Monitor Audio AWC280-T2 singel stereo All weather IP55
- C-CAM bas och diskant med hög ljudkvalitet
- Singel stereo, stereoljud ur en högtalare (ansluts som om det vore 2st)
- Frontgrill i vitlackerat rostfritt stål
- Cobaltmagneter för att undvika rost på magneter
- IP55 certifierad
- EPDM gummimembran för att förhindra fuktgenomträngning
- Guldplätterade terminaler med silikonbeläggning


Monitor Audio AWC-280-T2 är en inbyggnadshögtalare för tuffa väderförhållanden och med två diskanter för stereoljud från en högtalare, samt med hög ljudkvalitet. IP55 märkning gör att den är vattentålig och fungerar både utomhus och i badrum. Tack vare det större elementet spelar högtalaren lite djupare än 265-modellen.
Allvädershögtalare för inbyggnad
En vanlig applikation för en inbyggnadshögtalare är att placeras i miljöer där fukt förekommer. Därför har Monitor Audio utvecklat denna högtalarserie. I serien finns inbyggnadshögtalare i olika storlekar och med singel stereofunktion ifall man bara vill integrera en högtalare i rummet. Den är perfekt för utomhusbruk, badrum mm, klarar att spela i temperaturer melllan -34 och +79 grader Celsius. En switch för att fininställa diskanten mellan +3, 0 och -3 dB så att det matchar ljudbilden som önskas (justeras innan installation). Högtalarna håller en hög kvalitet på ljudet då elementen kommer från utvecklingen av deras hifi-serier av högtalare, en ljudbild som är mycket populär bland lyssnare och där Monitor Audio vunnit otaliga tester den senaste tider bl.a. EISA awards och årets högtalare.

AWC280-T2 mått och konstruktion
AWC280-T2 har ett 8 tums C-CAM mellanregister/bas-element och två 1 tums C-CAM gold dome diskant riktad rakt ned (ej justerbar). Maximalt kan högtalaren spela 109 dBA och känsligheten ligger på 88dB. En förstärkare på mellan RMS 20 och 100 watt rekommenderas för optimalt bruk. Högtalarna har en nominell impedans på 8 ohm.

Mått:
Hål för installation : 247 mm diameter
Höjd: 98 mm (inkl grill 103 mm)
Diameter inkl grill: 285 mm diameter

Installation:
Installation sker genom att man fäller in högtalaren i upptaget hål, sedan fälls tre så kallade dog legs ut genom att man med handkraft skruvar i tre skruvar (undvik skruvdragare då de kan dra sönder benen genom för mycket kraft).

 
Modeller
Vit 6.390:-


Typ:
Tak

Diskant:
2 st 1 tum C-CAM

Mellanregister:
1 st 8 tum C-CAM

Känslighet:
88 dB/1 watt

Impedans:
8 ohm

Frekvensomfång:
50 - 30.000 Hz

Mått:
285 x 103 (inbyggnad 247 x 98)

Vikt:
2.8 Kg

Inkom i sortimentet:
2017-01-17