Monitor Audio Radius 390
- Uppdaterad Radius-serie
- 18 mm förstärkt MDF-kabinett
- Dubbla 10" C-CAM baselement
- 220W klass D-slutsteg
- Högblank kompakt design


Monitor Radius 390 levererar gott om byxfladder i ett ny kompakt utförande. De dubbla 10" C-CAM elementen drivs av ett 220W class D-steg som ger den rytmiska och djupa basen som Radius 390 klarar av med bravur.

Radius
De stilrena högtalarna ur Radiusserien har länge varit populära bland hembioentusiaster och Monitor Audio har inte legat på latsidan. Varje ny generation har fört med sig ytterligare små förbättringar och det senaste steget i evolutionen är inget undantag. Med flera detaljer plockade från deras high-endhögtalare i Platinum-serien lurar de både ögat och örat, det är svårt att tro att något så här litet kan låta så stort.

Liten men stark
För att ge den rätta punchen i basen har Radius 390 bestyckats med dubbla 10" element. Ett aktivt C-CAM element (Ceramic-Coated Aluminium/Magnesium) som är väldigt styvt med ett lågviktsmaterial för att ge en så hög effektivtet som möjligt med minimal distorsion. Det andra elementet är ett passivt ABR (Auxiliary Bass Radiator)-element som har samma typ av rörelse som en kolv och flyttar luft med hjälp av det aktiva elementets rörelser. Resultat blir mer djupbas för de allra lägsta frekvenserna som känns ända in i benmärgen.

Kontroll
Det inbyggda klass D-steget på 220 watt ser till att driva basen med rätt kontroll utan att bli för dominant eller "blöt". Steget bidrar även till att det inte utvecklas lika mycket värme och att det inte blir överhettad och drar mindre ström. För att lättare ställa in basen efter vad man lyssnar på sitter det en inbyggd DSP med EQ switch som man kan ställa in i Music, Movie eller Impact-läge. Radius 390 är relativt kompakt för att vara en bas med dubbla 10" element och har ett 18 mm förstärkt MDF-kabinett som finns i både högblank svart eller vitt, samt i valnöt för en mer klassisk look.

Monitor Audio
När man pratar högtalare är det få som har missat Monitor Audio. Det populära brittiska märket har vunnit priser högt och lågt för stora som små högtalare. Företaget startades 1972 av Mo Iqbal och kom ut med sin audiofilhögtalare redan 1974, den så kallade MA3 med vinklade baselement. Under 70-talets gång fortsatte man succén med att tillverka fler modeller och 1976 började man även producera egna kabinett på plats som de kallade MQ (Monitor Quality) Cabinets. Innovationerna började flöda med deras idag kända Gold Metal Dome-diskant, men framför allt deras egna C-CAM element som finns i flera av Monitor Audios större högtalarserie som består av aluminium-magnesium-koner med en keramisk beläggning.

 
Modeller
Högblank svart 11.990:-
Högblank vit 11.190:-
Valnöt 11.990:-


Typ:
Aktiv

Typ av subwoofer:
Aktiv (inbyggt slutsteg)

Effekt:
220 watt klass D

Element:
Dubbla 10 tums element

Frekvensomfång:
30 - 120 Hz

Mått:
330 x 348 x 345 mm

Vikt:
13.8 Kg

Inkom i sortimentet:
2013-09-18