Asus RT-AC68U

Asus RT-AC68U är världens snabbaste Wi-Fi router med en imponerande överföringshastighet på 1.9Gbps! Perfekt när du vill framtidssäkra ditt nätverk, spela datorspel eller om du är en flitig användare av bit-torrent klienter.

- Världens snabbaste Wi-Fi router med dubbla band
- Upp till 1900 Mbps!! Kräver Asus nätverkskort
- En USB 3.0-port, dela ut skrivare och filer lokalt eller via internet
- 4st Gigabit-portar samt en WAN-port
- Dual-core processor för blixstnabb respons och överföring
- Turbo QAM
- Föräldrakontroll, lägg in restriktioner för dina barn

Världens snabbaste Wi-Fi router
Asus RT-AC68U slår i skrivande stund alla andra routrar på marknaden i trådlös överföringshastighet och når potentiellt upp till 1.9 Gbps! Men det är inte bara i överföringen som Asus router är fenomenal. Den är gjord för att vara en konsumentrouter i absolut toppklass. Det innebär att den kan hantera stora mängder data i massvis med trådar samtidigt, som när man använder torrentklienter eller har riktigt många enheter på nätverket som kommunicerar samtidigt. Strömning av HD-material förblir jämnt även på hemmanätverk där det är liv i luckan.
RT-AC68U har också ett enkelt och användarvänligt gränssnitt med mycket inställningsmöjligheter.

Router för media
RT-AC68U har en inbyggd FTP-server vilket gör det möjligt att dela ut filer du ansluter till den via USB-minne eller hårddisk. Det finns även en printerserver inbyggd för att kunna skriva ut till en USB-skrivare som du anslutit.

Download Master och en förbättrad medieserver låter dig ladda ner och spela upp multimediafiler lagrade på USB-minne som är anslutet till routern på flera kompatibla enheter såsom dator, pad, PS3, Xbox och smart-TV. Download Master kan även ladda ner filer när din dator är avstängd och låter dig hantera och övervaka nedladdningsstatus på distans.

Hastighetsrekord
För att komma upp i imponerande 1900 Mbps kör RT-AC68U på dubbla band, samtidigt. Många routrar kör antingen 2.4 Ghz bandet eller 5 Ghz och växlar mellan dem efter behov. Asus optimerar hastigheten genom att köra båda banden med snabbast möjliga hastighet. Så egentligen är det fråga om 1300 Mbps över 5 Ghz och upp till 600 Mbps i 2.4 Ghz. För att utnyttja detta behöver du nätverkskort som klarar av den nya standarden 802.11ac men har du inte det ger routern så bra prestanda det går att få med dina befintliga trådlösa nätverksenheter.

För bästa nätverksprestanda para ihop routern med Asus egna höghastighetsnätverkskort: Asus PCE-A68.

Asus
Asus har länge varit en marknadsledande innovatör inom datorbranschen och är ett hyllat namn bland spelare och entusiaster världen över. De började under 90-talet som en liten tillverkare av moderkort med en handfull anställda men är nu det ledande IT-företaget i Taiwan och har över 12 500 anställda runt om i världen.

Om ni har funderat över vad namnet betyder någon gång så kommer det faktiskt från Pegasus, den bevingade hästen i grekisk mytologi som symboliserar vishet och kunskap.

 
Modeller
Svart 1.990:-
Vit 1.990:-


Typ:
Nätverksrouter

Format:
802.11ac / kompatibelt med äldre 802.11 standarder

Ingångar:
1st RJ45 10/100/1000Mbit/s, 2st USB

Utgångar:
4st RJ45 10/100/1000Mbit/s

Mått:
220 x 160 x 83

Vikt:
0.7 Kg

Inkom i sortimentet:
2014-05-07