Speakercraft AIM LCR5 Five Series 2
- Säljs per styck
- Skyddsgaller med tunn ram
- Största och bästa väggmodellen i Series 2
- Kan kompletteras med ATX100 Atmoshögtalare
- Dubbla 5.25 tums element
- APS diskantmodul
- Mellanregister är något vinklade för att skapa klarare röster


Speakercraft AIM2LCR55 är toppmodellen, för inbyggnad i vägg och är bestyckad med dubbla FEA optimerade 5.25 tums kevlar-element och tre stycken 1 tums titanium dome diskanter i array-uppsättning. Otrolig högtalare, som är en av våra toppfavoriter bland inbyggnadshögtalare.
Dubbla 5.25 tums element
Mellanregisterselementen är noggrant framtagna för att leverera riktigt hög ljudkvalitet. I framtagningen har de använt Finita Element Metoden för att optimera varje millimeter i utformningen. Materialet till konen är Kevlar, känt för sin höga styrka och styvhet. Elementen sitter monterade i en svag vinkel för att förhindra att ljudnoder uppstår och därmed återger de ett väldigt naturligt ljud utan dippar vid vissa frekvenser. Elementen har utrustats med ett FCC kylsystem samt CPV som gör att man kan spela högt och länge utan att de skadas. Dessutom är magneternas struktur anpassad och mättad så att talspolen inte kan påverkas och induktansvarians minimerats. Själva talspolen har fyra lager där Speakercraft lyckats skapa en lösning med hög, jämn induktans vilket ger en bättre ljudprestanda. Talspolen består av en speciell CCAW tråd som ger låg vikt men bibehållen ledningsförmåga. Upphängningen är skapad av en speciell högdämpande butyl-baserat material som ger ökad kontroll hos elementen. Övrigt värt att nämna om mellanregistren är att de har en Deep Motor Design och Kapton formers vilka ger en väldigt hög Q-faktor och låg mekaniskt motstånd, detta ger ett mer detaljerat mellanregister med ökad dynamik och mindre distortion.

Arrayed Point Source (APS) diskantmodulen
Vi fullkomligt älskar diskantmodulerna hos Series 2, här får vi den i en speciell variant för väggmontering, vi hittar tre stycken 1 tums diskanter, samtliga med pivot-funktion samt med titan-kupol. Själva baffeln med de tre diskanterna kan roteras för att tex vinklas in eller upp mot lyssningspositionen. Tack vare de tre diskanterna så kan de högre frekvenserna komma upp i en energinivå som passar perfekt för hembio-uppsättningar och leverera en hög dynamik samtidigt som de har full kontroll och är mycket detaljrika. Tack vare vinklingsbarheten kan man fokusera energin mot lyssningspositionen och undvika reflektioner minskar kvaliteten hos ljudet. De tre diskanterna gör också att delningen mot mellanregistren kan läggas lägre än normalt för klara och tydliga dialoger/röster.

Montering
Baffeln kan vinklas även den, vilket ger väldigt goda möjligheter för placering av högtalaren. Med Series 2 vägghögtalaren har Speakercraft tagit fram AIT, Acoustic Isolation Technology, vilket minimerar överföring av vibrationer till väggen som högtalaren monteras i. Själva öppningen skall vara 430 x 197 mm stor och högtalaren med grill på har måtten 461 x 229 x 99 mm. Djupet är alltså 99mm från framkant på väggen, till bakkant.

Atmos uppgradering
Med högtalaren ATX100 kan man förlänga LCR-högtalaren genom att montera denna ovanför, vilket skapar en Atmos-kanal, som studsar i taket för att nå lyssningsposition. Vill man köra denna lösning finns även galler som tillbehör som då täcker båda högtalarna vilket ger sken av en stor högtalare istället. Läs mer i följande broschyr.


 
Modeller
Vit 9.999:-


Typ:
Vägg

Diskant:
3 st 1 tum

Mellanregister:
2 st 5.25 tum

Känslighet:
91 dB/1 watt

Impedans:
8 ohm

Frekvensomfång:
48 - 22.000 Hz

Mått:
461 x 229 x 99

Vikt:
3 Kg

Inkom i sortimentet:
2017-10-12