Speakercraft Profile AIM Cinema Three

SpeakerCraft Profile AIM Cinema Three är en fullregister inbyggnadshögtalare för den som inte vill kompromissa bara för att det ska byggas in.

- Ramlös design
- Riktbara element
- Fullregister
- Bi-amping

Aim-serien
SpeakerCraft AIM är en serie högtalare med riktbar diskant och mellanregister vilket gör att det är lättare att placera högtalarna där de passar bäst i rummet, och sen rikta ljudet dit man vill ha det.

Profile
Profile linjen är en design helt utan ram där det enda synliga på högtalaren är högtalargallret. Gallret i sin tur är spraybart i valfri färg vilket gör att högtalarna smälter in i vilken miljö som helst och blir knappt upptäckbara, tills man hör ljudet. Profile konceptet finns tillgängligt för serierna AIM och CRS.

Cinema One
SpeakerCraft AIM Cinema Three är fullregister högtalare med 1st 1 tums diskant, 2st 5.25 tums mellanregister och 2st baselement på 6 tum. Diskant är av av aluminidum dom och mellanregister är gjorda av aluminium och har fasplugg medans baselementen är gjorda av kevlarimpregnerat papper.

Uppgraderingsmöjligheter 1-3-5
Speakercraft har tänkt till när det gäller möjligheten att uppgradera till en bättre modell. One, Three och Five har samma hålmått, så det är enkelt att uppgradera i ett senare skede, bara att plocka ut den gamla högtalare och sätta in den nya så är det klart utan att behöva plocka fram ett enda verktyg, eller gipsa om en vägg för den delen.

Installation
Högtalarna är bestyckad med såkallade "doglegs", man stoppar in högtalarna i det uppsågade hålet och skruvar så fälls det ut klaffar som klämmer fast högtalaren mot väggen, dessa döljs sedan av högtalargallret.
Mått för håltagning: 730 x 191 mm
Inbyggnadsdjup: 102 mm

Speakercraft
Speakercraft började som en Hi-Fi återförsäljare i Riverside, USA, 1976. Efter flera förfrågningar om inbyggt ljud i husbilar konstruerade de sina första prototyper och från där bar det av till att börja göra inbyggnadshögtalare. Till en början konstruerade och sålde man OEM högtalare till en rad stora namn i branchen som tex Bang & Olufsen, Klipsch, Sonance, JBL och Polk Audio. På senare år har de lanserat högtalare under eget namn och tillhör nu en av de största tillverkarna för Inwall produkter.

Mervärden på AIM Cinema Five
- Kevlar baselement
- Bättre inställningsmöjligheter
- Bättre delningsfilter
- Högre verkningsgrad


 
Modeller
Vit 7.820:-


Typ:
Vägg

Diskant:
1 st 1 tum

Mellanregister:
2 st 5.25 tum

Bas:
2 st 6 tum

Känslighet:
90 dB/1 watt

Impedans:
8 ohm

Frekvensomfång:
39 - 20.000Hz

Mått:
229 x 768 x 102

Vikt:
10 Kg

Inkom i sortimentet:
2013-03-15