klass A/B)
- Speaker A/B-funktion
- Massiv Toroidal transformator
- Inbyggd DAC (AKM premium 32-bit/768kHz)
- Bluetooth med aptX
- Både analoga och digitala ingångar

Tungviktare
Rotel RA-1572 levererar 120 Watt per kanal och driver svårare högtalare med enkelhet, något som bidrar till en mycket avslappnad och kontrollerad ljudbild. Den får högtalare att blomma ut väldigt tidigt på grund av dess höga strömstyrka vilket innebär att man höra hela registret utan att behöva spela speciellt högt. Hela konstruktionen in i minsta detalj andas kvalitet och förstärkaren väger in på 13 kg. Rotel har många års erfarenhet i branschen och RA-1572 är en stolthet från företaget och all expertis och kunskap efter 55-år gör just denna förstärkare unik i sitt slag.

Inbyggd DAC
Idag är det mer vanligt att man kopplar ihop sin förstärkare med exempelvis sin dator och kör musiken via streamingtjänster som exempelvis Spotify eller Tidal. Via PC-USB ingången på baksidan så kopplar du enkelt in din dator och får högsta möjliga ljudkvalitet där en 32-bits DAC tar hand om omvandlingen. Den klarar även DSD-uppspelning för högupplöst musik för ännu större omfång. För inkoppling av digitala källor som TV, Bluray-spelare, spelkonsol så finns det både optiska och coaxiala ingångar som klarar upp till 24-bit/192kHz. Vill du skicka musiken direkt via en telefon så finns senaste Bluetooth standarden med aptX tillhands eller så kopplar du in din telefon via USB-ingången på framsidan (iPhone).

Styrning
Förstärkaren har både RS232 och Ethernet IP-styrning som gör det enkelt att slå igång förstärkaren via exempelvis en dator eller telefon och kan styras utan den medföljande fjärrkontrollen. Tillhands finns även trigger-funktion där övriga externa enheter kan slås igång automatiskt så fort man slår på förstärkaren.

Mervärden på större modellen RA-1592:

- Mer kraft, 200 watt per kanal
- Fler digitala ingångar
- 3.8 kg tyngre

 
Modeller
Svart 15.990:-
Silver 15.990:-


Typ:
Stereoförstärkare

Effekt:
2 x 120W (8 Ohm)

D/A-Omvandlare:
AKM 768 kHz/32 Bit

Digitala ingångar:
2 x optisk, 2 x coax, USB, USB-B, Ethernet

Analoga ingångar:
Phono in, 3 x stereo RCA, XLR, RS232

Analoga utgångar:
2 x sub out, Pre Out, hörlursutgång

Högtalaranslutningar:
Skruv (tar bananer)

Mått:
431 x 144 x 358 mm

Vikt:
13 Kg

Inkom i sortimentet:
2018-01-16