Earthquake FF-10

Earthquake FF-10 är en tio tums aktiv subwoofer med basport framåt. Stilren design och prisvärd basprestanda.

- 10 tums element
- Variabelt delningsfilter mellan 40 och 180 Hz
- FEA optimerad utbredd basport
- Forced Flow kylteknik
- Rationell produktion för lågt pris
- Klass A/B förstärkare på 400 watt

FF-10
FF-serien är Earthquakes instegsserie med tre modeller i programmet, 6,5 tums, 12 och så den här 10-tums modellen. Basen är ett prisvärt alternativ för de som vill komplettera sin anläggning med mer kraft i de nedre registren. Storleken på lådan är 29 cm bred, 35 cm hög och 40 cm djup och den väger 11 kg samt finns i svart utförande med vinylfolie som liknar svart ask.

Smarta lösningar
För att låta subwoofern prestera på max så har Earthquake inkluderat smarta kylsystem, en patenterad Turbine Cooled - TCT system ser till att luft kyler talspolen effektivt. Den smarta slot basporten ser även till att öka baskraften hos subwoofern genom att den tillåter en större port utan att ge avkall på kabinettets styvhet. Mycket av tekniken man ser hos FF-serien kommer från åratals erfarenhet av att bygga högpresterande subwoofers i det högre segmentet.

10 tum
Skillnaden mellan olika subwoofers är oftast storlek på element, effekt på slutsteg, samt funktioner som kalibrering etc. Generellt brukar man säga att ett större element kan spela djupare i frekvens och med hjälp av den större lådan kan man uppnå ett högre ljudtryck. Ett 10 tums element i en subwoofer är en av de vanligaste storlekarna på en bas. Här får man mer djup och volym än en 8" subwoofer, och bibehållen rapphet för musik. En 10 tums bas rekommenderas upp till ungefär 25 m2, även om detta inte är generellt utan kan variera från rum till rum.

Högnivå
Högnivå-anslutning på subwoofers används framförallt om du inte har lågnivåutgång på din förstärkare. På det viset kan du koppla förstärkaren till subwoofern, och sen vidare ut till högtalarna från subwooferns högnivå-utgång.

Vissa subwoofer-tillverkare, som REL, använder en egen typ av koppling från subwoofern som mynnar ut i högnivå till din förstärkare. Dessa kopplas in på samma terminaler som fronthögtalarna och kan på det viset integrera subwoofern bättre med frontarna.

RCA/lågnivå
En RCA/lågnivå-anslutning hittar man på de flesta produkterna i vårt sortiment och är en analog koppling för stereoljud. Allt från anslutning mellan CD-spelare och förstärkare, till line in på en subwoofer. Anslutningen består av två RCA-kontakter (left/right), där man oftast har två likadana i andra änden. I vissa fall kan det vara en kontakt i andra änden (subwoofers), eller en mindre 3.5 mm kontakt (hörlurar/portabelt ljud etc)

Portad låda
Basreflex innebär att en öppen intonerad port används för att kunna återge lägre frekvenser. Fördelarna med denna konstruktion är en högre verkningsgrad och en lägre frekvensåtergivning, på bekostnad av ökad krav på lådkonstruktion och kontroll över frekvenser under portens intonering.

1 st element
En högtalare med 1 element är oftast en subwoofer. Primära syftet med en sån högtalare är att återge de lägsta basfrekvenserna som inte en högtalare klarar av, och på det sättet ge mer tryck och djup i ljudet för både film och musik. En passiv subwoofer kräver ett separat slutsteg för att kunna drivas. Däremot är de flesta subwoofrarna aktiva, vilket innebär att de har ett inbyggt slutsteg med egen strömförsörjning som kontrollerar elementet. Vissa subwoofrar kan ha mer än ett element och då är det oftast ett aktivt + ett eller fler passiva element/radiatorer.


 
Modeller
Svart 3.390:-
Vit 9.900:-


Typ:
Aktiv

Typ av subwoofer:
Aktiv

Effekt:
400 watt

Element:
10 tum

Frekvensomfång:
25-125 Hz

Delningsfilter:
25-180 Hz

Mått:
292 x 345 x 395

Vikt:
11 Kg

Inkom i sortimentet:
2017-11-02