Speakercraft Aim Series 2 ATX100 inwall atmos

ATX100 i den rosade Series 2 från Speakercraft är optimerad för objektbaserade ljudformat som Dolby Atmos och dts:X. Med ATX100 låter man ljudet studsa i taket för att öka känslan av realism med ljud ovanifrån.

- Kan monteras i kombination med LCR-högtalare från Speakercraft och ha en högre frontgrill
- Bra ljudkvalitet
- FEA optimerad Kevlarförstärkt mellanregister (2 x 2.75 tum)
- 0.75 tum titanium dome diskant med neodymium magnet
- Akustiskt optimerad Wave guide
- Sluten låda, ingen backbox behövs
- Säljs per styck
- Skyddsgaller med tunn ram

Dolby Atmos högtalare för inbyggnad i vägg
ATX100 är i skrivande stund en unik produkt som enda inbyggnadshögtalare med reflekterande funktion för dolby Atmos / dts:X och andra objektbaserade ljudformat. Högtalaren byggs in i väggen och ljudet studsar sedan mot taket och upplevs komma ovanifrån. Perfekt om man inte vill bygga in inCeilinghögtalare i taket för Atmoskanalerna. Högtalaren är ljudmässigt avstämd med Speakercrafts övriga modeller men passar naturligtvis tillsammans med andra högtalarmärken med.

Diskret installation
I samband med lansering av ATX100 släpps också LCR5 Five och LCR5 Two, bägge i den kritikerrosade Series 2 från Speakercraft. ATX100 kan då monteras ovanför dessa högtalare och möjligheten finns att köpa ett specialgaller med högre höjd som täcker bägge högtalarna. I produkten ingår frontgaller med tunn ram som man kan lackera i valfri färg om man vill. Rekommenderat är att installationen sker ovanför vänster och höger frontkanal och om man vill ha fyra högtalare så ovanför vänster och höger surroundkanal.

Manual och broschyr till ATX100
Här kan du läsa manualen för ATX 100
Här kan du läsa brochyren för ATX 100

Dolby Atmos - Objektbaserat ljud
Dolby Atmos är ett tredimensionellt (även kallat "immersive sound") och objektbaserat ljudformat. Med hjälp av höjd-,längd- och breddkordinater där metadata jobbar för att få fram en helt ny inlevelse till film med hjälp av atmos-högtalare blir upplevelsen tredimensionell. Atmos har stöd för upp till hela 64 högtalare beroende på processor/förstärkare, men det mer vanliga är att köra en "7.1.2" eller "7.1.4" konfiguration där sista siffran indikerar antalet Atmos-kanaler.

Single-wire
Single-wire avser standardingångarna för en passiv högtalare. Detta innebär en enda högtalarkabel där höger (röd) och vänster (svart) går in ett par högtalaringångar. Har högtalaren dubbla terminaler på varje högtalare kallas detta för bi-wire.


 
Modeller
Vit 3.990:-


Typ:
Vägg

Diskant:
0.75 tum

Mellanregister:
2 st 2.75 tum

Känslighet:
89 dB/1 watt

Impedans:
8 ohm

Frekvensomfång:
90 - 22.000 Hz

Mått:
310 x 229 x 100

Vikt:
0 Kg

Inkom i sortimentet:
2017-02-23