SVS PB-4000
- Referenssubwoofer i High-End klassen
- 13,5 tums element som väger 22 kg
- Sledge STA-1200D Klass-D förstärkare
- Balanserade XLR och RCA-ingångar
- Display och knappar på framsidan
- App-styrning för kontroll och bass management
- Spelar ned till 13 Hz med full kontroll


PB-4000 är en 13,5 tums portad subwoofer som spelar ända ned till 13 Hz med full kontroll. Otroligt bastryck med både finess och hög detaljgrad i basljudet. Ett högkvalitativt 13,5 tums element drivs av det berömda Sledge-steget som i denna konfiguration presterar 1200 W RMS och hela 4000 W Peak. Tillsammans med Analogue Devices mest avancerade DSP som dessutom kan kontrolleras via din Smartphone ger möjligheter till perfekt tuning efter din smak och behov.
"Basen är massiv, hård, kontrollerad, fysisk, extremt djup, detaljerad, nyanserad, ja det är massor av kludd i anteckningsblocken men inte en enda tveksamhet - det är ohyggligt kompetent bas från start till mål!"
- Magnus Fredholm, Hemmabiotidningen #7-2018.

[underrubrik]Djupbas med full kontroll[/underrubrik]SVS PB-4000 utklassar allt i prisklassen, du får inte bara otroligt bastryck utan dessutom både djup och fantastisk kontroll i hela registret som den arbetar i. Tack vare teknik från 16-serien (EISA-vinnare av enig europeisk branschpress) har de lyckats skapa denna fantastiska produkt. Vi hittar här samma grymma funktionalitet men i en lite mindre förpackning. I serien hittar vi även slutet kabinett samt SVS signatur, cylindermodell i PC-serien.

[underrubrik]Sledge[/underrubrik]Slägga är rätt namn på detta slutsteget, med otrolig näst in till ostoppbar kraft jobbar dessa steg som blivit berömda i branschen för sin prestanda. Det är lätt att skriva effektsiffror men med Sledge-stegen så levererar de verkligen. 1200 Watt RMS och över 4000 Watt Peak power är specifikationen hos STA-1200D som sitter i PB-4000.

Steget är uppbyggt som en effektiv High-current class-D konstruktion som kombinerats med fullt diskreta MOSFET utgångssteg och drivning av Analog Devices DSP på 50 MHz. Just Analog Devices DSPn är den mest avancerade man hittills sett i en subwooferapplikation och som ger full kontroll på ljudet tack vare tuning efter ditt rums egenskaper, optimerat frekvenssvarskurva mm.

Tack vare steget så spelar verkligen PB-4000 helt utan ansträngning även om man pressar på ordentligt på ett sätt vi inte upplevt från någon annan tillverkare.

[underrubrik]PB är lika med Ported Box (portad låda)[/underrubrik]PB-serien är som bekant portad, och med PB-4000 följer en styck foam plug som kan användas för att ställa in ljudet perfekt efter dina preferenser. Med DSPn kan du ändra kurvan så att det passar efter hur du använder foampluggen.

[underrubrik]Appstyrning via Bluetooth[/underrubrik]En mycket smart funktion är att du kan styra subwoofern via SVS App som finns till Apple och Android enheter. Alla DSP-program och justeringar gör du smidigt från soffan utan att behöva gå fram och trycka på knapparna. Appen kopplas upp via den inbyggda Bluetooth-mottagaren.

[underrubrik]Smart strömfiltrering[/underrubrik]Med PB-4000 har SVS integrerat en aktiv strömkorrektion, som ser till att slutsteget får ren och bra strömförsörjning. Strömförsörjningen är annars något som ofta kan skapa problem tack vare andra enheter som skickar ut störningar på elnätet. Tack vare konstruktionen har PB-4000 en väldigt lågt noice-floor.

[underrubrik]Massivt 13.5 tums element[/underrubrik]En av de viktigaste komponenterna är naturligtvis subwooferelementet. Med dubbla ferritmagneter som väger nästan 19 kg skapas ett otroligt kraftfullt magnetiskt fält och ger förutsättningarna att spela hela vägen ned till 13 Hz med full kontroll. Talspolen är tillverkat av en speciella platta 8-lagers ledare med kantlindning vilket skapar minimal distortion är linjärt och effektivt leder bort värme. Allt för perfekt kontroll och hög ljudkvalitet. Själva konen är tillverkat i ett lätt men vridstyvt kompositmaterial med premium glasfiberförstärkning. Tack vare detta kan otroligt mycket luft flyttas på en och samma gång utan deformation hos elementet.

[underrubrik]Kabinettet[/underrubrik]Kabinettet är otroligt välbyggt och klarar av det mesta. I fronten sitter tre basportar som är designade för att klara höga luftflöden. Med 50 mm väggar och kraftfull intern uppstagning skapas ett kabinett som ger elementet rätt förutsättningar att jobba korrekt. Själva designen hos kabinettet är utförd så att så lite kolorering och resonans ska förvanska ljudet som möjligt, även i de djupaste frekvenserna och vid referensvolym! Själva kabinettet hålls uppe av elastomer-fötter som dämpar vibrationer.

[underrubrik]Sammantaget[/underrubrik]PB-4000 är en subwoofer som passar för många behov. För det dedikerade biorummet, för den seriösa hifi-anläggningen. I konfigurationer med 1, 2 eller hela 4 subbar i samma system så kan ett otroligt bastryck uppnås som kommer skapa upplevelser man inte trodde var möjliga. Har du ett litet rum så kan vi rekommendera att du tittar på SB-serien, vilket är modellen utan basportar.

[underrubrik]I förpackningen[/underrubrik]Själva subwoofern väger 69kg så lyfthjälp rekommenderas. Övrigt i förpackningen är IR-fjärrkontroll, 1 x Foam port Tuning Plug, Iso-elastomer fötter, strömkabel, manual och quick start guide.

 
Modeller
Svart ask 24.999:-
Högblank svart 24.999:-


Typ:
Aktiv

Typ av subwoofer:
Aktiv

Effekt:
1200 watt RMS 4000 Peak

Element:
13.5 tum

Frekvensomfång:
13-200 Hz

Delningsfilter:
Ställbart

Mått:
520 x 595 x 763

Vikt:
69.5 Kg

Inkom i sortimentet:
2017-11-30