Speakercraft AIM5 Two Series 2
- Utnämnd som årets bästa nyhet av CEPro
- Skyddsgaller med tunn ram
- 2-vägshögtalare som låter som en 3-vägs
- 5 tums baselement
- ARC tweeter arrayTM med 3st 5/8tums diskanter
- Baselement är riktbart 15 grader
- Diskant-array är riktbar 15 grader och roterbar 359 grader
- WavePlane TeknikTM
- Justerbar diskantnivå
- +/- 3dB justering av frekvensområdet där dialog normalt ligger
- Ljudmässigt matchad med samtliga högtalare i Two-nivån
- Kan spela upp till 106dB


Speakercraft AIM5 Two Series 2 är en riktigt kompakt inbyggnadshögtalare som ändå spelar ett stort ljud. Perfekt där utrymmet är tajt eller som surroundkanal i en hembiouppsättning. AIM5 Two har en konstruktion av flera diskanter i en matris som ger en större sweetspot och bättre ljudkvalitet.


AIM 5 Two Series 2
Bestyckad med ett 5 tums baselement tillsammans med Speakercrafts nya ARC Tweeter Array, en kombination av fyra olika riktade diskanter vilket tar över en del av det övre mellanregistret samt ger en klar och distinkt ljudbild. Det ger även en bredare sweetspot för enklare placering. En teknik som verkligen fungerar bra i våra lyssningstester.

Med Waveplane-tekniken får du även en utbredd ljudbild från denna inbyggnadshögtalare vilket passar perfekt för lite större rum eller om du har få högtalare i rummet. Spridningslinserna är hemligheten som gör att AIM-serien skiljer sig mot normala inCeilinghögtalare vilka spelar rakt ned i golvet och skapar ogynnsamma ljudreflexer.

Med AIM serien kan du rikta in högtalaren mot lyssningspositionen på ett bra sätt. 15 graders vinkel tål baselementet och separat från det kan du även vinkla diskant-arrayen 15 grader. Det går även att vrida runt diskant-arrayen 359 grader utan att snurra själva högtalaren.

Acoustic Vortex EliminatorsTM tar bort turbulens som kan uppstå vid kanten av inceilinghögtalaren vilket ger en högre kvalitet till ljudet. Speakercraft har även förbättrat vridstyvheten hos chassit som ger elementet bättre möjlighet att skapa bättre bastryck utan distorsion. Upphängningen är tillverkad av elastomeren Butyl som ger elementet fritt spelrum och påverkar ljudet minimalt. Högtalarna i AIM Series 2 har fått egenskaper som gör att de bättre klarar av höga effekter och därför kan spelas på med högre volym utan att ljudet påverkas negativt.

Installation
Högtalargallret är av Profile-variant med tunna kanter vilket ger en diskret installation i taket. Högtalaren har formgjuten plastkåpa vilket skyddar element, kablar och delningsfilter effektivt. Vi rekommenderar att man sätter högtalaren i en låda på 15 liter men det är inget krav. Djupet som högtalaren kräver är 124 mm som minst. Hålet som tas upp i taket är 168 mm i diameter. Själva högtalarens diameter är sedan 203 mm inkl grill.

Produktblad (öppnas i nytt fönster)

 
Modeller
Vit 4.490:-


Typ:
Tak

Diskant:
3 st 5/8 tum

Bas:
1 st 5 tum

Känslighet:
88 dB/1 watt

Impedans:
8 Ohm

Frekvensomfång:
40 - 20.000 Hz

Mått:
203 x 124

Vikt:
3 Kg

Inkom i sortimentet:
2015-04-30