QED Signature Audio 40
- Audiofilkabel från brittiska QED
- Dubbla silverpläterade ledare med 99.999 % syrefri koppar
- Görs i 0.6, 1 och 3 meter
- Rodiumpläterade Analoc-kontakter
- Kryogen-behandlad för bättre tonal balans
- Livstids garanti


QED Signature Audio 40 är flaggskeppet bland QEDs obalanserade signalkablar. En banbrytande kabel som tagits fram i samband med bolagets 40 års jubileum och riktar sig för de som söker det absolut bästa i signalväg till sin hifi-anläggning.

Analog perfektion
QEDs sortiment kan delas in i tre kategorier; Performance, Reference och Signature eller med andra ord Bra, Bättre, Bäst. Den sistnämnda kategorin är där vi hittar Audio 40; en analog stereo RCA-kabel som är byggd med kärlek och omsorg för att vara den ultimata signalvägen mellan din källa och förstärkare. QED strävar efter att vara så neutral som möjligt i sin filosofi med en stor soundstage utan att färga ljudet och Signature Audio 40 representerar det absolut bästa för att göra din anläggning och musiken rättvisa.

Kabeln spelar roll
Superlativ i all ära men vad är det som gör kabeln så bra? Inuti kabeln sitter två ledare med olika diameter som sköter en och samma ljudsignal, vilket bidrar till att man ger en alternativ väg för de högsta frekvenserna vilket annars kan gröta ihop sig eller låta för spretigt när man har använder en och samma signalväg.

Signature Audio 40 är kryogen-behandlad vilket innebär att kabeln utsätts för en extremt låg temperatur (under -190 grader) för att släta ut ojämnheter i ledarna vid kabeltillverkningen. Fördelen blir att man får en naturligare ljudbild där tex blåsinstrument får en bättre tonal balans samtidigt som man ger kabeln en bättre och längre hållbarhet.

Airloc
QEDs Analoc-kontakter har blivit behandlade med rodium som har en överlägsen styvhet jämfört med liknande material. Fördelen med dessa kontakter är att de har en inbyggd lås-funktion när man ska ansluta kabeln till sin anläggning. Skruva loss ytterhöljet så det blir löst, tryck in kabeln, och sen skruva på igen för att låsa.

 
Modeller
Silver 0.6 meter 3.295:-
Silver 1 meter 3.795:-
Silver 3 meter 3.990:-


Typ:
RCA - RCA

Används till:
Analog signalkabel mellan tex CD-spelare och förstärkare

Kontakter:
Airloc RCA

Inkom i sortimentet:
2016-11-18