Thorens TD240-2

Thorens TD240-2 är en helautomatisk vinylspelare med den rätta kärleken och detaljrikedomen för att göra musiken rättvisa. Stabil träplint som finns i både elegant matt svart, valnöt eller pianolack svart.

- Helautomatisk
- 33, 45 eller 78 rpm
- Thorens TP 19-1 tonarm
- AT95e pickup ingår

Helautomatisk elegans
Thorens TD240-2 har den rätta känslan och kvalitén för en kompromisslös musikuppspelning.Den helautomatiska konstruktionen gör det lättare för nybörjare att spela upp sina vinyler där tonarmen själv kan lägga sig i rätt läge när man börjar spela sin musik. Vill man går det lika bra att slå över till manuellt läge om man själv vill placera nålen på rätt ställe. När skivan har kommit till sitt slut kommer tonarmen automatiskt lyftas upp och placera sig i vilo-positionen och skivtallriken slutar snurra. På plinten sitter en knapp där man lätt kan välja ifall man vill spela sina skivor i 33, 45 eller 78 rpm.

Tonarm med pickup
Thorens TD240-2 kommer färdig med både tonarm och pickup. Thorens egna tonarm TP 19-1 har den rätta kvalitén för att ge en följsam musikupplevelse tillsammans med den tystgående drivremmen. Den prisvärda AT95e pickupen från Audio Technica levereras i förpackningen och matchar klockrent med resten av bygget för att inte kompromissa med musiken.

Thorens
Den schweiziska tillverkaren Thorens är en välkänd aktör inom hi-end audio där de genom åren varit främst kända för sitt breda urval av vinylspelare. Bolaget grundades redan 1883 i Sainte-Croix i västra Schweiz av Hermann Thorens. Från början bestod produktionen av musiklådor och klockor och det var inte förrän 1903 man påbörjade grammofonspelare av Edison-typen. I mitten av 50-talet klev man upp och startade sin tillverkning av hi end audioprodukter där många fortfarande ser dessa som de bästa som nånsin skapats och är väldigt eftertraktade på begagnatmarknaden. Sen 2006 har bolaget växt och man har fortsatt att stärka varumärket med välbyggda, designade skivspelare. Både för nybörjare såväl som entusiaster.


 
Modeller
Svart 6.690:-
Valnöt 7.490:-
Svart highgloss 7.490:-


Typ:
Skivspelare

Drift:
Helautomatisk, remdriven

Inbyggt RIAA-steg:
Nej

Pick-up:
Ja, AT95e

Hastigheter:
33, 45, 78

Utgångar:
Stereo RCA

Tillbehör:
Skyddslock, manual, RCA-kabel

Mått:
430 x 130 x 365 mm

Vikt:
8.5 Kg

Inkom i sortimentet:
2013-11-28