Onkyo PR-RZ5100

Onkyo PR-RZ5100 är ett 11-kanaligt hembioförsteg med riktig premiumkänsla för en oslagbar hembioupplevelse. Tid och omsorg har lagts på utvalda komponenter utan kompromisser med påkostade DAC:ar, kretsar och signalbehandling med fullt stöd för de bild-och ljudformaten, samtidigt som man får allt det senaste inom musikstreaming, multirumfunktioner och anslutningar.

- Hembioförsteg i referensklass
- RZ-serien för riktigt hi-end ljud
- Processor för 11 kanaler
- HDMI med stöd för 4K och HDR
- Dolby Atmos / DTS:X
- Dolby Vision via firmwareuppdatering i December 2017
- Inbyggt wifi med Spotify Connect / Airplay / DLNA / Internetradio
- Högupplöst musik via Tidal och Hi-Res Audio
- Google Cast
- FireConnect - trådlösa multirummöjligheter
- AccuReflex kalibrering
- Balanserade XLR-anslutningar

Processor i RZ-serien
Onkyo PR-RZ5100 är ett försteg/hembioprocessor i Onkyos high-end RZ-serie med inriktning på bästa möjliga ljudkvalitet. Stort fokus har lagts på byggkvalitet och bästa möjliga komponenter för att kunna få ett så engagerande, kristallklart ljud med fantastisk timing. Onkyo har separerat de interna 192 kHz/32 Bits DAC:arna för frontarna och surroundkanalerna, samt tryckt in separata 24 Bitars-DAC:ar för zon 2 och 3. Alla ettor och nollor kommer fram med bäst resultat i de olika kanalerna med perfekt digital-till-analog omvandling.

Dock slutar inte härligheterna här utan Onkyo har sett till att optimera D/A-omvandligen med speciell krets-teknologi som utesluter digitalt brus och matar så ren signal som möjligt till slutstegen med förbättrad upplösning och klarhet.

HDMI för alla behov
Onkyo PR-RZ5100 har åtta HDMI-ingångar vilket gör att de flesta källorna hemma kan anslutas till en och samma enhet oavsett om det är en Bluray-spelare, digitalbox eller spelkonsol. Förberedd för nästa generation tack vare senaste HDMI-standarden och HDCP 2.2 som gör det möjligt att koppla in 4K Ultra HD Blurayspelare med HDR-stöd. Tack vare de dubbla HDMI-utgångarna behöver man inte oroa sig om man sitter med både TV och projektor hemma, alternativt om man vill köra en separat bildkälla i ett annat rum.

Objektbaserat ljud
Onkyo PR-RZ5100 är utrustad med Dolby Atmos och DTS:X, de senaste ljudformaten inom höjd-och objektbaserat ljud för en flerdimensionell ljudupplevelse. Med hjälp av takhögtalare eller Atmos/DTS:X-kompatibla högtalare, kan du ta del av ett multidimensionellt ljud som ger en helt ny känsla då ljudet kan förflyttas över eller "genom" dig. Vill du veta mer om Dolby Atmos eller DTS:X så läs gärna våra blogginlägg som du hittar här och här.

Inbyggt nätverk
Försteget ansluter till hemmets trådlösa nätverk och kan på det sättet ta del av Airplay, Internetradio, DLNA samt styras över nätverket via en app. Föredrar man trådat går detta självklart lika bra. Onkyo PR-RZ5100 har inbyggd Bluetooth för att para ihop en kompatibel smartphone, surfplatta eller dator för att strömma musik snabbt och enkelt.

Onkyo har förstått innebörden av högupplöst musik och har stöd för Hi-Res Audio där, via Onkyos styr-app, kan lokalisera högupplösta musikfiler som ligger lagrade på nätverket och spelas upp i försteget. Tex tunga 5.6 MHz DSD-filer som ger ännu bättre klarhet och detaljrikedom.

Musikstreaming
Spotify Connect är en given funktion idag där försteget kopplar upp sig till Spotify så du enkelt kan styra musiken via Spotify på din telefon, surfplatta eller dator. Snabbare manövrering, bättre batteritid och krispigare ljud. Nytt för i år är inbyggt stöd för Tidal som erbjuder högupplöst, okomprimerad musik. Tjänsten kräver ett abonnemang, precis som Spotify Premium, för att kunna användas fullt ut. Utöver detta kommer receivern även vara förberedd för Google Cast där med hjälp av kompatibla appar kan "casta" innehåll från en mobil enhet till receivern.

AccuEQ
AccuEQ är namnet på Onkyos egna kalibrering som mäts via medföljande mikrofon, fördelarna är att kalibreringen bland annat tar bort stående vågor i rummet förutom delning, fördröjning, volym och avstånd som normalt kalibreras. För optimal faskorrigering med höjd-högtalare vid objekt-baserat surroundljud ingår även "AccuReflex" som är standard inbyggd i kompatibla Atmos/DTS:X förstärkare från Onkyo.


 
Modeller
Svart 34.990:-


Typ:
Hembioförsteg

Inbyggd dekoder:
Dolby Digital, DTS, Dolby True HD, DTS HD Master Audio, Dolby Atmos, DTS:X

D/A-Omvandlare:
192 kHz/32 bit + 192 kHz/24 Bit

Digitala ingångar:
8 x HDMI, 3 x optisk, 2 x coaxial, USB, Ethernet

Analoga ingångar:
6 x stereo RCA, 1 x phono, 2 x komposit, 2 x komponent, RS232

Digitala utgångar:
2 x HDMI

Analoga utgångar:
11.2 preout, 11.2 XLR, komponent, hörlursutgång, zon 2, zon 3, 2 x sub preout

Mått:
435 x 201 x 448 mm

Vikt:
13.6 Kg

Inkom i sortimentet:
2016-08-29