Focal Aria 905
- Bas-reflex
- Rekommenderat till max 10m2 rum och 2m lyssningsavstånd
- Komplettera gärna med subwoofer om du vill ha mer botten i ljudet
- Flax-kon
- TNF-diskant med Poron-dämpning
- Magnetiskt tyg-galler
- Vit, Svart highgloss eller valnöt
- Tillverkade i Frankrike


Focal Aria 905 är en liten stativhögtalare som levererar ett rent och detaljrikt ljud med bra diskant och mellanregister.
Kompakta stativhögtalare
För dig som söker en riktig bra ljudkvalitet men inte behöver spela på hög volym eller med mycket bas så passar dessa stativhögtalare väldigt bra. De har en 2-vägs konstruktion med 5-tums Flax element tillsammans emd en 1 tums AL/Mg TNF inverterad dome diskant. Kritikerna älskar modellen för mindre rum och den har fått utmärkelser från What Hi-fi, HifiCritic, Diapson med flera.

Tillbaka till naturen
Den största nyheten för Aria-serien är de nya Flax-elementen som ersätter de tidigare W-elementen från föregående serier. Ett nytt material som är gjort av naturmaterialet lin och är otroligt elastiskt med låg densitet, samtidigt som det är väldigt rappt och dynamiskt och bidrar till ett naturligt ljud med en transparent klang.

Dämpad diskant
Focals TNF-diskant är en inverterad dome-diskant som ser till att man får en jämnare frekvenskurva med bredare spridning. Diskanten har fått en bättre Poron-upphängning som är inspirerad från Focals större Utopia-serie, ger ett mjukare ljud som passar under längre lyssningssessioner utan att framtvinga stress eller trötthet i ljudbilden.

En fröjd för ögat
Aria-serien görs i både högblank vit, svart eller en mer klassisk valnöt-finish där man har ett magnetiskt tyg-galler som enkelt sätts på. Högtalarna kan stå på en bänk eller matchas med golvstativ, tex Focals egna S 900 som hittas under produktens tillbehörsflik.

 
Modeller
Valnöt 8.990:-
Vit 9.990:-
Svart 9.990:-


Typ:
Stativ

Diskant:
1 st 1 tum TNF

Mellanregister:
1 st 5 tums Flax

Känslighet:
89 dB/1 watt

Impedans:
8 ohm

Frekvensomfång:
60 - 28.000 Hz

Mått:
334 x 212 x 245

Vikt:
8.5 Kg

Inkom i sortimentet:
2016-12-07