Speakercraft Profile AIM7 MT Three
- Ramlös design
- Riktbara element
- 7 tum aluminiumelement med dubbla talspolar
- 1 tums aluminiumdiskant


SpeakerCraft AIM7 MT Three ingår i Profile-serien och ett solklart bevis på att det går att bygga in högtalare även om man har höga krav på ljudet.

Aim-serien
SpeakerCraft AIM är en serie högtalare med riktbar diskant och mellanregister vilket gör att det är lättare att placera högtalarna där de passar bäst i rummet, och sen rikta ljudet dit man vill ha det.

Profile
Profile linjen är en design helt utan ram där det enda synliga på högtalaren är högtalargallret. Gallret i sin tur är spraybart i valfri färg vilket gör att högtalarna smälter in i vilken miljö som helst och blir knappt upptäckbara, tills man hör ljudet. Profile konceptet finns tillgängligt för serierna AIM och CRS.

AIM7 MT Three
Speakercraft Profile AIM7 MT Three består av en 1" aluminium-diskant med ett tillhörande 7" aluminiumelement. Den infällda diskanten är riktbar samt att det sitter en EQ-switch med +-3 dB nivå-justering om man vill öka eller minska diskant och basomfånget. Speakercraft utnyttjar kvalitetskomponenter och är bra klangmatchade med resten av högtalarna i Three-serien.

Uppgraderingsmöjligheter 1-3-5
Speakercraft har tänkt till när det gäller möjligheten att uppgradera till en bättre modell. One, Three och Five har samma hålmått, så det är enkelt att uppgradera i ett senare skede, bara att plocka ut den gamla högtalare och sätta in den nya så är det klart utan att behöva plocka fram ett enda verktyg, eller gipsa om en vägg för den delen.

Installation
Högtalarna är bestyckad med såkallade "doglegs", man stoppar in högtalarna i det uppsågade hålet och skruvar så fälls det ut klaffar som klämmer fast högtalaren mot väggen, dessa döljs sedan av högtalargallret.

Mått för håltagning: 324 x 206 mm
Inbyggnadsdjup: 102 mm

Speakercraft
Speakercraft började som en Hi-Fi återförsäljare i Riverside, USA, 1976. Efter flera förfrågningar om inbyggt ljud i husbilar konstruerade de sina första prototyper och från där bar det av till att börja göra inbyggnadshögtalare. Till en början konstruerade och sålde man OEM högtalare till en rad stora namn i branchen som tex Bang & Olufsen, Klipsch, Sonance, JBL och Polk Audio. På senare år har de lanserat högtalare under eget namn och tillhör nu en av de största tillverkarna för Inwall produkter. 
Modeller
Vit 7.490:-


Typ:
Vägg

Diskant:
1 st 1 tum aluminium

Bas:
7 tum aluminium

Känslighet:
91 dB / 1 watt

Impedans:
6 - 8 Ohm

Frekvensomfång:
40 - 20.000 Hz

Mått:
251 x 368 x 102 mm

Vikt:
4 Kg

Inkom i sortimentet:
2013-04-10