Monitor Audio Gold FX Demo

Demoprodukt i fint skick. Säljs som par. Ena högtalare i perfekt skick. Andra högtalaren är använd, där mindre repor och skavanker kan förekomma, men helt funktionsduglig. Komplett med alla tillbehör. Säljs med 1 års garanti.

Monitor Audio Gold-serien blev lovordad i Hemmabio med omdömet "Intrycken har varit ovanligt många med Monitor Audios nya guldgossar. Redan från första uppackningsögonblicket har resan präglats av nöjda nickningar, för det här rör sig om ovanligt välgjorda högtalare från en välrenommerad producent med över fyrtio års erfarenhet. Det syns i varje detalj – alltifrån packmaterialets finurliga små utskärningar för bättre handgrepp i uppackandet till de rejält tilltagna maskingängade skruvarna och stativplattorna. Hela systemet känns färdigt och genomarbetat på ett näst intill Zen-buddhistiskt sätt."
Klicka här för test i Hemmabio 6-2015!

Monitor Audio Gold FX erbjuder ett högkvalitativt surroundljud som spelar i perfekt symbios med den senaste uppgraderade Gold-serien. Högtalarna har en slimmad profil med högtalare monterade på varsin sida och sätts direkt på väggen, man kan även välja om de ska vara bipolära eller dipolära med hjälp av en liten switch för att få optimal spridning beroende på placering och rummets förutsättningar.

- Uppgraderad Gold-serie
- C-CAM banddiskant med mycket hög upplösning
- 6 element placerade på varsin sida
- Väggfästen medföljer
- Dipol eller bipol via separat switch
- Funkar som surround - eller sidohögtalare

Gold FX
Monitor Audio Gold FX är en perfekt partner med resterande högtalare i Gold-serien och har fullt fokus på att ge ett matchande surround/ambiens-ljud vid filmtittande. Högtalarna sätts diktan mot vägg med de medföljande väggfästena och kan antingen sättas bakom en, eller på sidan för en större 7.1-uppsättning. I detta fallet används det bipolära läget där det frontriktade 6.5 tums bas/mellanregistret med RST-kon spelar med den högupplösta C-CAM banddiskanten för ett stort och balanserat ljud. I dipolärt läge används en dubbel uppsättning av sidomonterade 4 tums bas/mellanregister och gold-dome diskanter som, tillsammans med de frontriktade elementen, ger en härlig diffus ljudbild som bidrar till att låta mer som en omgivning av ljud snarare än ett par högtalare som spelar på varsin sida.

För en flerkanalig uppsättning matchas Gold FX bäst med övriga högtalare i Gold-serien där två olika centrar, golvare och stativhögtalare finns att tillgå, samt en matchande 15 tums subwoofer. Samtliga högtalarmodeller finns i högblank svart eller vitt, elegant valnöt, eller den exklusiva ebenholtsträ-finishen.

Den gyllene serien
Senaste generationens Gold-serie är äntligen här med åtta nya modeller att bli trollbunden av. Inspirerad av tungvikts-serien Platinum med en C-CAM banddiskant som breddar frekvensomfånget ordentligt och ger otrolig klarhet och upplösning i de allra högsta topparna, där man i år har uppgraderat diskanten för att få till en större och mer transparent ljudbild än tidigare. Utöver den kritikerrosade diskanten finns baselement med RST-koner som introducerades på de tidigare Gold-serierna och står för Rigid Surface Technology. Bakom konerna sitter en större talspole och drivsystem för att ge mer kraft, längre slaglängd och minimala distorsionsvärden för att återge en renare och mer förlängd basåtergivning som inte känns för dominant eller bumlig. Utsidan är lika polerad som insidan med stilig kurvad design med flera olika färgalternativ,och rejäla guldpläterade högtalarterminaler med exklusiv intern kabeldragning.

Gold-serien är verkligen Monitor Audios guldklimp och lyckas producera en öppnare, mer dynamisk stereobild som är både längre och bredare än de mindre högtalarserierna från Monitor Audio.

 
Modeller
Valnöt 15.790:-


Typ:
Surround

Diskant:
1 x C-CAM banddiskant, 2 x gold-dome

Mellanregister:
2 x 4 tums C-CAM

Bas:
6.5 tum RST baselement

Känslighet:
87 dB/1 watt

Impedans:
8 Ohm

Frekvensomfång:
60 - 60.000 Hz

Mått:
390 x 310 x 160 mm

Vikt:
11.9 Kg

Inkom i sortimentet:
2017-07-04