Triangle Australe EZ
- Golvhögtalare med tre 6.5-tums basar
- DPS teknologi med dubbla diskantelement
- Ny generations baselement som spelar ned till 29 Hz!
- DVAS teknik som kopplar bort baselementen från kabinettet

- Extra uppstärkt kabinett
- Glasfot med vibrationsdämpningssystem
- Separerade delningsfilter för minskade störningar
- Internt kablage från Signature-serien

Med målet att ta high-end ljud till en lägre prispunkt har franska Triangle utarbetat dessa högtalare. För att klara uppgiften har det krävts teknik från high-end serierna Magellan och Signature samt flera års ingenjörsutveckling. Tack vare detta har de skapat en högtalare som levererar ett otroligt engagerande och brett ljud som fyller upp rummet totalt. Från extra djup bas till glimrande diskant-transienter.
[citat]Price isn’t an issue here until it is, in a good way. These loudspeakers don’t sound like they are a pair of £3,295 loudspeakers; they sound like a pair of far more high-end designs, just with the constraint upon that full-scale, full-range dynamism. - HIFI Plus magazine [/citat] [underrubrik]Australe EZ[/underrubrik]Australe EZ är en på många sätt unik högtalare. Triangle har tagit ut svängarna och använt all sin upparbetade kunskap från de högre serierna till att skapa en prisbillig variant av deras toppmodeller. Ett rejält högtalarpar som skapar en omvälvande ljudbubbla och spelar engagerat över alla register. Australe EZ levererar 92.5 dB/1 watt på 1 meters avstånd. Vi rekommenderar en förstärkare med gott om kraft till högtalarna (kontakta oss om du behöver rådgivning) då de kan gå ned till 3.3 ohm även om 8 ohm är nominell impedans.

[produktbild]260524[/produktbild]

[underrubrik]Förbättrat kabinett[/underrubrik]Kabinettet har förstärkts internt och tar nu bort alla oönskade vibrationer. Det nya systemet DVAS, Driver Vibration Absorption System har utarbetats för den här modellen och kopplar effektivt bort elementen mekaniskt från kabinettet och dämpar därmed vibrationer. Förutom detta har en ny snygg glasfot utarbetats med inbyggd mekanisk dämpning/frikoppling av kabinettet från golvet. Dämpningen sker via tillägget av en perforerad absorptionsgummiplatta som ligger mellan glasfoten och kabinettet. Allt för att ge bättre ljudegenskaper hos högtalaren. Till foten får man med både aluminiumspikes och gummifötter så att du kan välja vad som passar för ditt behov.

[underrubrik]Ny generation av baselement[/underrubrik]Under hela två år har Triangles ingenjörer arbetat för att utveckla en ny generation av baselement som appliceras i Australe EZ. Med nya kompositmaterial med bas på träcellulosa och kolfiber så har de lyckats ta fram ett element som både ger naturlig, djup och rapp bas. För att nå detta har de överdimensionerat talspole och magnet vilket gör att de med full kvalitet kan spela hela vägen ned till 29 Hz. Man känner verkligen baskraften när man spelar på Austral EZ. Tre stycken 6.5 tums element per högtalare ger kraft nog att fylla även större rum med tryck.

[produktbild]307724-triangle-australe-ez-golden-maple-548[/produktbild]

[underrubrik]DPS-teknologi[/underrubrik]Dynamic Pulse System teknologin lanserades i samband med High-end serien Magellan. Med DPS-teknologin skapas en förbättrad ljudbild och en bredare, mer komplett ljudbubbla tack vare en avancerad teknik där högfrekvent ljud dupliceras till ett bakåtriktat högtalarelement som inte stör det framåtriktade. Detta ger inte bara bättre ljudupplevelse men minskar även behovet av att sitta just i sweet spot.

[underrubrik]Hela 6 stycken element[/underrubrik]En högtalare med sex element är inte jättevanligt utan finns oftast bland större golvhögtalare där man satsat på att bygga in fler element i referens/flaggskeppsmodeller. En bestyckning man ibland ser är dubbla/trippla basar, enkelt/dubbelt mellanregister samt dubbla diskanter. Detta finns tex i Triangles Magellan-serie där en av diskanterna är monterad på baksidan av högtalaren.

[underrubrik]Try & Buy![/underrubrik]Triangle Electroacoustique har i över 35 år utvecklat fantastiska högtalare med värme, transparens och framförallt spelglädje. Eftersom vi är säkra på att ni kommer uppskatta deras kärleksbarn erbjuder vi er nu TRY AND BUY i 30 dagar där ni kan provlyssna högtalarna i lugn och ro i er egen miljö. Om ni mot förmodan inte skulle gilla ljudet så får ni en fraktsedel att returnera dem med och återbetalar er köpsumma.
OBS! För att erbjudandet ska gälla behöver ni kontakta oss innan leverans så att vi gemensamt kan gå igenom ert behov så aktiverar vi TRY AND BUY på ordern.

 
Modeller
Svart Highgloss 38.900:-
Vit Highgloss 38.900:-
Valnöt 38.900:-
Svart ask 31.900:-


Typ:
Golv

Diskant:
2 st 1 tum

Mellanregister:
1 st 6.5 tum

Bas:
3 st 6.5 tum

Känslighet:
92 dB/1 watt

Impedans:
8 ohm

Frekvensomfång:
29 - 22.000 Hz

Mått:
300 x 1170 x 460

Vikt:
39 Kg

Inkom i sortimentet:
2017-07-04