Emotiva XPA Gen3 11-kanal 3.4s
- 3 x 300 Watt + 8 x 65 Watt med alla kanaler i drift
- Klass A/B utgångssteg med klass H uppbyggnad
- Kraftfullt, rent och dynamiskt ljud
- Balanserade XLR-ingångar
- Designad och tillverkad i Nashville, Tennessee
- 5 års garanti
- Tredje generationens XPA-serie med modulär teknik
- Trigger-kabel är inkluderad

Emotiva XPA Gen3 är ett modulärt förstärkarsystem där man kan välja från två till elva kanaler. Oavsett konfiguration är de byggda på samma stabila chassi och delar på en robust, specialanpassad nätdel som levererar hela 300 watt i två kanaler. Med elva-kanalers varianten du tittar på här har du 3 steg med 300 watt och 8 kanaler med 65 watt. Perfekt för Hembio med Atmos-installationer.
[i]Obs! Emotiva följer inte bransch standarden gällande XLR, alla deras Generation 3 slutsteg har inverterad fas. Ska du ansluta din förförstärkare via XLR så byter du helt enkelt på plus och minus polen på högtalarsidan i slutsteget, du kopplar med andra ord tvärtom. Varför de bygger på detta sätt är för att utvinna ett ännu lägre brusgolv.[/i]

Emotiva
Hembiobutiken är sedan 2017 samarbetspartner med amerikanska Emotiva. Som enda återförsäljare i Sverige har vi blivit utvalda att få sälja deras produkter i vårt avlånga land. Något vi är väldigt stolta över då vi älskar de produkter Emotiva skapat. Emotiva är ett av de starkaste varumärkena i branschen när det kommer till slutsteg, förstärkare och allt runtomkring och de har nått till denna nivå tack vare att bolaget jobbar med en stenhård pris/prestanda-filosofi.

Grundaren "Big Dan" Laufman, (en ikon i branschen) arbetade med att ta fram produkter till olika high end ljud-tillverkare och såg tidigt att priserna på deras utrustning hamnade på en väldigt hög nivå jämfört med produktionskostnad. Med ambitionen att göra high-end kvalitetsnivån tillgänglig för fler så tog han beslutet att samla ett kompetent team och grunda varumärket Emotiva. Resten är historia med en extremt hög nivå av kundnöjdhet tack vare den höga prestandan man får för priset man betalar för produkten.

Kvalitet
Emotivas X-serie blir man garanterad en kvalitet och prestanda utöver det vanliga. Produkterna är designade, kontrollerade, och sammansatta på Emotivas produktionscenter i Nashville, Tennessee och har hela 5 års garanti.

Kraft på riktigt
Ett slutstegs primära uppgift är att leverera kraft, något som Emotiva kan mycket om. Utgångsstegen är typisk Emotiva-kvalitet med klass A/B-steg och en klass H-förstärkardesign som ger bra balans mellan effektiv strömförsörjning och ljudkvalitet. I grund och botten får man en bättre effektivitet från steget oavsett om man man lyssnar på låga eller höga volymer.

XPA Gen3
Med Emotivas XPA Gen3 har man valt olika konfigurationer beroende på just ditt behov. Slutstegen kommer färdigkonfigurerade mellan två till sju kanaler så man kan välja mellan att ha det i olika applikationer som tvåkanal-lyssning, vardagsrumsbio, eller kraftfull hemmabio med Dolby Atmos. Nytt för 2017 är även de nya 2-kanaliga slutstegsmodulerna, på 65 Watt per kanal. Med dessa kan man nu konfigurera enheter med fler kanaler i samma chassie. Denna modell är monterad med tre enkanalsslutsteg samt fyra tvåkanalsslutsteg vilket gör att den lämpar sig bäst för att t.e.x driva 11 högtalare i ett biorum.

Kraftfull nätdel
Emotiva har baserat XPA-serien i generation 3 på en switchad med hög strömkapacitet. Totalt har den kraft att leverera över 3,000 Watt med total tillförlitlighet och extremt hög effektivitet. Den har samma dynamiska attribut som du hittar hos en klassisk transformator-design men utan nackdelarna. Den väger lite, har en intelligent konstruktion och är extremt kraftfull. En revolution inom kraftförsörjning för förstärkare.

 
Modeller
Svart 26.999:-


Typ:
Hembioslutsteg

Effekt:
3 x 300 watt, 8 x 65 watt

Analoga ingångar:
Stereo RCA, balanserade XLR, Trigger in

Analoga utgångar:
Trigger out

Högtalaranslutningar:
Skruv (tar bananer)

Mått:
435 x 203 x 483

Vikt:
24 Kg

Inkom i sortimentet:
2017-10-24